Mellqvist Matbar

4,1
9 betyg
Redigera Mellqvist Matbar

Mellqvist Matbar huserar i rustika lokaler mitt på populära Rörstrandsgatan. Här serveras sydeuropeiska mellanrätter, tillagade på svenska råvaror i säsong. I dryckesväg finns en lika oklassisk som gedigen vinlista fylld av ägarnas egna, handplockade favoriter, men även öl och alkoholfria alternativ för dig som föredrar det. Sommartid kan du hänga på uteserveringen mitt i vimlet.

På Mellqvist Matbar är den sociala middagsupplevelsen i fokus. Här bjuder menyn på medelhavsinspirerade mellanrätter som passar perfekt att dela på. Alla rätter har samtidigt fått en touch av Sverige och tillagas på svenska råvaror i säsong. I dryckesväg finns allt från drinkar och cocktails till vin, öl och alkoholfria alternativ. Just vinlistan skiljer sig lite från vanliga vinlistor, då den istället för att innehålla viner från alla klassiska regioner består av ägarnas egna, handplockade favoritviner. Här kan du till exempel hitta amerikanska viner från Dave Phinneys Orin Swift, men även rött, vitt och rosé från både Frankrike, Italien, Spanien och Portugal.

Lokalen är inredd med ambitionen att föra tankarna till ett lyxigt vardagsrum, med bevarade tegelväggar, mönstrade mosaikgolv och gedigna trämöbler. Här kan du välja din favoritplats bland både höga och låga bord, eller vid den lilla köksbaren intill det öppna köket. När vädret tillåter kan du slå dig ner på den stora uteserveringen mitt i vimlet och spana på förbipasserande. På somrarna är uteserveringen en oas när Rörstrandsgatan förvandlas till gågata.

Se även Mellqvist Kaffebar

Användarbilder på Mellqvist Matbar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Mellqvist Matbar av These S.
  • Snart slut…😋 – Bild från Mellqvist Matbar av Birgitta B.
  • Bild från Mellqvist Matbar av These S.
  • Bild från Mellqvist Matbar av These S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
9 jan 2023

Blev tyvärr besviken på Mellqvist Matbar. En mysig, inbjudande och lagom stimmig lokal. Vi var ett större sällskap och fick sitta i källaren, lite tråkigt då det bara var vi. Den är lite för stor för bara ett sällskap på 6pers, medan de... Visa hela »

7 mar 2022

Mat 4,5/5
Lokal 3/5
Service 5/5 (får man ens ge betyg på service om ens polare jobbar där?)

Vi lyckades knipa (enligt mig) de bästa platserna i lokalen, barplatser på kortsidan. Knepet är att komma 1h innan fredags-aw ruschen!

En varsin Est... Visa hela »

26 jun 2019

Lika mysigt och härlig stämning som Mellqvist Cafe. Vi var ett gäng som tog en tisdags AW och klockan 17 var det såklart fullt på den lilla uteserveringen på Rörstrandsgatan. Men det är väldigt trevligt inomhus också.
Menyn består av... Visa hela »

11 feb 2023

Sen ankomst bara för ett glas vin och något litet tilltugg, men ändå glad och vänlig service! Åt en slags kroketter med manchego som trots att vi ätit middag på annat ställe slank ner hur lätt som helst. Urgoda!!

12 jul 2019

Mellqvist gör det igen, tänker på alla små detaljer som gör det till ett av Stockholms bästa tapas restauranger. Med en kock från Madrid (smakerna i generna), schysst lokal och med en personal i världsklas är det svårt att misslyckas …🇪🇸!

24 feb 2021

morgonkaffet är bäst i stan

31 maj 2023

30 dec 2021

4 maj 2022