Almaza

4,9
8 betyg
Libanesisk restaurang
Hemsida
Almaza
4,9
8 betyg
Hemsida

Libanesiska Almaza på Kungsholmen lagar mat på klassiska recept som fått en modern twist. Ät en romantisk middag i stilfull miljö, träffa vänner och familj eller hoppa upp i baren för ett glas vin och lite meze.

Almaza transporterar både smaklökar och övriga sinnen till Mellanöstern. Här har den libanesiska maten och interiören uppdaterats med moderna influenser från olika håll. I matsalen kan du slå dig ner och äta middag bland kuddar och lyktor med diskreta detaljer, och i baren radas vinflaskorna upp under mönstrat tak. Menyn är full av libanesiska klassiker i form av smårätter, grillrätter och desserter, allt med fokus på färska, säsongsbetonade råvaror. Matlagningen bygger på libanesisk tradition men hämtar ständigt nya intryck för att kombineras med nytänk.

Tanken är att ingredienser och smaker tillsammans med musik ska transportera gästerna till ”exotiska” platser i Mellanöstern. Här kan såväl romantiska par som vänner och familjer umgås över mat och dryck i mysig miljö, antingen i matsalen eller i den lilla baren precis intill. På somrarna har restaurangen även en uteservering där man kan insupa stämningen över lite meze under bar himmel.

Föreslå ändringar

Recensioner av Almaza

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 sep 2023

Vällagad traditionell libanesisk mat. Nästan lite för traditionellt då jag saknar någon form av nytänk på menyn, men samtidigt finns allt man kan önska sig i meze-väg: varma och kalla, alla klassiska röror, falafel, ostrullar, piroger.. Rimliga pr... Visa hela »

15 mar 2020

Libanesiskt i topp!! Nu har jag bara varit här och ätit 3 ggr, men så nöjd varje gång. Mycket skönt och avslappnat ställe med just varma och kalla meze på menyn. Svårt att välja favoriter men missa inte gambas, halloumin, ostrullarna och alla rö... Visa hela »

28 jun 2021

WOW! Gillar du libanesiskt lika mycket som jag bör du absolut ta dig hit. Kan vara Kungsholmens bästa?

Det finns otroligt många rätter som gör det enkelt för dig att hitta något du gillar, och alla rätter var otroligt goda. Personalen supertrevliga... Visa hela »

5 maj 2018

Fantastiskt gott äntligen en riktigt bra libanesisk restaurang på Kungsholmen

28 maj 2018

Riktigt schysst och supertrevlig personal 👍

6 maj 2021

Super god mat samt service! Jag har tidigare inte varit ett jätte stort fan av libanesisk mat, men jag måste erkänna att Almaza ändrade helt på det!

1 sep 2018

Sååå jävla god mat! Om du vill äta libanesisk mat på riktigt så går du hit! Mysigt ställe och glad och trevlig personal!

14 jul 2018

Bästa libanesisk mat ,och trevligaste personal !