Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Pelikan

3,7
6 recensioner
Redigera Pelikan
Pelikan

Ölhaksinstitutionen och husmansrestaurangen Pelikan på Söder är en av Sveriges äldsta krogar. Här gäller svensk husmanskost till bra priser - i den lite lugnare matsalen serveras köttbullarna och pyttipannan medan det är mer drag i baren. Pelikan grundades redan 1660 i Gamla Stan och ligger idag i den 100-åriga söderlokalen som blivit tätt förknippad stället, inte minst känt som ett hippt 80-talsställe. År 2016 fick baren och matsalen ett ansiktslyft. Idag kan man här ta del av ung konst samt originalteckningar av stamgästen och konstnären Stig Claesson.

Användarbilder på Pelikan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Pelikan av Fredrik J.
  • Bild från Pelikan av Fredrik J.
  • Bild från Pelikan av Catrin M.
  • Bild från Pelikan av Catrin M.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 mar 2020

Idag blev det lunch på Pelikan, de serverar olika husmanskosträtter. Jag beställde fläsklägg med rotmos men var inte beredd på att få in ett galet stort fläsklägg med ben och allt 😅. Sen orkade vi testa deras rabarberpaj med vaniljglass. Allt är... Visa hela »

2 apr 2019

Mina kollegor skrattade åt mig när jag inte visste vad ”isad gumma” var. Det är tydligen ett gammalt uttryck som man ofta hör på Pelikan.

Restaurangen är gammal och anrik och det speglas och i inredningen. Det är högt i tak. Bord, stola... Visa hela »

14 maj 2020

För generösa portioner, lite old school söder och husman och dessutom väldigt vällagad husman är Pelikan ett härligt ställe. Föredrar ändå framför andra klassiska husman såsom Prinsen just för att de inte försöker vara... Visa hela »

10 sep 2019

Hit går man om man vill ha redig och vällagad husman i sitt rätta element, lokalen är otroligt charmig. Kan bli lite väl stimmigt, men det ingår i paketet och enbart charmigt. Deras köttbullar (med gräddsås) är magiska!

22 sep 2016

Vacker lokal o ok mat

18 okt 2017

Häromdagen gick jag till Kristallen, Pelikans bakficka, första gången efter en större ombyggnad. Inredningen är mycket inbjudande och det är bra det, annars skulle jag nog inte komma tillbaka. De senaste 10 åren har jag känt som jag klivit in i trollets Shre... Visa hela »

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.