Glöm allt vad ”fast food” är – i den typiska bemärkelsen. På Jureskogs serveras färska gourmetburgare lagade på svenska råvaror och med minsta möjliga miljöpåverkan. Kvalitet och hållbarhet är nämligen ledorden som krögaren Johan Jureskog vill förmedla med sin hamburgerrestaurang.
Stjärnkocken, som även står bakom den prisbelönta köttkrogen AG, slog upp portarna till sin nya hamburgerrestaurang på Sveavägen i oktober 2018. Det är den andra i sitt slag, då den första restaurangen med samma namn öppnade i mars samma år.
Bara ett stenkast från Rådmansgatans tunnelbanestation kan du fördjupa dig i den okomplicerade menyn, som innehåller några väl utvalda hamburgare samt ett par vegetariska alternativ. Paradnumret, som går under namnet ”Highfive”, kommer med tryffelaioli och talgkaramelliserad lök. Brödet, som är helt ekologiskt, bakas på restaurangens egna bageri i Årsta.
Varför inte skölja ner hamburgaren med en milkshake med smak av choklad, jordgubb eller vanilj? För den som väljer att lyxa till det lite extra till middagen, finns det ett brett utbud av öl, bubbel och vin. På dessertmenyn finns det flera alternativ för den sötsugna, även för den som är glutenintolerant.