Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Döden i Grytan

4,3
7 recensioner
Döden i Grytan

Döden i Grytan stoltserar med att vara en av Stockholms riktiga trattorior. Här ligger fokus på klassiska rätter från Rom, serverade i genuin miljö med rustika tegelväggar, mönstrat golv och vita dukar.

En liten bit av Rom i Vasastan, så beskriver sig den italienska kvarterskrogen som legat på Norrtullsgatan sedan 2004. Döden i Grytan har vunnit flera priser, bland annat Gulddraken, och här serveras klassiska rätter lagade på innovativa recept. Menyn är traditionsenligt indelad i antipasti, pastarätter och rustika kötträtter såsom entrecôte och ragu. Det går även att välja bland en mängd olika tillbehör och givetvis avrunda middagen med klassiska desserter, såsom handgjord italiensk gelato i olika smaker.

Vinentusiaster hittar ett stort utbud av viner både på glas och på flaska som är indelade efter region. Bland annat erbjuds olika årgångsviner och andra kvalitetsviner att dricka till maten. Här kan man unna sig en ordentlig italiensk middag med allt som hör till, samtidigt som man drömmer sig bort till de smala gränderna och trevliga piazzorna i Rom.

Användarbilder på Döden i Grytan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Döden i Grytan av Catrin M.
  • Bild från Döden i Grytan av Catrin M.
  • Bild från Döden i Grytan av Jenny Q.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
9 sep 2019

Bra mat. Här åt jag en pastarätt med bläckfisk som var jättegott. Känner att jag behöver komma hit igen för att ge en ärlig recension. En aningen förvirrad personal, men det känns hemtrevligt o h gemytligt.

31 dec 2018

Jag gillar verkligen Döden i Grytan. Restaurangen är no nonsense och struntar i trender. Bara det att du kan få kanin till och från är ett plus i min bok. Mysigt utan att vara Lady & Lufsen-kitschigt, bra personal som vet vad de gör och genomgående bra mat.

31 jan 2020

Jag gillade detta stället, mysig lokal, god italiensk mat och bra service.

13 nov 2019

Himmelskt god Carbonara och mycket trevlig personal!! Finns inget att klaga på. 😃👌🏻

15 jan 2020

Supergod pasta med pilgrimsmusslor och tryffel. Trevlig personal och gemytlig känsla. Riktigt italiensk känsla. Gott vin!

18 apr 2017

En favorit i Stockholm! Gillar man fisk och skaldjur ska man välja Den Gamle och Havet, är man ute efter mer kötträtter är denna rätt val! Riktigt bra italienare!

29 apr 2016 · Uppdaterad

Detta är en klassiker. Mat gjord med kärlek och omsorg. Klassisk italiensk mat, rimliga priser och bra service. Detta är en restaurang som håller över tid och som man återvänder till. Lokalerna har en mysig atmosfär, och passar bra till en romantisk middag e... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2010-12-03

“Här låter man råvarorna segra - och gäster och mat får omsorg så det räcker.”

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2004-11-19

“En hyllningskör har mött dem ända från starten. Men det är nu, när bordsbeställningarna haglar in och köket ska försöka hålla nivån, som den riktiga prövningen kommer. Den klarar de galant.”