Här hittar du Stockholms bästa vintage- och second hand-butiker

Second hand är ett både kul och miljövänligt sätt att fynda på - men det kan vara knepigt att veta var man ska leta. För att göra det lite enklare guidar vi här till Stockholms bästa vintagebutiker med unika och begagnade plagg att addera till garderoben. Södermalm är som bekant ett riktigt second hand-mecka, men även Östermalm, Vasastan och de andra stadsdelarna har några riktiga guldkorn för den som vill fynda second hand och vintage i Stockholm.

Se även:

Adornment

Stilsäker studio

Adornment fanns till en början bara på nätet, men sedan 2016 kan man även besöka deras ljusa studio på Östermalm. Plaggen (alla är av naturfiber) handplockas världen över och justeras ofta vid symaskinen, vilket kan innebära allt från att de får ett nytt snitt till att de anpassas efter ens egna mått. Butiken skräddarsyr även hela plagg med tyg som blivit över från modeindustrin.

  • Adress:

Humana Second Hand

Shoppa med gott samvete

Populär butik bland vintageälskare med över 200 kvadrat fyllda med plagg, accessoarer, väskor och skor. Och det är svårt att hålla fingrarna borta från välsorterade hyllor när man kan skymta märken som YSL, Gucci och Moschino. Dessutom går all vinst till välgörenhet.

Beyond Retro

Välfyllt vintage-mecka

Beyond Retro gjorde snabbt succé i Stockholm och idag är detta en klassiker, jämgod med några av landets största etablerade kedjor. Väldiga lokaler har fyllts till bredden med vintage och second hand, och den med vaken blick kan här spana in såväl välkända bloggerskor som typiska trendslavar.

Beyond Retro Drottninggatan
Beyond Retro Zinken

Emmaus

400 kvm secondhand och vintage

Med en stor secondhand-butik och en välsorterad vintagebutik bredvid varandra har Emmaus mycket att erbjuda. Här kan du fynda såväl kända designmärken en trappa ner som billiga men fräscha kläder på gatuplan.

Siv & Åke

Handplockade retro-pärlor

Siv & Åke drivs av ett syskonpar med förkärlek för riktigt fina vintagefynd. I butiken säljer de handplockade kläder och accessoarer från hela världen, från 50- till 90-talet. Smycken, solglasögon och läderjackor - allt ryms i sortimentet. Här anordnas även konstutställningar.

  • Adress:

Judits Second Hand

Koll på trender

Hornsgatan 75 är en självklar adress för många vintage- och secondhand-shoppare. Att priserna kan te sig lite högre än på andra vintagebutiker brukar vägas upp av det stilmedvetna sortimentet. Här har personalen koll på trender.

Boutique Finest

"High fashion"

Som namnet avslöjar är detta en butik med fokus på det exklusiva. Här finns härliga accessoarer, tjusiga klänningar, luxuösa jackor och åtråvärda väskor och skor från märken som Kenzo, Chanel, Furla, Miu Miu, Dior och Jimmy Choo.

Herr Judit

Handplockade plagg för den trendmedvetna mannen

Herr Judit är en välsorterad butik för män med starkt trendintresse. Här är varje avdelning planerad med noggrannhet. Koftor ligger i färgordning och retro-borden utsmyckade med accessoarer. Förutom plagg, väskor och skor, kan man även hitta en och annan pryl till hemmet.

Lisa Larsson Second Hand

Här föddes stans secondhand-romans

Ett brett utbud av damkläder från olika tidseror kan du hitta på Lisa Larsson nära Nytorget. Ägarinnan (Lisa Larsson) var en av de första som introducerade secondhand som butikskoncept i Stockholm. Att hon som trendstartare hyser en stor passion till vintage märks på det brokiga men välvalda sortimentet.

118 Second Läder

Proffs på läder

Om du letar efter något begagnat i skinn- och mocka så är det garanterat hit du ska bege dig. Allt från MC-jackor till vinterkappor, väskor, accessoarer, boots och kläder går att hitta i butiken som drivs med äkta passion.