Meno Male Kungsholmen

3,5
12 betyg
Redigera Meno Male Kungsholmen

Efter den lyckade premiären i Vasastan dröjde det inte länge innan Meno Male även slog upp portarna på Kungsholmen. På Hantverkargatan hittar man deras omtalade, napolitanska finpizzor som bakas på bara 90 sekunder.

Vem älskar inte äkta napolitanska pizzor? Smält mozzarella, sötsyrlig tomatsås, fluffiga kanter, het men snabb grillyta... Meno Male betyder ”gudskelov” på italienska och med sina pizzor har gänget bakom Meno Male tagit varma Vesuvius till både Sibirien och Kungsholmen och hoppas på just en sådan reaktion hos hungriga besökare.

Vad är det då som gör de napolitanska pizzorna så speciella? För det första kräver själva degen sin beskärda del omsorg, mjölet ska vara speciellt och proteinrikt och degen måste kalljäsa i 72 timmar innan den tillagas. Därefter väntar den heta vedugnen som håller en temperatur på 450 grader, vilket gör pizzan klar på endast 90 sekunder och får råvarorna att behålla sin smak och struktur.

Bortsett från en stående meny med klassiker som Margherita och Frutti Di Mare finns det också lite mer vågade kombinationer med bland annat rökt mozzarella, stark salami och pistagekräm. Känner man sig varm i kläderna går det även att komponera sin egen pizza med valfritt pålägg.

I dryckesväg hittar du birra, drinkar och alkoholfri Sanpellegrino. På vinlistan kan du förvänta dig italienska druvor och i efterrättsväg finns en Starita – friterad pizzadeg med nutella.

Se även Meno Male Vasastan, Meno Male Östermalm, Meno Male Södermalm, Meno Male Mariatorget

Användarbilder på Meno Male Kungsholmen Visa alla

  • Lägg till bild
  • Worst Pizza in history – Bild från Meno Male Kungsholmen av Sanna C.
  • Bild från Meno Male Kungsholmen av Marcus C.
  • Bild från Meno Male Kungsholmen av Marcus C.
  • Bild från Meno Male Kungsholmen av Marcus C.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 feb 2019

Helt underbart! Framförallt degen, det blir inte bättre!

2 jan 2019

Nu börjar min pizzajakt i Stockholm på riktigt likna någonting. Det är ett fåtal gånger jag faktiskt uppskattat att äta en pizza men Meno Male har väckt någonting nytt inom mig.

Beställde deras NDUJA 160kr med tomatsås, provola (... Visa hela »

16 mar 2020

Provade deras Margarita en sen lördaglunch och den var grym! Härligt bränd och gudomlig deg. Hundra gånger bättre än kvarterspizzerian och väl värd den extra promenaden på 10 minuter! Dessutom billig då den kostar 100 kr. Absolut bästa pizzan... Visa hela »

31 okt 2018

Ruggigt goda pizzor! Lokalen är snygg och fräsch. Det enda som drar ned betyget är att servicen kändes ganska stressad och att själva beställningen kändes lite för mycket som i en lunchmatsal där allt ska gå väldigt snabbt.

Listad i: 🍕 Finpizza
8 apr 2022

Väldigt goda pizzor med otroligt bra pizzabotten! Mysig liten restaurang med högt tempo och stimmig känsla! Väldigt levande atmosfär, man skulle kunna vara på en pizzeria i Italien

8 feb 2018

Fick inte riktigt samma känsla eller smak som på originalet på Roslagsgatan. Grymt gott så klart, men förväntningarna är ju höga efter otaliga besök hos syskonet. Sen om det är värt en omväg för att äta i Vasastan istället... Visa hela »

10 feb 2019

Himla goa pizzor, tycker den glutenfria är toppklass i Stockholm. Krispigt med fluffigt. Själva stället är väl ingen höjdare, kan ni så ta med pizzan hem. Maten är bättre än en trea, men betyget dras ner av den ganska trista lokalen.

22 sep 2021

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Hemsk service!

Igår försöker vi beställa pizzan till vår fest från appen "Meno male". Så vi beställer pizzan och betalar för det via de appen. Efter när etablerad tid 40 minuter är klar tänker vi , det är ok , vi... Visa hela »

15 mar 2019

Fantastiska pizzor, tar mig tillbaka till Italien ... dessutom underbar personal, ljudligt & stimmigt med precis rätta italienska touchen! Härligt & avslappnat häng!

10 mar 2021

Översätt till svenska »

Undercooked pizza, indecent presentation, don't care staff. Avoid at all cost.

19 jan 2018

Bästa pizzan i stan. PUNKT.

17 nov 2021