Almaza

4,9
8 betyg
$$$
Libanesisk restaurang
Almaza
4,9
8 betyg

Libanesiska Almaza på Kungsholmen lagar mat på klassiska recept som fått en modern twist. Ät en romantisk middag i stilfull miljö, träffa vänner och familj eller hoppa upp i baren för ett glas vin och lite meze.

Almaza transporterar både smaklökar och övriga sinnen till Mellanöstern. Här har den libanesiska maten och interiören uppdaterats med moderna influenser från olika håll. I matsalen kan du slå dig ner och äta middag bland kuddar och lyktor med diskreta detaljer, och i baren radas vinflaskorna upp under mönstrat tak. Menyn är full av libanesiska klassiker i form av smårätter, grillrätter och desserter, allt med fokus på färska, säsongsbetonade råvaror. Matlagningen bygger på libanesisk tradition men hämtar ständigt nya intryck för att kombineras med nytänk.

Tanken är att ingredienser och smaker tillsammans med musik ska transportera gästerna till ”exotiska” platser i Mellanöstern. Här kan såväl romantiska par som vänner och familjer umgås över mat och dryck i mysig miljö, antingen i matsalen eller i den lilla baren precis intill. På somrarna har restaurangen även en uteservering där man kan insupa stämningen över lite meze under bar himmel.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,9
8

Recensioner av Almaza

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Vällagad traditionell libanesisk mat. Nästan lite för traditionellt då jag saknar någon form av nytänk på menyn, men samtidigt finns allt man kan önska sig i meze-väg: varma och kalla, alla klassiska röror, falafel, ostrullar, piroger.. Rimliga pr...

WOW! Gillar du libanesiskt lika mycket som jag bör du absolut ta dig hit. Kan vara Kungsholmens bästa?

Det finns otroligt många rätter som gör det enkelt för dig att hitta något du gillar, och alla rätter var otroligt goda. Personalen supertrevliga...

Libanesiskt i topp!! Nu har jag bara varit här och ätit 3 ggr, men så nöjd varje gång. Mycket skönt och avslappnat ställe med just varma och kalla meze på menyn. Svårt att välja favoriter men missa inte gambas, halloumin, ostrullarna och alla rö...

Fantastiskt gott äntligen en riktigt bra libanesisk restaurang på Kungsholmen

Super god mat samt service! Jag har tidigare inte varit ett jätte stort fan av libanesisk mat, men jag måste erkänna att Almaza ändrade helt på det!

Riktigt schysst och supertrevlig personal 👍

Sååå jävla god mat! Om du vill äta libanesisk mat på riktigt så går du hit! Mysigt ställe och glad och trevlig personal!

Bästa libanesisk mat ,och trevligaste personal !

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,9
8

Representerar du Almaza?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Almaza?

Vi har klassificerat Almaza som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Almaza?

På Almaza serveras bland annat:

  • Libanesiskt
  • Smårätter
  • Mellanöstern

Vad kostar det att äta på Almaza?

Almaza ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Almaza?

Vi skulle beskriva stämningen på Almaza som mysig och lite lugnare.

Har Almaza uteservering?

Ja, Almaza har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Almaza?

Almaza ligger på Scheelegatan 3, 112 23, Kungsholmen. I närheten ligger Rådhuset T-bana, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådhuset (ca 200m).