Stortorgskällaren

3,1
14 betyg
Redigera Stortorgskällaren

Vägg i vägg med Pharmarium på Stortorget i Gamla stan huserar systerkrogen Stortorgskällaren, som tidigare gick under namnet Ebenist. Inriktningen är lite mer "old school" än grannens. Här hittar du klassiska drinkar och cocktails i baren, samt egna tolkningar av nordiska och klassiska smaker i restaurangen.

I huset där Stortorgskällaren ligger fanns på 1700-talet en möbelverkstad och butik i regi av Carl Adolph Grevesmühl. Dagens personliga inredning, med mycket trä, ger en tydlig påminnelse om den tidigare verksamheten. På så vis flätas det historiska arvet samman med moderna inslag i form av konst, design och inte minst smaker.

Den anrika restaurangen har sedan 1938 varit ett välkänt vattenhål för stockholmare och turister. Inriktningen ligger på klassisk mat, men med en personlig touch, serverat i historisk miljö. Här möter svensk mat internationella och kontinentala smaker.

Restaurangen har även en välfylld vinkällare som användes redan för 500 år sedan. Vinkällaren går att boka för avskilda middagar och olika event, och i källaren hittas även en unik absintbar. För att spinna vidare på flörten med lokalens plats och historia kan drinkintresserade dessutom handla med sig bland annat verktyg, glas och kuriosa från ställets "Bartender's Second Hand Shop". Hantverk och handel står helt enkelt i fokus på Stortorgskällaren – som en fling med det intilliggande Stortorget och svunna tider.

Användarbilder på Stortorgskällaren Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Stortorgskällaren av Katarina D.
  • Bild från Stortorgskällaren av Katarina D.
  • Bild från Stortorgskällaren av Katarina D.
  • Fläsksnitchel – Bild från Stortorgskällaren av Nicolina U.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 jan 2019

Vilken pärla! Vi klev in en kall eftermiddag för att ta en öl men efter att det gått en stund och vi hört hur nöjda sällskapet bredvid oss varit med maten så bestämde vi oss för att äta. Det är jag glad över för det var himla go... Visa hela »

26 aug 2017

Riktigt mysig lokal. Ombonat, dunkelt ljus och mjuka soffor. Menyn bjuder på lite av varje. Vi delade på friterat kalvbräss med oxmärgsmajonnäs och gulfenad tonfisk till förrätt. Den förstnämnda var kvällens godaste. Även tonfisken var god, me... Visa hela »

9 jan 2020

Lokalen är väldigt mysig, varm och välkomnande. Dunkel belysning, sköna stolar och soffor.
Servicen är extremt seg. Vi var ensamma i lokalen i ca 2h, inga andra gäster, ändå var servicen ouppmärksam och lite opersonlig. Kändes lite som kids på... Visa hela »

29 apr 2018

Jag har varit här några gånger. På lunchen har jag alltid varit väldigt nöjd. En middag fick jag skicka tillbaka maten för det smakade konstigt men personalen löste det ypperligt och ordnade ny mat snabbt och drog bort det min mat från notan. Jag har... Visa hela »

30 jan 2017

Fin lokal och trevlig personal. Testade två förrätter och en varmrätt som alla höll riktigt hög klass.

19 dec 2022

Har precis ätit årets julbord på Stortorgskällaren och vill bara varna. Det var ett av de sämsta julborden jag intagit. Och då har jag levt igenom ett antal under årens lopp. Det var ett högst mediokert julbort som saknade vissa självklarheter så... Visa hela »

18 jan 2018

Ätit där på lunchen några gånger och kommit dit för att dricka vin några gånger. Tyvärr aldrig ätit där på kvällen än.
Men lunchen var supergod. Tror inte det ingår någon salladsbuffé som jag gillar,... Visa hela »

3 sep 2019

Väldigt mysig lokal trevlig och uppmärksammad service och maten var underbar beställde in vin servitören rekommenderade

5 jan 2018

Perfekt rakt igenom.

14 dec 2021

Ett riktigt sorgligt julbord! Litet utbud av allt, ingen kvalité i närheten av det som fanns där och det saknades väsentliga inslag så som bl.a ägg/ägghalvor och revben. Dessertbordet bestod av mestadels köpta kakor och godis. 795kr för detta och dess... Visa hela »

9 mar 2018

Var där på lunch, tog deras fisk och skaldjurs soppa, riktigt god! Tyckte inget var överkokt och soppan var krämig med mycket smak.
Servitrisen som tog hand om oss var pratglad och trevlig, från Wales fick vi höra.
Kan tänka mig komma tillbaka.

Listad i: Konsultluncher
30 apr 2018

Fin miljö Sevice OK Maten: Entrecote - God Men inga tillbehör
Gnocchi Smakade inte nånting förutom mjöl
Efterrätt: nåt kinesiskt enl servitör- var något svårtuggat osmakligt från frysen antar vi
Den andra efterrätten med ge... Visa hela »

4 dec 2022

16 maj 2022

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

31 maj 2022