Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

39 Wäst

3,8 • 8 recensioner
39 Wäst

Folkligt, lyxigt och anpassat för alla plånböcker. Kvarterskrogen 39 Wäst på Kungsholmen serverar såväl hummer som köttbullar, allra helst på stora fat som delas sinsemellan i stil med en klassisk söndagsmiddag.

I lokalen där lyxkrogen Jonas tidigare låg huserar numera 39 Wäst, en "vardagslyxig" kvarterskrog som drivs av folket bakom Aubergine. Med ett hängvänligt koncept anpassat för en bred publik bestående av allt från familjer till affärsmän, sällar sig 39 Wäst till skaran med ambitionen att göra kroglivet på Kungsholmen lite hetare. Här serveras ambitiös mat till rimliga priser, och menyn är bred.

Tillsammans med starka husmansinfluenser bjuds det på en mängd fisk- och kötträtter som lika gärna hade kunnat stå på familjens söndagsbord; en av krogens konceptuella förebilder. Tanken är nämligen att maten alltid ska gå att dela med vänner och familj, lite som en fatservering på uppdaterat vis. Hungriga sällskap som gärna slipper laga mat hemma kan med andra ord beställa in ett par större varmrätter och kombinera med diverse tillbehör, men det går även att hålla sig till sin egen tallrik.

Lokalen har inretts i samma vardagslyxiga anda: Grön, Dala-inspirerad träpanel kombineras med kakel, sällskapsanpassade soffgrupper och soft belysning. En miljö som utöver lunch och middag även är anpassad för barhäng och dj-spelningar lagom till helgen. Vinkällaren (som är kvar sedan Jonas dagar) rymmer dessutom en mängd dyrgripar som även serveras på glas.

Champagnerian
Champagnerian har endast åtta sittplatser och här är tanken att lite exklusivare viner och champagne ska serveras per glas eller per centiliter om man bara vill smaka på något gott. I denna bokningsbara avdelning erbjuds en något enklare matsedel med ostron och småplock som charkuterier och ostar. Champagne- och vinprovningar samt vinsmakarmiddagar går också att boka.

Dos Locos
I direkt anslutning till 39 Wäst hittas även systerkrogen Dos Locos som serverar en diger öl- och vinlista samt barmat i form av exempelvis ceviche, pizza och fish & chips.

Se även Restaurant Aubergine, Dos Locos

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
22 dec 2014

Ny restaurang av Magnus Bentzer som också är krögare på Aubergine, vilket jag också kände när jag åt på 39 Wäst för första gången förra veckan. Det påminner om Aubergine, fast ännu snyggare lokal och lite mer konc... Visa hela »

7 dec 2015

Åt julbord här och det var verkligen jättebra, från service till mat till dryck.

22 dec 2014 · Uppdaterad

Testade nya 39 Wäst häromdagen och kan inte säga annat än att jag var mer än nöjd. Lokalen i sig är är ganska stor men känns ändå mysig. Det jag gillade med menyn var att man får själv välja ut vilka sideorders/tillbehör ma... Visa hela »

26 apr 2018

God och lite lyxigare känsla på mat och inredning! Bra service!

23 mar 2018

Har ätit här många gånger för det är närmaste krogen nästan. Oftast bra meny och alltid vällagat. De har portvin vilket jag menar är en nödvändighet till ost. Och finns det inte ost är det ingen måltid, det sade redan Savarin

8 apr 2015

Åt här för några månader sedan med pojkvän och vänner och lokalen är grym, många platser, en bardel, väldigt mysigt och snyggt inrett. Maten var god och vällagad, men inget wow! Överlag var det en trevlig upplevelse men inget ställ... Visa hela »

3 jun 2015

Mycket bra service, fantastiskt mat och mysig atmosfär! Rekommenderas

8 nov 2015

Inte nöjd. Hamburgaren smakar lagård och är senig och blodig!!! Usch det gick inte att äta. Så jag fick stilla hungern på bröd och pommes för 210:- det kommer vi inte att göra om! Tyvärr.

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2015-04-30

“Allt vi äter har väl behandlade och tillagade råvaror. Laxtartaren är en lagom liten fräscht syrlig puck av lax. Chèvren med rödbetor och valnötter är så bra som man kan önska. Vår favorit, den väl tilltagna halvportionen asiatisk anka med nudlar, chili och ponzu mayo är en underbar rätt med smaker på helt rätt platser.”

17 av 25 · Dagens Industri · 2015-01-29

“Detta följs av en fin entrecôte, grillad till perfektion, och en sanslöst krämig potatisgratäng. Samtidigt serveras det två tjocka skivor mör kalvrostbiff utan tillstymmelse till fett med en rekommenderad auberginelasagne som visar sig vara alldeles utmärkt till.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2015-01-12

“Vi fastnar för en klassisk torskrygg som briljerar med ägg och pepparrot, perfekt spänst i köttet, lagom kryddning. Hovmästarens egen favorit - konfiterad kalvrostbiff med saltbakade lökar - utnämner rådet till kvällens höjdare.”