Le Bon Plat

4,7
3 betyg
Redigera Le Bon Plat

Intill Vasaparken hittar du en liten bit av Frankrike i form av delikatessbutiken Le Bon Plat. Här kan du botanisera bland mängder av franska ostar, charkuterier, baguetter, kaffe och annat smått och gott. Dessutom kan du köpa med dig en mustig lunch eller middag med franska smaker, helt utan konserveringsmedel. Bienvenue!

Innanför det stora, välvda fönstret precis vid Vasaparken hittar du Le Bon Plat, den franska delikatessbutiken som riktar in sig på det bästa från det franska köket. Passande nog betyder Le Bon Plat ungefär "den goda maten", vilket ringar in deras koncept – förutom franska delikatesser erbjuder de nämligen specialiteten "Le Bon Plat i en skål", mustiga sous vide-rätter som tillagas från grunden, puttrar till sig i timmar och sedan säljs i glasskålar. De är fria från konserveringsmedel och vakuumförpackas för att hålla i upp till sex månader i kylskåp eller skafferi. Komponera kvällens middag med en gryta och franska tillbehör eller plocka upp en soupe du jour, dagens soppa, till lunch.

Den franska delikänslan har de skapat med mörkt trägolv, stora citrusträd, blå väggar och förstås franska delikatesser i varje vrå. Bakom satsningen står det svensk-franska ägarparet Josephine och Henri, som förenas i sin kärlek till mat och det franska köket. Tillsammans stillar de stockholmarnas sug efter Frankrike, alla dagar i veckan.

Användarbilder på Le Bon Plat Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Le Bon Plat av Charlotte A.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 aug 2022

Till Le Bon Plat går du när de franska sensommardrömmar tar över. Tidigare ägare av La Bergerie har nu flyttat in på Odengatan 100 och gladast för det är nog min franska mamma. Omöjligt att komma ut härifrån utan att köpa gruyere chips e... Visa hela »

9 sep 2022

What a nice shop !

9 sep 2022

Supergoda färdiglagade rätter i smarta glasskålar som man kan lämna tillbaks och få 10 kr i pant 🌱. Lammet var magiskt 😍