Meno Male Kungsholmen

3,5
13 betyg
$$
Restaurang
Meno Male
3,5
13 betyg

Efter den lyckade premiären i Vasastan dröjde det inte länge innan Meno Male även slog upp portarna på Kungsholmen. På Hantverkargatan hittar man deras omtalade, napolitanska finpizzor som bakas på bara 90 sekunder.

Vem älskar inte äkta napolitanska pizzor? Smält mozzarella, sötsyrlig tomatsås, fluffiga kanter, het men snabb grillyta... Meno Male betyder ”gudskelov” på italienska och med sina pizzor har gänget bakom Meno Male tagit varma Vesuvius till både Sibirien och Kungsholmen och hoppas på just en sådan reaktion hos hungriga besökare.

Vad är det då som gör de napolitanska pizzorna så speciella? För det första kräver själva degen sin beskärda del omsorg, mjölet ska vara speciellt och proteinrikt och degen måste kalljäsa i 72 timmar innan den tillagas. Därefter väntar den heta vedugnen som håller en temperatur på 450 grader, vilket gör pizzan klar på endast 90 sekunder och får råvarorna att behålla sin smak och struktur.

Bortsett från en stående meny med klassiker som Margherita och Frutti Di Mare finns det också lite mer vågade kombinationer med bland annat rökt mozzarella, stark salami och pistagekräm. Känner man sig varm i kläderna går det även att komponera sin egen pizza med valfritt pålägg.

I dryckesväg hittar du birra, drinkar och alkoholfri Sanpellegrino. På vinlistan kan du förvänta dig italienska druvor och i efterrättsväg finns en Starita – friterad pizzadeg med nutella.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
13

Recensioner av Meno Male

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

God deg att köpa med hem om man önskar att göra egen pizza. Min vän som är glutenintolerant uppskattade verkligen den glutenfria degen.

Helt underbart! Framförallt degen, det blir inte bättre!

Provade deras Margarita en sen lördaglunch och den var grym! Härligt bränd och gudomlig deg. Hundra gånger bättre än kvarterspizzerian och väl värd den extra promenaden på 10 minuter! Dessutom billig då den kostar 100 kr. Absolut bästa pizzan...

Nu börjar min pizzajakt i Stockholm på riktigt likna någonting. Det är ett fåtal gånger jag faktiskt uppskattat att äta en pizza men Meno Male har väckt någonting nytt inom mig.

Beställde deras NDUJA 160kr med tomatsås, provola (...

Ruggigt goda pizzor! Lokalen är snygg och fräsch. Det enda som drar ned betyget är att servicen kändes ganska stressad och att själva beställningen kändes lite för mycket som i en lunchmatsal där allt ska gå väldigt snabbt.

Listad i: 🍕 Finpizza

Väldigt goda pizzor med otroligt bra pizzabotten! Mysig liten restaurang med högt tempo och stimmig känsla! Väldigt levande atmosfär, man skulle kunna vara på en pizzeria i Italien

Fick inte riktigt samma känsla eller smak som på originalet på Roslagsgatan. Grymt gott så klart, men förväntningarna är ju höga efter otaliga besök hos syskonet. Sen om det är värt en omväg för att äta i Vasastan istället...

Himla goa pizzor, tycker den glutenfria är toppklass i Stockholm. Krispigt med fluffigt. Själva stället är väl ingen höjdare, kan ni så ta med pizzan hem. Maten är bättre än en trea, men betyget dras ner av den ganska trista lokalen.

Texten har översatts automatiskt.

Hemsk service!

Igår försöker vi beställa pizzan till vår fest från appen "Meno male". Så vi beställer pizzan och betalar för det via de appen. Efter när etablerad tid 40 minuter är klar tänker vi , det är ok , vi...

Undercooked pizza, indecent presentation, don't care staff. Avoid at all cost.

Fantastiska pizzor, tar mig tillbaka till Italien ... dessutom underbar personal, ljudligt & stimmigt med precis rätta italienska touchen! Härligt & avslappnat häng!

Bästa pizzan i stan. PUNKT.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
13

Representerar du Meno Male Kungsholmen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Meno Male Kungsholmen?

På Meno Male Kungsholmen serveras bland annat:

  • Pizza
  • Italienskt

Vad kostar det att äta på Meno Male Kungsholmen?

Meno Male Kungsholmen ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Kan man beställa take away från Meno Male Kungsholmen?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Meno Male. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Serverar Meno Male Kungsholmen lunch?

Ja, Meno Male har lunchserveringar.

Var ligger Meno Male Kungsholmen?

Meno Male Kungsholmen ligger på Hantverkargatan 14, 112 21, Kungsholmen. I närheten ligger Rådhuset T-bana, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådhuset (ca 200m).