Pärlans Konfektyr

4,5
2 betyg
Godisbutik
Pärlans Konfektyr
4,5
2 betyg
Pärlans Konfektyr i en mening: Butik med klassisk kola på rena råvaror

Hantverkskola med spännande smaker

Kolafantast eller kanske på jakt efter en perfekt present? På Pärlans Konfektyr kokas klassisk kola på grädde, smör och socker – helt utan konstigheter men fulla av smak. Med noga hantverk, bra råvaror och ett öga för detaljer skapas här samtida varianter av den tidlösa klassikern.

Efter en svunnen storhetstid under 1930-talet har klassisk kola de senaste decennierna i mångt och mycket förpassats till julen; något som det kolapassionerade gänget bakom Pärlans Konfektyr bestämde sig för att råda bot på. Resultatet blev en charmig butik på Södermalm, som fram till 2017 också var deras enda kök. Numera sker själva produktionen i en stor tegelbyggnad intill Brunnsviken, från vilken butiken dagligen får gräddiga kolor i olika smaker.

Enligt devisen att kola avnjuts allra bäst färsk, packas sötsakerna på beställning och efter behov. Utgångspunkten är den traditionella, karamelliga kolan, men man räds inte heller att låta kreativiteten flöda och experimentera med nya smaker, texturer och former. Inte sällan dyker säsongsbetonade varianter upp i sortimentet – hur låter passionsfrukt, öl-kola eller en julig mintkola?

I den lilla butiken på Nytorgsgatan kan du botanisera bland kolor av alla dess slag, köpa med dig en presentask och få en koffeinkick i form av kaffe eller te. Under sommaren serverar man även egengjord mjukglass, baserad på rena råvaror och förstås toppad med Pärlans Konfektyrs kolasås, som även den går att köpa med hem på flaska eller burk. 

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Pärlans Konfektyr Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Recensioner av Pärlans Konfektyr

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

På en liten gata på söder hittar du helt klart stans godaste kolor! Finns inget som slår pärlans kolor, finns i flera olika smaker och varierar efter säsong.

Nu till sommaren kom jag för att testa den beryktade glassen, en mjukglass med olika toppings.

Utmärkt goda kolor i mycket charmig miljö med trevlig tidsenlig personal💓💓🤓🤓

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Representerar du Pärlans Konfektyr?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Pärlans Konfektyr?

Pärlans Konfektyr ligger på Nytorgsgatan 38, Södermalm. I närheten ligger Tjärhovsplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 500m).