AG Kötthandel Sankt Eriksgatan

3,3
3 betyg
Köttbutik
Hemsida
Instagram
AG Kötthandel
3,3
3 betyg
Hemsida
Instagram

"Tillbaka till handelsboden" - så lyder ledorden på AG Kötthandel, en lite lyxigare nötköttsbutik som drivs av Johan Jureskog och Klas Ljungquist från prisbelönta köttkrogen Restaurang AG och syskonet Rolfs Kök.

Glöm inplastade biffar, färdigskivat kött, förmald färs och okunnig personal. AG Kötthandel vill erbjuda samma smakupplevelse som på Restaurang AG, fast i ens eget hem. Här finns ett stort utbud av högkvalitativt kött såsom kobebiff från Japan, wagyu från Småland och entrecote från Skottland. Personalen informerar om var djuret har fötts, hur det har levt och vad det har ätit, något som kan variera då köttet kommer från hela världen.

Att besöka AG Kötthandel ska vara som att besöka gamla tiders handelsbodar. Här sköts allt inför öppen ridå; personalen bankar schnitzeln framför kunden, maler köttfärsen à la minute och skär entrecoten med vördnad. Varorna lindas sedan in i vaxat papper med snöre, och med paketet följer även en lapp med information om styckdetalj, ursprungsland, ras, ålder och gård.

Bakom disken jobbar utbildade kockar som även har kunskap om hur du ska förvara och tillaga köttet på bästa sätt. Här vinnlägger man sig om att ha stor respekt för yrket och djuren, hela vägen från uppfödning till slakt och försäljning.

Föreslå ändringar

Användarbilder från AG Kötthandel Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av AG Kötthandel

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 dec 2018

Wow. Vilken butik. Extremt imponerande. Så otroligt snygg presentation. Priserna är dessutom ändå inte så hiskeliga som jag trodde att de skulle vara på förhand. Skulle säga att det är i paritet med Ica Värtan, som jag tycker har den bästa c... Visa hela »

6 mar 2018

Här har dom lyckats skapa en snygg och lyxig kötthandel, med fantastisk expertis och service. Man vill gärna utbilda och inspirera sina kunder, och främja till en värld där vi har en mer hälsosam, djurvänlig och miljövänlig syn på kött. Nu... Visa hela »

4 sep 2021

Undermåligt! Jag handlade talg samt en bit entrecote igår. I deras reklam står det att "Sedan slår vi in den i vaxat papper med snöre och lackat sigill och sätter på en lapp där vi preciserar styckdetalj, ursprungsland (här finns kött frå... Visa hela »