Guiden till hemma hos-restauranger i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

När du vill få en hemtrevlig matupplevelse men inte själv vill stå för matlagningen kan det vara en god idé att besöka en hemmakrog. Det finns flera kockar som öppnat restauranger i sina egna hem i Stockholm, vilket skapar en unikt personlig matupplevelse i en intim och mysig miljö. Ofta är platserna få, men möjligheter till att knyta nya bekantskaper desto större eftersom man ofta sitter kring samma bord. Det finns ett fåtal hemma hos-restauranger i Stockholm, vilka vi har listat nedan.

Mera Richard

Tallspinnarvägen 16

Dinera i ett attefallshus

Kocken Richard Söderberg har öppnat en matstudio i ett attefallshus på sin tomt i Älvsjö. Det är en minst sagt exklusiv och personlig matupplevelse, då endast åtta gäster åt gången äter i den intima lilla restaurangen på 25 kvadratmeter.

Bohlins

Bryggvägen 4a, Täby

Hemma i Täby

Liselotte och Andreas Bohlin öppnar upp sitt Täby-hem för matsugna gäster under utvalda datum, oftast med olika teman. I den här hemmarestaurangen med plats för 25 gäster uppmuntras man att samtala med sina bordsgrannar och lära känna nya bekantskaper. Eller varför inte abonnera hela restaurangen för din privata tillställning?

David at home

Transtigen 14, Danderyd/Lidingö

Fine dining i hemmet

Kocken David Enmark har lång erfarenhet av matlagning, bland annat för Ulriksdals Värdshus och Grands Franska. Under några kvällar i veckan gör han om sitt hem på Tranholmen till en fine dining-krog där han serverar säsongsbetonad mat med influenser från Sverige och Frankrike.

Villa Brännugnen

Snöbärsstigen 8, Huddinge

Personligt i Farsta

Med erfarenhet från Berns Asiatiska och Gyldene Freden i bagaget har Johan Lindqvist förvandlat sitt hem i Farsta till en helt egen restaurang. Hos Villa Brännugnen serveras du en avsmakningsmeny med smakinfluenser från hela världen och fokus på hantverk.

Amateur Malmoe

Rörstrandsgatan 33, Vasastan

Hemma i Vasastan

I den här hemmarestaurangen i Vasastan får det endast plats 8 middagsgäster, vilket skapar en personlig och intim upplevelse. Här får du upptäcka massor av nya smaker och kombinationer, och mingla med nya bekantskaper. Dryck tar du med dig själv.

Husmor Lisa

Ytterbyuddsvägen 29, Skärgården

Villa i skärgården

Under sommarhalvåret öppnar Lisa Lönner upp sitt hem på Resarö och bjuder in till "fine home dining". I den mysiga villan kan 16 gäster åt gången njuta av hemlagad mat till lunch eller middag i en familjär atmosfär i Stockholms skärgård.