Guiden till Stockholms bästa weekendspa

Kan du inte få nog av lugna avbrott och sköna spabehandlingar? Då är det kanske dags för en weekend på ett spa i Stockholm. Stan är full av rogivande spaanläggningar som vet hur man kopplar av och kommer i balans. Här guidar vi till spaweekend bortom storstadspulsen, där du både får hälsosamma spaupplevelser och övernattning på köpet. Bland tipsen ryms allt från massage och kroppsbehandlingar till yoga och turkiska bad i harmonisk miljö. Guiden ger dig Stockholms bästa weekendspa.

Njuta Spa

Fabrikörsvägen 16, Nacka

Härlig hemmakänsla i mysig villa

Varför alltid välja det kliniskt minimala när man kan få avkopplande mysfaktor? I ett grönt sekelskifteshus nära skärgården mixar Njuta Spa exklusiva spa- och klinikbehandlingar i njutbar hemma hos-miljö. Testa spaweekend-paketet med behandling och övernattning på Hotel J. Mycket av det goda för både kropp och själ.

Sparadiset

2 adresser

Lyxigt på landet

Sedan 2017 finns Sparadiset på Fågelbrohus ute på Värmdö och på Krusenberg Herrgård utanför Uppsala. Två natursköna ställen som erbjuder avkopplande behandlingar, bland annat djupgående massage, ansiktsbehandlingar och lyxbehandlingar. Ännu lyxigare blir det så klart med en hel weekend på något av hotellen.

The Nest

Brunkebergstorg 9, Norrmalm/City

Oas i city

Checka in på Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstorg mitt i stan och unna dig en hel helg av välmående på wellnessavdelningen The Nest högst upp i hotellet. Här kan du beundra utsikten över Gamla stan från den året-runt-öppna takpoolen, basta och beställa in nyttigheter från takbaren.

Blue Hotel

Elfviks udde, Lidingö

Hamam vid havet

Blue Hotels prisbelönta spa på Lidingö är öppet för både dagsbesök och weekendvistelser, men stället lockar garanterat till det senare. Här finns bland annat ett turkiskt hamam med ångbastu och sköna behandlingar i rogivande miljö. Anläggningen bjuder dessutom på vacker utsikt över skog och hav.

Hotell Havsbaden

Hotell Havsbaden i Grisslehamn

Lämna stan och ladda med ny energi

Vad är väl mer välgörande än att fly stan efter en lång arbetsvecka och unna sig hotell och spa på en granitklippa långt bort fast ändå nära... Hotell Havsbaden i Grisslehamn har alla ingredienser, från havsläget och däckstolarna på terrassen till ångbastun och avsvalkningspoolen. Total relaxation innan det är dags att återvända till vardagen med ny energi.

Rånäs Slott

Rånäs Slott, Rånäs

En riktig treat i slottsmiljö

Med anor från 1800-talet och inspiration från Italien är Rånäs Slott en ljuv spadröm för vilken stressad storstadsbo som helst. Här kan du få en kungligt avkopplande spahelg i slottsmiljö utanför city med sjöbastu och utomhusjacuzzi. Missa inte heller massage med varma lavastenar, eller en rengörande helkroppspeeling.

Sturebadet Marina Tower

Saltsjöqvarns kaj 25, Nacka

Kom i balans med modernt hamam

Ute i Nacka väntar turkiska bad och hälsosam balans på historiska Saltsjöqvarn där Sturebadets filial håller till. Ett modernt hamam med välgörande behandlingar och exklusiva spakurer på schemat. För den som behöver extra mycket lugn finns spapaket som inkluderar en hel weekend med allt från duobehandlingar till frukostbuffé och lyxiga hamamupplevelser.

Nynäs Havsbad

Strandgårdsvägen 9, Nynäshamn

Spa-bliss bland skärgårdsklipporna

Spa- och hotelloas med härlig skärgårdsmiljö bland klipporna "runt knuten". Hoppa på pendeltåget och skölj bort storstadsstressen med behandlingar och bad, eller varför inte övernatta i havspaviljongen för en komplett upplevelse full av spa-bliss i skärgårdsmiljö.

Grand Spa

Grand Hotel Saltsjöbaden, Nacka

Anrik avkoppling på Grand Hotel i Saltsjöbaden

Grand Hotel i Saltsjöbaden har såväl dagspa som "weekend de luxe" med fri spa-entré. Stressa av i det gamla hotellets spaavdelning med behandlingar, bastu och jacuzzi medan du blickar ut över Baggensfjärden. Ett av Stockoholms lyxigare alternativ i spaväg.