Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Meno Male Kungsholmen

4,0 • 3 recensioner
Meno Male Kungsholmen

Efter den lyckade premiären i Vasastan dröjde det inte länge innan Meno Male även slog upp portarna på Kungsholmen. På Hantverkargatan hittar man deras omtalade, napolitanska finpizzor som bakas på bara 90 sekunder.

Vem älskar inte äkta napolitanska pizzor? Smält mozzarella, sötsyrlig tomatsås, fluffiga kanter, het men snabb grillyta... Meno Male betyder ”gudskelov” på italienska och med sina pizzor har gänget bakom Meno Male tagit varma Vesuvius till både Sibirien och Kungsholmen och hoppas på just en sådan reaktion hos hungriga besökare.

Vad är det då som gör de napolitanska pizzorna så speciella? För det första kräver själva degen sin beskärda del omsorg, mjölet ska vara speciellt och proteinrikt och degen måste kalljäsa i 72 timmar innan den tillagas. Därefter väntar den heta vedugnen som håller en temperatur på 450 grader, vilket gör pizzan klar på endast 90 sekunder och får råvarorna att behålla sin smak och struktur.

Bortsett från en stående meny med klassiker som Margherita och Frutti Di Mare finns det också lite mer vågade kombinationer med bland annat rökt mozzarella, stark salami och pistagekräm. Känner man sig varm i kläderna går det även att komponera sin egen pizza med valfritt pålägg.

I dryckesväg hittar du birra, drinkar och alkoholfri Sanpellegrino. På vinlistan kan du förvänta dig italienska druvor och i efterrättsväg finns en Starita – friterad pizzadeg med nutella.

Se även Meno Male Vasastan

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 feb 2018

Fick inte riktigt samma känsla eller smak som på originalet på Roslagsgatan. Grymt gott så klart, men förväntningarna är ju höga efter otaliga besök hos syskonet. Sen om det är värt en omväg för att äta i Vasastan istället... Visa hela »

2 aug 2018

Älskar napolitanska pizzor, men tycker inte dessa når hela vägen upp. Storfavoriten är 450 Gradi på Lidingö, men vill gärna hitta ett närmre alternativ. Ätit här två ggr, tycker pizzan har en bränd smak även på ställen dä... Visa hela »

19 jan 2018

Bästa pizzan i stan. PUNKT.