Mellqvist Matbar

4,3
9 betyg
$$$
Bar
Mellqvist Matbar
4,3
9 betyg

Mellqvist Matbar huserar i rustika lokaler mitt på populära Rörstrandsgatan. Här serveras franska bistrorätter, tillagade på huvudsakligen svenska råvaror i säsong. I dryckesväg finns en lika oklassisk som gedigen vinlista fylld av ägarnas egna, handplockade favoriter, men även öl och alkoholfria alternativ för dig som föredrar det. Sommartid kan du hänga på uteserveringen mitt i vimlet.

På Mellqvist Matbar är den sociala middagsupplevelsen i fokus. Här bjuder menyn på franskklinganade rätter i det klassiska formatet med förrätter, varmrätter och desserter. Alla rätter har samtidigt fått en touch av Sverige och tillagas på svenska råvaror i säsong. I dryckesväg finns allt från drinkar och cocktails till vin, öl och alkoholfria alternativ. Just vinlistan skiljer sig lite från vanliga vinlistor, då den istället för att innehålla viner från alla klassiska regioner består av ägarnas egna, handplockade favoritviner. Här kan du till exempel hitta amerikanska viner från Dave Phinneys Orin Swift, men även rött, vitt och rosé från både Frankrike, Italien och Spanien.

Lokalen är inredd med ambitionen att föra tankarna till ett lyxigt vardagsrum, med bevarade tegelväggar, mönstrade mosaikgolv och gedigna trämöbler. Här kan du välja din favoritplats bland både höga och låga bord, eller vid den lilla köksbaren intill det öppna köket. När vädret tillåter kan du slå dig ner på den stora uteserveringen mitt i vimlet och spana på förbipasserande. På somrarna är uteserveringen en oas när Rörstrandsgatan förvandlas till gågata.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
9
Google-logo
Google
4,4
203

Recensioner av Mellqvist Matbar

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Sen ankomst bara för ett glas vin och något litet tilltugg, men ändå glad och vänlig service! Åt en slags kroketter med manchego som trots att vi ätit middag på annat ställe slank ner hur lätt som helst. Urgoda!!

Mat 4,5/5
Lokal 3/5
Service 5/5 (får man ens ge betyg på service om ens polare jobbar där?)

Vi lyckades knipa (enligt mig) de bästa platserna i lokalen, barplatser på kortsidan. Knepet är att komma 1h innan fredags-aw ruschen!

En varsin Est...

Otroligt mysigt! Fantastisk service!

Lika mysigt och härlig stämning som Mellqvist Cafe. Vi var ett gäng som tog en tisdags AW och klockan 17 var det såklart fullt på den lilla uteserveringen på Rörstrandsgatan. Men det är väldigt trevligt inomhus också.
Menyn består av...

Mellqvist gör det igen, tänker på alla små detaljer som gör det till ett av Stockholms bästa tapas restauranger. Med en kock från Madrid (smakerna i generna), schysst lokal och med en personal i världsklas är det svårt att misslyckas …🇪🇸!

morgonkaffet är bäst i stan

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Blev tyvärr besviken på Mellqvist Matbar. En mysig, inbjudande och lagom stimmig lokal. Vi var ett större sällskap och fick sitta i källaren, lite tråkigt då det bara var vi. Den är lite för stor för bara ett sällskap på 6pers, medan de...

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 4 av 6 · 2020-02-14

“Avslappnat, gott och med ett skönt förtroende för oss gäster.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
9
Google-logo
Google
4,4
203

Representerar du Mellqvist Matbar?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Mellqvist Matbar?

Mellqvist Matbar ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av bar är Mellqvist Matbar?

Vi har klassificerat Mellqvist Matbar som:

  • Vinbar
  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Mellqvist Matbar?

På Mellqvist Matbar serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Franskt

Har Mellqvist Matbar uteservering?

Ja, Mellqvist Matbar har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Mellqvist Matbar?

Mellqvist Matbar ligger på Rörstrandsgatan 6, 113 40, Vasastan. I närheten ligger Rörstrandsgatan. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 50m).