Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Mellqvist Kaffebar

4,0
28 betyg
Redigera Mellqvist Kaffebar
Mellqvist Kaffebar

Mellqvist öppnade vid Sankt Eriksplan 1996 och har sedan dess varit en självklar destination för Stockholms och inte minst kvarterets kaffeälskare. Här är det stammistätt. Kaffet står i centrum, men både smörgåsarna och bullarna håller hög klass. Mellqvist vann Gulddraken 2017.

Hela 365 dagar om året håller Mellqvist öppet – ja du hörde rätt, på julafton, midsommarafton, påskafton... Under skottår blir det till och med 366 dagar. Inte nog med det, varje morgon slår de upp porten redan klockan 06 för sina gäster, vare sig de är på väg till kontoret, kommer förbi efter löprundan eller bänkar sig för en lång frukost, fika eller lunch. Sedan är det öppet fram till sen kväll.

På menyn hittar du inte minst kaffe, mackor, bakverk och juicer. Välj till exempel "Superfrukosten", där valfri smörgås, yoghurt med granola, valfri varm dryck, färskpressad juice eller äppelmust från Värmdö Musteri och det populära kokta Mellqvist-ägget ingår. Utöver frukost- och fikautbudet hittar du även pizza, mackor, soppor och grytor under dagen. På sommaren serveras sallader och under kvällstid kan du plocka ihop en tallrik med pinxtos, och även om kaffet får mycket uppmärksamhet kan du likväl beställa öl, vin och cocktails att sippa på.

Caféet ligger på folktäta Rörstrandsgatan, som på somrarna vimlar av människor från morgon till kväll. På sommaren utökas antalet sittplatser med en uteservering, delvis längs fasaden men också på den platsbyggda terrassen på gatan.

Mellqvist har gjort sig ett namn i staden för att vara duktiga på kaffe, något som den ofta folkfyllda lokalen bevisar. Så är du ett fan av denna dryck, och samtidigt uppskattar bakverk och mackor, så är det hit du ska gå.

 

 

Användarbilder på Mellqvist Kaffebar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Mellqvist Kaffebar av Saga H.
  • Bild från Mellqvist Kaffebar av Saga H.
  • Bild från Mellqvist Kaffebar av Michel R.
  • Bild från Mellqvist Kaffebar av Charlotte A.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
1 nov 2018

Jag älskar deras utestation/serveringsvagn ( därav höga betyget). Där får man med sig en frullepaket on the go.
Helt ärligt så är denna café inte speciellt originell jämfört med andra på rörstrandsgatan eller i Sthlm men de l... Visa hela »

12 dec 2018

Ny favorit & det finns ingenting som jag ogillar på Mellqvist!
Jag gillar till och med konceptet med att de inte erbjuder något wi-fi. Det känns väldigt modernt och jag önskade att fler ställen aktualiserade detta. Massor med extrapoäng!

Mellqvi... Visa hela »

21 mar 2018

Finns det något bättre än frukost? Nej det gör det inte om man går till Mellqvist. Personalen är så hjälpsam och löser så alla sina gäster får sittplats, så man slipper gå och irritera sig över det. Utanför ingå... Visa hela »

9 jun 2019

Jag känner Mellqvist från fen tiden då jag inte var så besatt i kaffe och pluggade på LHS ( år 2004) och brukade passera förbi varje dag detta ställe där folk var parkerad redan kl 7:30 på morgonen och sippade på deras doftande kaffe kopp... Visa hela »

18 aug 2018

Håller hög nivå på kaffet och väldigt trevlig personal! Så trevligt att sitta ute på Rörstrandsgatan nu när vädret tillåter. Inga problem att ta med hund va det heller! Trevlig vistelse.

2 mar 2020

Frukost på Mellqvist var faktiskt värt en omväg. Mackorna, espresson, croissanten och även yoghurten smakade alldeles utmärkt. Skönt stökigt och rörigt, skön personal, och en helt underbar "kiosk" för att plocka upp en "to-go" fr... Visa hela »

6 feb 2020

Mysigt! Alltid fullt men kanske något överhypeat.

7 jan 2019

En av Stockholms mysigaste kaffer. Väldigt dyrt och trendigt. Här finns många coolingar. Deras saffransbullen nu under julen är magisk. Kostar 36kr men det är den värd! Detta är ett kaffe du kan lyxa på. Grym härlig och fin person đŸ€©â€ïž

4 okt 2018 · Uppdaterad

Härlig kaffebar med bra kaffe och till kaffet åt jag en god nötkaka. Men det var inte det som förgyllde mitt besök. När min kompis hade druckit sitt kaffe gick han och bad om påtår och baristan säger att om han gör 5 armhävningar får ha... Visa hela »

16 jan 2015

Ett favorit café för en av stan bästa kaffe och häng. Underbart att sitta på detta trånga kaffe mitt på Rörstrandsgatan och titta på allt folk som passerar. Att den sedan samarbetar med Valhallabageriet och har både bullar och bröd dä... Visa hela »

30 mar 2015

Underbart café beläget mitt i pulsen av Vasastan. Det är alltid fullt med folk men inte på ett jobbigt vis, utan på ett trevligt varmt vis. Kaffet är supergott, personalen är trevlig och dom har goda mackor och fika.
På vår/sommar är det t... Visa hela »

Listad i: Favvocafén
19 apr 2021

Här hittar man supergott fika, både sött och salt. Juicerna är ljuvliga och kaffet är supergott! Lokalen är mysigt rustik och personalen är jättetrevliga! Rekommenderas varmt!

19 feb 2020

Mellqvist är så bra att det blivit som mitt extra vardagsrum de senaste 5 åren! Personalen är halva upplevelsen och får en alltid att känna sig välkommen. Startar du lördagen med Lilla frukostpaketet (kaffe, juice, ägg och viktigast av allt; grillad c... Visa hela »

20 maj 2019

Caféernas mästare,
Lokalen magisk, äggmackorna, grillade croissanten med ventriccina, grym kaffe, riktigt bra uteservering, servicenivån på topp, extremt snabb och trevlig betjäning, en insta kändis som hänger här jämt har gjort ställets... Visa hela »

17 apr 2017

Jättebra kaffebar som än idag håll hög nivå. Trevlig personal och fantastiskt kaffe. De började som ett litet hål i väggen men nu har det blivit större och på somrarna har de en stor uteservering när Rörstrandsgatan blir gågata.

5 jun 2019

Kort men gott... Jag tror aldrig jag fått en annat än riktigt bra kaffe här. Som koffeinist är det faktiskt det viktigaste.

Listad i: Kaffelistan
25 aug 2016

Riktigt trevligt café med bra, enklare mat och såklart väldigt bra kaffe.

23 okt 2018

Känner mig alltid coolast och pankast i hela sthlm när jag varit på Mellqvist.

26 jan 2019

Mysigt, gott och med supertrevlig personal 😀

28 okt 2019

Mysigt!! Extremt varm och härlig personal!! Veganskt utbud - till och med så att man kan välja!! Ett litet minus till ett par dammråttor och kisslukten i badrummet...

Sida 1 av 2