Noorm

5,0
2 betyg
$$
Kvarterskrog
Bar
Noorm
5,0
2 betyg
Noorm i en mening: Gemytlig kvarterskrog och bar i Vasastan.
Kort om maten: Små och stora rätter från hela världen, veckans husmansrätt.
Kort om drycken: Klassiska och egna cocktails, vin, öl, alkoholfritt.

Kvarterets lokala vardagsrum

I mysiga Vasastan, ett stenkast från Odenplan, ligger denna hemtrevliga kvarterskrog. Bakom Noorm står ett familjärt gäng vars ambition är att erbjuda vällagad mat till rimliga priser, i en inbjudande och trivsam atmosfär.

Utifrån må Noorm se ut att vara en restaurang av det mindre slaget, men väl inne är känslan desto större, något som både den generösa takhöjden och den uppsluppna stämningen bidrar till. Här är tanken att det ska vara enkelt att trivas, oavsett om man kommer hit för ett glas i baren eller en riktig brakmiddag. 

Menyn listar rätter i formaten mindre, mer och mest – det vill säga både småplock och mer rejäla huvudrätter, som kan bli till en sharingmiddag likaväl som en egen trerätters. Smakinflunserna kommer från världens alla hörn, men ett givet inslag på menyn är veckans husman, som kan vara allt från raggmunkar till pannbiff. Vill man låta kocken välja sina favoriter kan man boka chef's table, där hela sällskapet serveras ett urval av rätter från den aktuella menyn, samtidigt som man har uppsikt över det fartfyllda arbetet i köket. 

Mitt i lokalen klappar Noorms hjärta: Baren. Här skakas både klassiska drinkar och ställets egna tolkningar, och du kan också få dig ett glas vin, en öl eller ett alkoholfritt alternativ tillsammans med något ätbart. Kanske har du hört talas om BakomBaren, Noorms lite mytomspunna cocktailbar. Om den finns på riktigt? Fråga personalen, så kanske de visar den hemliga vägen dit…

Noorm är inte bara en restaurang för tvåbenta gäster, utan även hundar är välkomna – i sällskap av matte eller husse, det vill säga. 

1 My J.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
2
Google-logo
Google
4,9
25

Recensioner av Noorm

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Alla borde gå till Noorm. Hyfsat nytt ställe och till synes ganska enkel restaurang men oj så trevligt och gott! Personalen är toppen och otroligt måna om att man har det trevligt och att man ska trivas. Vi valde att dela på mellanrätterna och det var otroligt...

1 My J.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
2
Google-logo
Google
4,9
25

Representerar du Noorm?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Noorm?

Noorm ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Noorm?

På Noorm serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Husmanskost
  • Internationellt
  • Smårätter
  • Svenskt

Vilken typ av bar är Noorm?

Vi har klassificerat Noorm som:

  • Cocktailbar

Får jag ta med min hund på Noorm?

Ja, Noorm är hundvänligt och tillåter att du tar med din hund när du besöker restaurangen.

Har Noorm uteservering?

Ja, Noorm har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Noorm?

Noorm ligger på Norrtullsgatan 61, 113 45, Vasastan. I närheten ligger Norrtull, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Odenplan (ca 700m).