Nationalmuseum

4,2
5 betyg
Museum
Aktivitet
Hemsida
Nationalmuseum
4,2
5 betyg
Hemsida

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum. Samlingarna av måleri och skulptur innehåller omkring 16 000 verk, bland annat holländsk 1600-talskonst och fransk 1700-talskonst. I museet finns även en rad kända impressionistmålningar och en betydande samling ryska ikoner. Den svenska konsten representerad från 1500-tal till tidigt 1900-tal uppvisar verk som Roslins Damen med slöjan och Zorns Midsommardans. Museets gravyr- och teckningssamling räknas till en av världens främsta.

Samlingarna av konsthantverk och design spänner från 1500-tal till idag och består av ca 30 000 föremål från olika delar av världen.

Föreslå ändringar

Recensioner av Nationalmuseum

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 mars 2023

Definitivt ett av mina favoritmuseum i Stockholm! Det ligger väldigt fint till på Blasieholmen, och stadens siluetten utgör en otrolig backdrop utanför fönstren när man går genom museet.

Huvudutställningen består av en tidslinje med konst med... Visa hela »

12 jan. 2020

Efter renoveringen och nyöppningen hösten 2018 har Stockholms nationalmuseum verkligen fått ett lyft och blivit ett av mina favoritmuseum. Ett otroligt vackert museum med många kända verk i samlingen. Ett stort plus är såklart att det är ett statligt museum... Visa hela »

Listad i: M U S E U M
7 sep. 2019

Pampiga och otroligt vackra lokaler precis vid vattnet. Konstsamlingarna är spännande och huseras i vackert inredda rum. Maten på restaurangen är otroligt bra (OTROLIGT!) och missa inte att sitta en stund i den drömska skulpturgården.

Gratisinträde. ... Visa hela »

13 jan. 2020

Så märkligt när man såg renoveringen på avstånd och tänkte på det som pågick där inne! Och det var såå värt att vänta på!
I särklass Stockholms vackraste museum, tycker jag. Färger, inredning, hur alla... Visa hela »

2 feb. 2023