Recension av Bun Meat Bun Farsta – av Nils H.

·

Bun Meat Bun ("BMB") skiljer sig något från övriga i den våg av hamburgerrestauranger som sköljt över Stockholm de senaste åren. Det är enkelt och väldigt gott. BMB försöker sig inte på att leverera en meny med femtioelva olika hamburgare och shakes utan har ett stabilt utbud av fyra burgare och fyra shakes. Simplicity.

Vid mitt första besök var bröden dessvärre något kalla, solen har som bekant sina fläckar, men vid senare stickprover visar sig detta ha varit ett undantag som bekräftar regeln. Skönt. Pommes och dippsåserna tar mig inte till sjunde himlen, men det är kanske inte heller dess syfte. För mig handlar BMB om att kunna köpa en väldigt bra burgare till ett väldigt bra pris, utan att behöva stå i kö på ett regnigt Odenplan i 45 minuter. Något de verkligen lyckas med.

En av medgrundarna till BMB, Stefan Falk, drev tidigare Sveriges bästa hamburgerblogg - www.hamburgare.org . För er som ännu inte beträtt denna kompletta guide till hamburgemakeriets hemligheter är bloggen ett måste. Även BMB:s medgrundare Mattias Wall, är en pionjär inom hamburgevärlden. År 2011 stod han som vinnare i Gnarly Heads Ultimate Burger-tävling. Att det är just dessa två herrar som står bakom rodret känns minst sagt betryggande.

Resan ut till Farsta kan kännas lång. Men trycker du i dig två stycken Bunburgers (vilket du borde göra, de är prisvärda och väldigt goda) så kommer du i vart fall kunna njuta av härlig lunchslummer på resan tillbaks mot stadens centrum.