Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Olssons Skor

3,5
11 betyg
Redigera Olssons Skor

Olssons Skor, bakficka till Storstad, är en klassiker på Odengatan. Här hittar du en intim liten bar och nattklubb som spelar musik från 70-talet fram till 90-talet blandat med svenska hits. I många år har stället lockat till sig gäster både för dansgolvet och för drinkarnas skull.

Den kända neonskylten, som från början tillhörde en skoaffär från 1940/50-talet, är sedan länge ett riktmärke i hörnet Odengatan och Döbelnsgatan. Till Olssons Skor hittar många just för musikens skull, men även för barhänget. Här spelas lite äldre hits och schlagerfavoriter som man kan dansa till med en välblandad drink i handen, långt in på småtimmarna. Bortsett från just musik och drinkar har stället även gjort sig lite känt för att servera popcorn.

Flera dagar i veckan kan man lyssna på dj:s som spelar musik från olika decennier och det bjuds även på exklusiva spelningar att hålla utkik efter. Inriktningen handlar framförallt om att spela musik som är bra och som tilltalar folk med lite högre krav. Hit kommer du oavsett om du gillar att sjunga med till 90-talshits eller om du vill lyssna på klassiker från 70- och 80-tal.

Som bakficka till Storstad är Olssons Skor ett intimt litet uteställe där man ska få en upplevelse med det lilla extra. Här rör sig stämningen i gränslandet mellan bar och nattklubb. Inspirationen till inredningen kommer inte minst från lite mindre barklubbar i Barcelona, Paris och New York; något som man har tagit fasta på för att skapa en både suggestiv och inspirerande atmosfär.

Se även Restaurang Storstad

Användarbilder på Olssons Skor Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
13 sep 2018

Olssons skor har varit mitt självklara ställe! Dels för att jag bor smidigt till och för att det alltid är klassiker som spelas och att det inte är för mycket ”nattklubb”, man är ju inte alltid på det humöret!
Jag ska erkänns a... Visa hela »

5 sep 2018

Här var 90-tals andan på topp. Både musiken och stället kändes som man åkte tillbaka 20 år. Stället är rätt litet men var fullt med folk, väldigt trångt. Detta är ett ställe msn älskar eller hatar, tyvärr var det i... Visa hela »

20 mar 2019

Gillar! Oftast bra alternativ som festlig bar. Litet och därmed trångt såklart, kan absolut bli dans här

5 mar 2020

På Olssons skor är alltid stämningen på topp! Varit här flera gånger och slagit klackarna i taket.
Perfekt ställe att mellan landa på eller att avsluta kvällen för att få ut det sista.
Väldigt lite ställe och kanske inte... Visa hela »

28 feb 2019

Olssons skor. En klassiker i Vasastan. Här har man dansat tills solen gått upp. Popcorn och mycket 80-90-talsmusik.

12 apr 2015

Retromusik, köttmarknad och farligt goda Amaretto Sour - det gäller att veta varför du går hit.

Olssons Skor har en underbar historia. 1901 öppnade skoaffären och just den här på Odengatan var flaggskeppet i skoimperiet. Folk vallfärdade frå... Visa hela »

8 jun 2015

Letar du efter din nya kvarterskrog eller bara någonstans att få dricka en najs öl eller grym drink tillsammans med lite popcorn i skön stämning med någon bra kultfilm rullande i bakgrunden, då är detta stället.
Är du inte det så gå... Visa hela »

22 dec 2017

Bra ställe du alltid kan lita på. Ett unikt ställe i Vasastan.

19 nov 2017

Pyttelitet ställe med fruktansvärda dörrvakter, framför allt på lördagar. Gå någon annanstans

25 aug 2021

29 nov 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.