Guiden till Stockholms bästa weekendspa

Får du inte nog av lugna avbrott och sköna spabehandlingar? Då är det kanske dags för en weekend på ett spa i Stockholm. Stan är full av rogivande spaanläggningar som vet hur man kopplar av och kommer i balans. Här guidar vi till spaweekend bortom storstadspulsen, där du både får hälsosamma spaupplevelser och övernattning på köpet. Bland tipsen ryms allt från massage och kroppsbehandlingar till yoga och turkiska bad i harmonisk miljö. Guiden ger dig Stockholms bästa weekendspa.

Kolla även våra andra spaguider:
- Stockholms bästa spa
- Stockholms bästa dagspa

Nedan hittar du Stockholms bästa weekendspa!

Njuta Spa: Härlig hemmakänsla i mysig villa
Varför alltid välja det kliniskt minimala när man kan få avkopplande mysfaktor? I ett grönt sekelskifteshus nära skärgården mixar Njuta Spa exklusiva spa- och klinikbehandlingar i njutbar hemma hos-miljö. Testa spaweekend-paketet med behandling och övernattning på Hotel J. Mycket av det goda för både kropp och själ.
Mer information: Njuta Spa, Fabrikörsvägen 16, Nacka

 
Njuta Spa

Hotell Havsbaden: Lämna stan och ladda med ny energi
Vad är väl mer välgörande än att fly stan efter en lång arbetsvecka och unna sig hotell och spa på en granitklippa långt bort fast ändå nära... Hotell Havsbaden i Grisslehamn har alla ingredienser, från havsläget och däckstolarna på terrassen till ångbastun och avsvalkningspoolen. Total relaxation innan det är dags att återvända till vardagen med ny energi.
Mer information: Hotell Havsbaden, Skatuddsvägen 18, Grisslehamn

Rånäs Slott: En riktig treat i slottsmiljö
Med anor från 1800-talet och inspiration från Italien är Rånäs Slott en ljuv spadröm för vilken stressad storstadsbo som helst. Här kan du få en kungligt avkopplande spahelg i slottsmiljö utanför city med sjöbastu och utomhusjacuzzi. Missa inte heller massage med varma lavastenar, eller en rengörande helkroppspeeling.
Mer information: Rånäs Slott, Rånäs

Sturebadet Marina Tower: Kom i balans med modernt hamam
Ute i Nacka väntar turkiska bad och hälsosam balans på historiska Saltsjöqvarn där Sturebadets filial håller till. Ett modernt hamam med välgörande behandlingar och exklusiva spakurer på schemat. För den som behöver extra mycket lugn finns spapaket som inkluderar en hel weekend med allt från duobehandlingar till frukostbuffé och lyxiga hamamupplevelser.
Mer information: Sturebadet Marina Tower, Saltsjöqvarns kaj 25, Nacka

Blue Hamam Spa: Orientaliskt på Lidingö
Turkiska badhuset Blue Hamam är öppet för både dagsbesök och övernattning, men behandlingarna och omgivningen lär garanterat locka till det senare. Här finns allt från hamambadets uppvärmda marmorhällar och massage till kundaliniyoga och medelhavsmat. Den vårdande badritualen är värd en resa bara i sig.
Mer information: Blue Hamam Spa, Elfviks Udde, Lidingö

Nynäs Havsbad: Spa-bliss bland skärgårdsklipporna
Spa- och hotelloas med härlig skärgårdsmiljö bland klipporna "runt knuten". Hoppa på pendeltåget och skölj bort storstadsstressen med behandlingar och bad, eller varför inte övernatta i havspaviljongen för en komplett upplevelse full av spa-bliss i skärgårdsmiljö.
Mer information: Nynäs Havsbad, Strandgårdsvägen 9, Nynäshamn

Grand Spa: Anrik avkoppling på Grand Hotel i Saltsjöbaden
Grand Hotel i Saltsjöbaden har såväl dagspa som "weekend de luxe" med fri spa-entré. Stressa av i det gamla hotellets spaavdelning med behandlingar, bastu och jacuzzi medan du blickar ut över Baggensfjärden. Ett av Stockoholms lyxigare alternativ i spaväg.
Mer information: Grand Spa, Grand Hotel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Andra guider du kanske är intresserad av
- Spa: Stockholms bästa spa
- Yoga: Guiden till Stockholms bästa yogaställen
- Frisörer: Stockholms frisörer i världsklass
- Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Gym: Guiden till Stockholms bästa gym
- Vegeratiska restauranger: Vegetariska restauranger i Stockholm
- Se alla våra guider: thatsup.se/stockholm/guides/

Om guiden till weekendspa i Stockholm
Guiden till bra ställen med weekendspa i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något riktigt bra weekendspa i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på det ställe du nu väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta