På Jureskogs Jakobsbergsgatan serveras bland annat:
- Snabbmat
- Hamburgare
- Amerikanskt
Denna verksamhet har rapporterats som permanent stängd.
På Jakobsbergsgatans krogstråk hittas hamburgerrestaurangen som drivs av Johan Jureskog från prisbelönta Restaurang AG. Här ligger fokus på hållbarhet, med en meny bestående av färska gourmetburgare lagade på svenska råvaror.
Jureskogs öppnade våren 2018 och huserar i en rymlig lokal inredd med långa träbord och öppet kök. Här pryds väggarna av graffitimålningar medan låtlistorna fylls av glada 80- och 90-talshits. Konceptet bygger på hållbarhet och en skön attityd, men också på effektiv logistik. Maten beställs och betalas i en kassa vid ingången och plockas sedan upp i öppningen till köket när ens nummer dyker upp på en stor skärm.
På menyn hittas okomplicerade hamburgare samt ett par vegetariska alternativ med färska ingredienser och ekologiskt bröd. Paradnumret är dock hamburgaren ”Highfive” med tryffelaioli och talgkaramelliserad lök. Till burgarna erbjuds pommes som har friterats i talg, och man kan även beställa ekologiska kycklingvingar, padrones och klassiska milkshakes. Vid sidan om maten har Jureskogs även tagit fram en egen pilsner och skapat ett ”minibar”-koncept med drinkar på småflaskor för exempelvis AW-häng. Det går också bra att ta sig ett glas vin.
För den som vill ta sin hamburgare lite mer under bar himmel finns både en sommaröppen uteservering och platser i ljusgården alldeles intill.
Eftersom det kan vara lite svajigt i början på såna här ställen så har jag väntat med min recension till nu när jag varit där fyra gånger (och testat två burgare vi några av dessa tillfällen).
När det kommer till burgaren så kommer jag fokusera på dubbel cheesen, för det är den jag tycker är bäst. Magisk helt enkelt. Bra crust, gott kött som är ganska starkt kryddat och oftast väldigt bra stekt med rosa kärna (och de gånger de varit genomstekta har de fortfarande varit saftiga). Brödet är mycket bra. De två första besöken tyckte jag det var lite "segt", men det har jag inte upplevt de senaste två besöken. God majonnäs och god ost (inte riktigt lika förtjust i osten på high fiven dock). Det största problemet med burgaren tycker jag är att den "glider" och är svår att äta. Man blir kladdig och även om det inte gör något för smaken så är det ett litet minus (som dock de flesta ställen har problem med, utom Flippin och BMB, som jag tycker är bäst på det). Detta problem var mindre vid något besök, men då var å andra sidan inte burgaren riktigt lika god. Kan vara en korrelation mellan mängden majonnäs.
Sammanfattningsvis en sjukt bra burgare som jag håller i topp tillsammans med Flippin, BMB, Shake Shack och ev. någon mer.
När det kommer till pommesen (som är viktiga för mig!) så måste jag nog säga att det är de godaste jag ätit på ett hamburgerställe. De har en hel del andra tillbehör som ser nice ut, inte minst vegetariska, men jag kan inte motstå pommesen så jag har bara smakat några av de andra. Man kan också toppa sina tillbehör med diverse grejer som rostad vitlök och tryffelsalt. Jag har bara testat det sistnämnda och det är riktigt nice, men det finns några problem med det. Det ena är att de "alltid" (tre av tre gånger som jag har valt det) har legat längre, vilket gör att de inte känns nygjorda (en av gångerna var det så pass mycket att jag bad om nya, vilket så klart inte var några problem). Det andra är att de förmodligen saltats med vanligt salt innan de tryffelsaltats. För de har blivit extremt salta. Gissar att båda dessa är "barnsjukdomar" och kommer fixas när de finlirar allt eftersom.
Milkshaken är god, men också svår att misslyckas med och jag tycker den både borde smaka mer, vara större och framför allt inte lika rinnig. De flesta andra burgarställen har bättre.
Ett minus för Pepsi (vilket borde poängteras när man ber om cola), men ett plus för det stora dryckesutbudet i övrigt.
Priserna är väl ungefär som Phils och Flippin. Kanske någon krona över här och där? Lite osäker, men när man kör shakes, toppar tillbehören, mm, så blir det inte jättebilligt, men så är det med i princip alla burgarställen utom BMB.
Konceptet överlag känns helt rätt i tiden och jag hoppas de breder ut sig och börjar konkurrera med de riktiga snabbmatskedjorna. Det är väldigt fräscht och allting känns ekologiskt (utan att för den delen ha en aning om om det faktiskt är det).
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
3,5
|
26 |
Eftersom det kan vara lite svajigt i början på såna här ställen så har jag väntat med min recension till nu när jag varit där fyra gånger (och testat två burgare vi några av dessa tillfällen).
När det kommer till bu...
Äntligen har jag varit på Jureskogs! Förväntningarna var skyhöga.
Jag blev förvånad att det var så lite folk i lokalen som var stor och öppen med mycket bänkar, pallar och cement. Vi satte oss i ljusgården för att (trots lite...
Vill så gärna gilla Jureskogs mer men nä, bättre än en 3a är de tyvärr inte. Det är för dyrt, lokalen är halvtrist (enligt mig! Vill ha ryggstöd, vill ha bås, etc.) och High Five (tryffelburgaren) smakar nästan identiskt med Donkens...
Vår söndagslunch på Jureskogs gjorde oss lite besvikna. I entréen fick man beställa och betala sin mat och dryck för att sen hämta i baren resp köksdisken. Två av oss valde hamburgaren High Five och en annan en klassisk cheeseburger med pommes och be...
“'Folkets burgarprofil' tar strid i lyxligan – imponerar”
Eftersom det kan vara lite svajigt i början på såna här ställen så har jag väntat med min recension till nu när jag varit där fyra gånger (och testat två burgare vi några av dessa tillfällen).
När det kommer till burgaren så kommer jag fokusera på dubbel cheesen, för det är den jag tycker är bäst. Magisk helt enkelt. Bra crust, gott kött som är ganska starkt kryddat och oftast väldigt bra stekt med rosa kärna (och de gånger de varit genomstekta har de fortfarande varit saftiga). Brödet är mycket bra. De två första besöken tyckte jag det var lite "segt", men det har jag inte upplevt de senaste två besöken. God majonnäs och god ost (inte riktigt lika förtjust i osten på high fiven dock). Det största problemet med burgaren tycker jag är att den "glider" och är svår att äta. Man blir kladdig och även om det inte gör något för smaken så är det ett litet minus (som dock de flesta ställen har problem med, utom Flippin och BMB, som jag tycker är bäst på det). Detta problem var mindre vid något besök, men då var å andra sidan inte burgaren riktigt lika god. Kan vara en korrelation mellan mängden majonnäs.
Sammanfattningsvis en sjukt bra burgare som jag håller i topp tillsammans med Flippin, BMB, Shake Shack och ev. någon mer.
När det kommer till pommesen (som är viktiga för mig!) så måste jag nog säga att det är de godaste jag ätit på ett hamburgerställe. De har en hel del andra tillbehör som ser nice ut, inte minst vegetariska, men jag kan inte motstå pommesen så jag har bara smakat några av de andra. Man kan också toppa sina tillbehör med diverse grejer som rostad vitlök och tryffelsalt. Jag har bara testat det sistnämnda och det är riktigt nice, men det finns några problem med det. Det ena är att de "alltid" (tre av tre gånger som jag har valt det) har legat längre, vilket gör att de inte känns nygjorda (en av gångerna var det så pass mycket att jag bad om nya, vilket så klart inte var några problem). Det andra är att de förmodligen saltats med vanligt salt innan de tryffelsaltats. För de har blivit extremt salta. Gissar att båda dessa är "barnsjukdomar" och kommer fixas när de finlirar allt eftersom.
Milkshaken är god, men också svår att misslyckas med och jag tycker den både borde smaka mer, vara större och framför allt inte lika rinnig. De flesta andra burgarställen har bättre.
Ett minus för Pepsi (vilket borde poängteras när man ber om cola), men ett plus för det stora dryckesutbudet i övrigt.
Priserna är väl ungefär som Phils och Flippin. Kanske någon krona över här och där? Lite osäker, men när man kör shakes, toppar tillbehören, mm, så blir det inte jättebilligt, men så är det med i princip alla burgarställen utom BMB.
Konceptet överlag känns helt rätt i tiden och jag hoppas de breder ut sig och börjar konkurrera med de riktiga snabbmatskedjorna. Det är väldigt fräscht och allting känns ekologiskt (utan att för den delen ha en aning om om det faktiskt är det).
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
3,5
|
26 |
Representerar du Jureskogs Jakobsbergsgatan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.
På Jureskogs Jakobsbergsgatan serveras bland annat:
Jureskogs Jakobsbergsgatan ligger i prisklassen Budget ($).
Vi har klassificerat Jureskogs som:
Jureskogs ligger inom kategorin Budget ($), vilket innebär att det är billigare än en genomsnittlig restaurang.
Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Jureskogs. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.
Jureskogs Jakobsbergsgatan ligger på Jakobsbergsgatan 21, 111 44, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 250m).