Här hittar du Stockholms bästa rackethallar

Här hittar du Stockholms bästa rackethallar

Oavsett om du vill utmana en kollega i en svettig squashmatch på lunchen eller kanske prova badminton en helg, erbjuder Stockholm många bra hallar för alla typer av racketsporter. Förvånansvärt många ligger dessutom centralt innanför tullarna, men inte sällan gömt på källarplan bland lugnare gator. Här har vi gjort jobbet åt dig och letat fram några av Stockholms bästa rackethallar för squash, tennis, pingis, padeltennis och badminton.

Endast intresserad av padel? Här hittar du vår guide till bra padelbanor i Stockholm

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa rackethallar
  1. Wasa Club – Squashfokus och modernt gym
  2. Sthlm Beach Club – Annorlunda racketsport i tropisk miljö
  3. PDL Center – Padel dygnet runt
  4. Badmintonstadion – Störst på badminton
  5. Tennisstadion – Racketklassiker med historia
  6. Roslagshallen – Squashmecka i Vasastan
  7. Frescati Sports Center – Allt under samma tak
  8. Stockholms Tennishall – Tennis för alla
  9. SALK – Helhetsupplevelse för racketsportare
  10. Ekerö Padel – Padel året om
  11. Gärdets Squashhall – Sveriges äldsta klubb
  12. Enskede Rackethall – Stort utbud på stor yta
  13. Kungliga Tennishallen – Exklusiv medlemsklubb i världsklass
 2. Extratips
  1. Ugglan – Rundpingis i goda vänners lag

Stockholms bästa rackethallar

Wasa Club – Rackethallar
Wasa Club
Wasa Club – Rackethallar
Wasa Club
Wasa Club – Rackethallar
Wasa Club
Wasa Club – Rackethallar
Wasa Club

Wasa Club

Hemsida

Squashfokus och modernt gym

På Wasa Club vid Observatorielunden ligger fokus på squash – hallen har en populär squashliga och bjuder på mängder av aktiviteter såsom företagssquash och klubbmästerskap. Men utöver sina fem squashbanor erbjuder anläggningen även ett modernt gym, cafeteria, massage och sjukgymnastik. Ambitionen är att atmosfären ska vara välkomnande och inkluderande – något som avspeglas i personligt bemötande och särskilt avsedd träning inriktad för olika åldrar.

 • Typ av racketsport: Squash

Sthlm Beach Club

Annorlunda racketsport i tropisk miljö

I det anspråkslösa handelsområdet i Häggvik finns en 3000 kvadratmeter stor sport- och eventhall med palmer, sand och skön musik i högtalarna. Här kan du spela padel på tre fullstora banor, men också den lite annorlunda racketsporten pickleball. Den har vuxit sig populär i USA, påminner om en mix mellan tennis och pingis och kan spelas av alla åldrar. Racket och bollar kan du hyra på plats.

 • Typ av racketsport: Padel

PDL Center

Padel dygnet runt

70-talsklassikern padeltennis har fått ett uppsving i och med att PDL Center slog upp portarna till den nybyggda hallen i Frihamnen 2015. Anläggningen är öppen för både privatpersoner och företag och i receptionen går det att både köpa och hyra utrustning. Anläggningens banor går att boka och tack vare att bokningssystemet är kodstyrt går det att spela på banorna dygnet runt, även när receptionen är obemannad.

 • Typ av racketsport: Padeltennis

Badmintonstadion

Hemsida

Störst på badminton

För badmintonfantaster erbjuder Badmintonstadion intill Eriksdalshallen vid Skanstull 24 banor med specialanpassad belysning och Pulastic-underlag – allt för att göra spelförutsättningarna så goda som möjligt.

 • Typ av racketsport: Badminton och pingis

Tennisstadion

Hemsida

Racketklassiker med historia

Ett stenkast från Valhallavägen ligger Tennisstadion, som bedrivit tennisverksamhet sedan 1930-talet. Idag rymmer anläggningen tio tennisbanor och en badmintonbana. Ett flertal tennis- och badmintonklubbar samt tennisskolor huserar i lokalerna. Den som vill känna historiens vingslag i samband med träningspasset ska bege sig hit – huvudbyggnadens funktionalistiska arkitektur är välbevarad med tydliga spår från förra seklets tidigare hälft.

 • Typ av racketsport: Tennis och badminton

Roslagshallen

Hemsida

Squashmecka i Vasastan

Lite gömt i ett anspråkslöst bostadshus på Roslagsgatan hittar du Roslagshallen. Åtta squashbanor, gymutrustning och en sportshop står till förfogande och hallen erbjuder många olika typer av rabattkort, allt för att tillfredställa både frekventa besökare och ströspelare. Här kan du även ta lektioner.

 • Typ av racketsport: Squash

Frescati Sports Center

Hemsida

Allt under samma tak

Frescati Sports Center ligger beläget intill Stockholms Universitet. Studenter vid SU har med andra ord racketsporter som badminton, pingis och tennis på en armlängds avstånd (och till rabatterade priser), men alla är välkomna till anläggningen och tar sig smidigt hit kollektivt med tunnelbana till Universitetet. Utöver racketsport rymmer de stora hallarna dessutom bollsporter.

 • Typ av racketsport: Badminton, pingis, tennis, minitennis

Stockholms Tennishall

Hemsida

Tennis för alla

Vare sig du har många års tenniserfarenhet eller precis börjat spela, har Stockholms Tennishall vid Kristinebergs IP på Kungsholmen något för dig. Sedan 1976 jobbar de enligt parollen "tennis för alla" och erbjuder tennisskolor och privattränare för alla åldrar på anläggningens sju hardcourtbanor. Kuriosa är att det var tennisikonen Jan-Erik "Janne" Lundqvist som var med och startade Stockholms Tennishall och än idag jobbar man för att hålla hans inkluderande och välkomnande inställning till sporten vid liv. 

 • Typ av racketsport: Tennis

SALK

Hemsida

Helhetsupplevelse för racketsportare

Om man fortsätter över Tranebergsbron hittar man klassiska Salkhallen vid Alvik. Här är racketsport-utbudet brett, med både inom- och utomhusbanor för tennis, padelbana och squashrum. Här hittar du tennisshop, restaurang, café, naprapater, massör och sjukgymnaster.

 • Typ av racketsport: Tennis, padeltennis, squash
Ekerö Padel Jungfrusund Ekerö Padel
Ekerö Padel Jungfrusund
ekeropadel.se/jungfrusund
Ekerö Padel
ekeropadel.se
Ekerö Padel Jungfrusund Ekerö Padel

Padel året om

Ännu längre västerut hittar du Padel Jungfrusund, som erbjuder två utomhusbanor, och Ekerö Padel, som erbjuder två banor inomhus. Perfekt för den som vill prova på den växande sporten året om. Gratis låneracketar och bollar ingår när man hyr bana.

 • Typ av racketsport: Padeltennis
 • Bryggavägen 133 Ekerövägen 65
  Ekerö Padel Jungfrusund
  Bryggavägen 133
  Ekerö Padel
  Ekerövägen 65
 • Ekerö Padel Jungfrusund
  ekeropadel.se/jungfrusund
  Ekerö Padel
  ekeropadel.se
  Ekerö Padel Jungfrusund
  08-505 934 06
  Ekerö Padel
  08-462 03 80
 • Ekerö Padel Jungfrusund Ekerö Padel

Gärdets Squashhall

Hemsida

Sveriges äldsta klubb

Som sades i inledningen ligger innerstans rackethallar inte sällan gömda i lugnare kvarter. I källaren under ett hyreshus intill Gustav Adolfsparken på Gärdet smiter inbitna squashspelare in bakom en oansenlig dörr med minimal skylt. I lokalerna huserar Stockholms Squashklubb, som bildades 1946 och som därmed är Sveriges äldsta klubb inom sporten. Hallen har tre banor som går att boka online.

 • Typ av racketsport: Squash

Enskede Rackethall

Hemsida

Stort utbud på stor yta

Strax söder om stan hittar du en av Stockholms största rackethallar med fokus på de fyra stora racketsporterna pingis, badminton, squash, tennis och även kombinationen racketlon. Den sistnämnda är racketsportens mångkamp, och när VM i sporten spelades 2012 hölls mästerskapet i Enskede Rackethall. Anläggningen är stor och stoltserar med 800-900 besökare om dagen – allt från motionärer till elitspelare i alla åldrar.

 • Typ av racketsport: Tennis, squash, badminton, pingis, racketlon

Kungliga Tennishallen

Hemsida

Exklusiv medlemsklubb i världsklass

Kungliga Tennishallen har blivit synonym med Sveriges största årligen återkommande internationella idrottsevenemang – Stockholm Open. Hallen invigdes 1943 och klassas idag som en av världens främsta tennisanläggningar. För att kunna ta del av allt som Kungliga Tennishallen erbjuder behöver du ett medlemskap.

 • Typ av racketsport: Tennis

Extratips

Ugglan

Rundpingis i goda vänners lag

Även på Ugglan vid Nytorget går det att kombinera pingisspelande med barhäng. Antingen spelar du rundpingis i det öppna rummet med betongväggar och källarkänsla, eller så bokar du deras ”chambree separee le plu cool le pingpong”, ett separat rum med eget pingisbord och en liten läktarsektion. Den som får blodad tand kan överväga att ställa upp i SM i rundpingis som anordnas på Ugglan sedan flera år tillbaka.

 • Typ av racketsport: Pingis

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;