Guiden till Stockholms bästa kaffebarer

Guiden till Stockholms bästa kaffebarer

För dig som älskar kaffe har Stockholm mycket att erbjuda. Stan är nämligen full av italienska espressobarer och ambitiösa caféer där man kan få sin dagliga dos av krämig macchiato eller en god cappuccino, serverad av en skicklig barista. Hitta din personliga favorit – här guidar vi till Stockholms bästa kaffebarer.

Innehållsförteckning
 1. De bästa kaffebarerna i Stockholm
  1. Sosta – Espresso precis som i Italien
  2. Caffetteria del corso – På äkta Milano-manér
  3. Caffè Ugo Espressobar – Stammistät espressobar
  4. Drop Coffee – Söderproffs med eget rosteri
  5. Kaffe – Där kaffefolket hänger
  6. Mellqvist Kaffebar – En av stans bästa
  7. Il Caffè – Perfekta laptop-caféet
  8. Mitt Café – Kvalitetskaffe
  9. Johan & Nyström – Rosteri med långrostfilosofi
  10. Kaffebar – Populär uteservering
  11. Sempre – Mitt i shoppingkvarteret
  12. Black Honey Coffee Roasters – Lokalrostat

De bästa kaffebarerna i Stockholm

Sosta

Espresso precis som i Italien

Med sin genuina italienska atmosfär har Sosta varit ett måste för kaffeälskare sedan slutet av 90-talet. Från början var stället endast ett hål i väggen, men idag har det utvecklats till en kombination av café, restaurang och aperitivobar.

Caffetteria del corso

På äkta Milano-manér

I Hötorspassagen mellan Drottninggatan och Slöjdgatan (några steg från Hötorget) hittas den här genuina lilla espressobaren som är omåttligt respekterad för sitt goda kaffe. Perfekt för en cappuccino och en liten sötsak på vägen, eller på stående fot vid änden av disken.

Caffè Ugo Espressobar

Hemsida

Stammistät espressobar

Caffè Ugo på Kungsholmen är känt för sin goda espresso, men på menyn finns även italienska bakverk, smörgåsar och sallader. Stamgästerna har som rutin att komma förbi för en snabb espresso i baren, men för den som vill sitta lite längre går det också bra.

Drop Coffee

Söderproffs med eget rosteri

Prisbelönta Drop Coffee är kända för sitt egenrostade, lite ljusare kaffe med karaktäristisk smak. Till caféet vid Mariatorget hittar både stockholmare och pålästa turister för att dricka espresso, fika, äta och plugga eller jobba.

Kaffe

Där kaffefolket hänger

Kaffebaren på St Paulsgatan kryllar av stammisar och creddiga vibbar. Här serveras riktigt bra kaffe till riktigt bra priser, men även små bakverk och enkla grillade mackor. Mitt på dagen kan det bli en espresso på stående fot då de höga fönsterborden ockuperas av kvarterets alla kaffeberoende.

Mellqvist Kaffebar

En av stans bästa

Mellqvist har länge varit känt som en av stans bästa espressobarer och de har öppet alla dagar om året. Här serveras lättare mål som ciabattas, frallor, croissanter och bakverk, men även pizza och soppa till lunch. Mellqvist huserar med såväl en mysig lokal som en uteservering, som båda ofta är fulla med folk som fikar.

Perfekta laptop-caféet

Il Caffè har flera filialer i stan (och en i LA) och serverar kaffe av hög kvalitet i modern, urban miljö. Det finns få ställen i stan där du är så välkommen med din laptop som på Il Caffè, så kombinera din eftermiddagsfika med jobb om du känner för det.

Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby
Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby
Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby
Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby
Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby
Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby
Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby
Mitt Café Barkarby – Kaffebarer
Mitt Café Barkarby

Kvalitetskaffe

Mitt Café kan inte bara stoltsera med den där avslappnade atmosfären som bara ett kvartersfik kan skapa, de har också riktigt bra kaffe. Det görs nämligen på bönor från Lykke Kaffegårdar, som inte bara smakar gott utan även gör gott, tack vare schyssta villkor för kaffebönderna.

Johan & Nyström

Rosteri med långrostfilosofi

Här rostar man kaffet själv, för hand och i små upplagor. Filosofin är att gott kaffe inte kan stressas fram: det ska långsamt få rostas tills det nått sin bästa form. Johan & Nyström levererar sitt kaffe till många av stans caféer och restauranger.

Kaffebar

Populär uteservering

Syskonet till Kaffe hittar du på Bysistorget där den stora uteserveringen bland körsbärsträden fylls upp snabbt när solen tittar fram. Här är det familjär stämning och du kan droppa förbi för en kaffe i baren, en lunchsmörgås eller unna dig något av deras lockande bakverk.

Sempre

Mitt i shoppingkvarteret

En italiensk liten oas i Bibliotekstan där kaffeälskare hittar såväl proffsig espresso som olika bakverk och mackor. Hoppa upp vid ett av de runda små borden, ta ditt kaffe på stående fot ute på gatan eller plocka med i farten.

Black Honey Coffee Roasters

Lokalrostat

Ett rosteri måste självklart ha en egen kaffebar. På Black Honey Coffee Roasters rostar man kaffebönor för glatta livet, och resultatet går att smaka i den hemtrevliga kaffebaren där man också kan äta frukost eller fika. På kvällarna förvandlas den till bistro, där det går att äta middag med svenska och europeiska smaker.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta