Kennys Gelato Tollare

4,7
7 betyg
Glassbar
Kennys Gelato
4,7
7 betyg

Hemmagjord glass i världsklass, det är vad som utlovas på Kennys Gelato i Saltsjö-Boo, som öppnade 2019. Gelaton som serveras är tillverkad med naturliga råvaror såsom färska hallon, banan och citron. Här finns även flera gluten- och laktosfria varianter att välja bland.

Bakom Kennys Gelato står glassmästaren Kenny Mattsson som har vunnit flera utmärkelser för sin gelato, inklusive årets glassmästare på svenska glassmästerskapen 2022. Året därpå, 2023, satt han i juryn. Hans intresse för glass har funnits sedan barnsben, men det var först 2018 när han gick en gelatomästarutbildning på Carpigiani Gelato University som han blev frälst. Nu serverar han sin glass på flera enheter runt om i Stockholm, varav en är den i Tollare.

Glasscaféet är inrett med rutigt klinkergolv och en mysig uteservering under parasoll, där man kan svalka sig i skuggan med dagsfärsk gelato. Varje morgon lagas tolv gelato- och sorbetsmaker, varav några vunnit priser på glass-SM. Bland smakerna finns något för alla preferenser, men några av storsäljarna är Markoolios hasselnöt med crunch, pistage, salt smörkola, Pernilla Wahlgrens lemonpie, Sofia Wistams smultron- och proseccosorbet och siciliana supreme.

Råkar du pricka in en dag med brynt smör och kinderägg i disken ska du passa på – de går nämligen också fort åt. På Kennys vill man att alla ska kunna njuta av riktigt bra glass, så de ser även till att alltid ha minst två sorbeter för den som är vegan eller vill äta gluten- eller laktosfritt.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,7
7

Recensioner av Kennys Gelato

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Alltså glassbarer som har violsmak är bäst. Mums va gott ;)

Listad i: Glass i stora lass
·

Uppdaterar faktiskt mitt tidigare betyg till en femma. Jag är ingen glass-connoisseur men alltså, denna glass är verkligen fab. Femman från fyran har till stor del med att göra att de har en specifik glassort som är den bästa jag någonsin ätit, som het...

Absolut i särklass bästa kulglassen i la stada! 🍨

Ren jävla käftsmäll till glass. Lätt topp tre godast jag ätit i livet (jag äter glass varje dag solen skiner). Sicilian Supreme är obeskrivlig. Åk hit beställ tre kulor och minst en liter att ha hemma. Provade även Markolioos hasselnöt, vanilj,...

Åh herregud vilken glass!
Jag hade läst om stället men tyckte det var lite väl mycket kändisar som skrev bra om det så jag flyttade aldrig upp det på min prio-lista. Sen så kom en riktig Foodie (en bra en) och sa att jag bara måste åka dit...

Bästa glassen. Så god gelato. Svårt att bestämma sig för vilken smak man vill ha så man får gå dit ofta... Väl värt den lilla promenaden ner till kajen. Synd bara att min son som inte tål nötter kan äta där. Hoppas det gå...

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,7
7

Representerar du Kennys Gelato Tollare?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Kennys Gelato Tollare?

Kennys Gelato Tollare ligger på Tollare Kaj 10, 132 49, Nacka.