Recension av Farang – av Robert V.

Farang

Jag beklagar om jag måste anmäla avvikande uppfattning om detta inneställe, men jag har inte i mitt långa liv någonsin upplevt en sådan diskrepans mellan kvalitet och pris. Vi voro ett sällskap på 10 personer, som skulle fira min sons 30-årsdag och alla fick husets meny för 645 svindlande kronor utan dricka (som i och för sig var fruktansvärt dyr). Det började inte oäven med en (1) munsbit av vardera smårätter. Sedan kom den knaperstekta grisen, som var allt annat än knaperstekt och bestod av ett knippe sega köttrådar. Totalt smaklöst, nära nog oätligt, den bara växte i munnen. Sedan litet smått till (några oätliga tofubitar) och så kvällens sista varmrätt, oxkind, som var lika trådiga, sönderkokta som fullkomligt smaklösa köttbitar.
OK, riset var förstklassigt och den minuskula efterrätten (en dessertsked sorbet i litet frusna vegetabilier) var god, men för 645 kronor plus dricks - herreminje! Jag har sällan varit så förbannad efter ett restaurangbesök. Kejsarens nya kläder! Det är möjligt att någon av à la carterätterna är god, men denna avsmakningsmeny var en ren fräckhet.
Robert von Bahr