Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Hosteria Tre Santi

4,3
4 recensioner

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Hosteria Tre Santi

4,3
4 recensioner
Hosteria Tre Santi

När man känner att det skulle sitta fint med en semester till sydligare breddgrader, gott vin, härlig mat och solen i ansiktet men plånboken inte riktigt håller med finns det ju ändå alternativ. Ett besök på Hosteria Tre Santi innebär inte bara att det känns som att en bit av Italien kommit till Sverige utan också att hela dess matkultur följt med. Denna inrättning har legat här sedan 1990 och med samma klassiska italienska koncept genom alla år har detta blivit en riktig klassiker i Stockholm.

Menyn är på sedvanligt italienskt vis uppdelad i antipasti, pasta, carne, pesce, contorni (tillbehör) och dolci. I övrigt finns ett antal specialmenyer, som till exempel Greta Garbo. Varför just Greta Garbo fått en meny uppkallad efter sig är för att hon bodde i samma fastighet, tre trappor ovanför Hosteria Tre Santi. Varje meny består av en ungefär en handfull val och priserna ligger kring typisk mellanklass. Ett plus för flexibiliteten mot gluten- och laktosintoleranta, vegetarianer och liknande.

Är du en vinkännare, eller åtminstone en vinälskare, så ska du ta en titt på vinlistan. Vinkällaren på Hosteria Tre Santi är nämligen av hög kvalitet. Är du minsta osäker så hjälper den kunniga personalen dig med glädje att hitta ett passande vin. Allra roligast är det kanske att helt låta personalen sätta ihop ett vinpaket till din meny för kvällen. Dessutom finns här ett trettiotal grappa-sorter att välja på. Vanligast är ju att dricka grappa som avec efter maten, men här är ingen som tittar frågande om du ber om några centiliter Moscato mellan för- och huvudrätten. Om du aldrig provat grappa tidigare kan personalen sätta ihop en liten provsmakning av tre sorter tillsammans med en chokladtryffel för runt tvåhundringen.

På sommaren kan du njuta av maten på deras uteservering. Vi vill också tipsa om att boka bord innan du går hit då det tenderar att snabbt bli fullt mellan borden. Hosteria Tre Santi är en tidlös restaurang dit alla är välkomna.

Användarbilder på Hosteria Tre Santi Visa alla

  • Lägg till bild
  • Förrätspasta, fantastisk! – Bild från Hosteria Tre Santi av Annelie V.
  • Oxfilé i mörk tryffelsås och mascarpone – Bild från Hosteria Tre Santi av Annelie V.
  • Min goda pannacotta – Bild från Hosteria Tre Santi av Annelie V.
  • Citronsorbet som många valde – Bild från Hosteria Tre Santi av Annelie V.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
1 okt 2020

Blev tyvärr ganska besviken på Hosteria Tre Santi. Här har vi en genuin italienare med trevlig personal, lite avskiljt läge och mer bredd än ricotta spenaci-cannelloni men ändå lyfter det inte. Maten var ganska smaklös och kändes i slutändan ganska... Visa hela »

17 okt 2018

Alltid kul att vara först med en recension! :) Igår var vi ett jobbgäng på 10 pers som åt en lång middag här. Längesen jag blev så stinn av mat, men det var värt det.
Tre Santi är en gammal klassisk italienare nära Skanstull. Arti... Visa hela »

19 dec 2019

Aldrig blivit besviken på Tre Santi! Deras personal är trevlig, god mat och det är så mysigt där. 😍

12 mar 2019

Mycket gott/utsökt Glutenfri pasta ;)

Det finns recensioner som har filtrerats bort frÄn totalbetyget, dÄ de pÄ nÄgot sÀtt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

28 dec 2017

toppen klass i område

Så tycker pressen

4 av 6 · Nöjesguiden · 2001-06-29

“Samtidigt som det är genuint italienskt känns det också väldigt Södermalm - och huruvida man tycker att det är någonting bra eller dåligt är direkt avgörande för hur man kommer att uppskatta atmosfären här. Om man skulle fråga alla Hosteria Tre Santis hängivna gäster vad det är som får dem att återvända skulle förmodligen de flesta ändå svara maten.”

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.