Lådan

3,3
15 betyg
$$
Ölbar
Restaurang med streetfood
Lådan
3,3
15 betyg
Lådan i en mening: Ölhall med streetfood lagad från grunden och ett stort utbud av svensk hantverksöl.

Rejäl streetfood i amerikansk ölhall

Med Flippin' Burgers-grundaren Jon Widegren vid spakarna satsar Lådan på rejäl streetfood, såsom sliders och snacks, kombinerat med svensk hantverksöl. Här vill man skapa en avslappnad ölhall i amerikanskt stuk, med 150 sittplatser och mat lagad från grunden.

I en stor och luftig lokal på Luntmakargatan i Vasastan finner man Lådan. Lådan är streetfood-konceptet som serverar snabbmat av hög kvalitet i mellanrättsformat – för varför bara testa en rätt när du kan testa flera? Sliders i olika utföranden och friterad kyckling är bara ett par av rätterna som du kan välja mellan, samt ett urval av sides såsom frasiga lökringar och pommes frites med parmesan och rosmarin. Till det blir det tjugotalet noga utvalda ölsorter från svenska hantverksbryggerier, samt naturviner och drinkar baserade på sprit från småskaliga, svenska destillerier.

Allt lagas från grunden på råvaror från små lokala leverantörer, som liksom Lådan sätter hantverket och kvaliteten främst. I köket mals färsen, det görs falafel, skivas bacon, picklas och slungas såser från grunden. När de, som de själva uttrycker det, “krånglat färdigt” är det enkel och stabil pubmat som är resultatet. Oftast ekologiskt, ofta Kravmärkt.

Den rymliga lokalen är inredd i industriell stil och ger känslan av att besöka en foodtruck, fast inomhus, med picknickbord och träbeklädda väggar. Ett populärt afterwork-ställe både för boende och de som jobbar i området, eller för en avslappnad middag med vänner.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
15
Google-logo
Google
4,2
1 544
Yelp-logo
Yelp
4,5
6

Recensioner av Lådan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
·

Bra ställe för öl och enkel men riktigt god mat. Perfekt för större sällskap som vill ha något avslappnat.

Var här på AW en torsdag mitt i veckan och jobbar du i närheten är det absolut ett ställe du bör prova på!Jag älskade konceptet med smårätter som absolut var goda! Enkelt att beställa och de var dessutom lätta när det ko...

Stor och trendig bar och restaurang som ligger i ett renoverat garage. De serverar massor av svenska microbryggerier på tapp och väldigt god mat. På menyn finns bl.a. sliders, falafel och cheese balls. Rätterna är små vilket speglas av priset (runt 55-60kr/rätt)...

Väldigt svårt att välja mellan en svag trea eller två här, men om jag ska följa min spontana magkänsla blir det tyvärr inte mer än en tvåa - jag hade verkligen större förväntningar.

Jag har inget emot "low-key" s...

Provade Lådan i förra veckan i slutet på lunchserveringen. Kanske var förväntningarna för högt ställda (Har ju Flippin i huvudet), för jag blev inte väldigt imponerad. Men det kanske tar sig.

Stället är stort, avskalat, enkelt i...

Det var ett tag sedan jag var här och trots att jag var nöjd med maten , så har jag ändå inte haft någon lust att komma tillbaka
Det som är bra är att man får smårätter (sliders, chips, friterade grejjer) till bra pris och det smakar m...

Vill du dricka svensk hantverksöl från större och mindre bryggerier så är detta stället att gå till. Tillsammans till din öl beställer du sjukt goda miniburgare eller en grym pizzaslice!
Visst, konceptet ”öl och burgare” känn...

Listad i: Vasastan

Älskar sliders! Och dessa sliders är bra! Gillade dock inte chipsen som kom med. Är lite osäker på vad de är gjorda av, men de var sega och inte alls goda.
Känns som att Lådan är mer gjord för en skön AW än lunch.

Besökte först i samband med fotbolls-VM. Dels en väldigt lugn söndagskväll, dels en mer eller mindre fullsatt tisdagskväll (inte Sverige-match). Menyn är lika god som liten och enkel. Ett slags matsallslokal som ändå blir väldigt trevlig, med stabil...

Skön stämning på stället. Dock var de otroligt mycket folk när vi var där, så det var svårt att få sittplatser. De kan faktiskt optimera sin lokal en aningen bättre. Att baren och köket låg på två helt olika ställen kä...

Bra som tilltugg, men maten är inte super kvalitet.

Vi beställde vegetarisk pizza, SNS burgar, blomkåls taco och en new york style ”cheesecake”.

Pizzan var helt okej. Den smakar lite som en blandning av langos och en ostfralla. Verkande inte helt nybakad...

Lysande slider, pizzaslice, gott drickbart helt avskalad miljö!

Besökte er idag på smaka på Stockholm. Supergod korv och trevlig personal.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Har varit på Lådan 3 ggr nu. Första gången satte jag en svag 4:a här pga goda burgare, men efter andra recensionen sänkte jag betyget till en 3:a och nu efter tredje besöket drar jag faktiskt ned till en (möjligtvis stark) 2:a. Detta var nog mitt sista besö...

Så tycker pressen

Nöjesguiden

· 5 av 6 · 2017-08-16

“Och här tar vi en kort paus och lutar oss bakåt, den är nämligen helt sinnessjukt god – vi beställer genast en till.”

DN Kultur & Nöje

· 4 av 5 · 2017-05-12

“Lådan: Högt över huvudstadens vanliga bärs-och-burgar-ställen”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
15
Google-logo
Google
4,2
1 544
Yelp-logo
Yelp
4,5
6

Representerar du Lådan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Lådan?

På Lådan serveras bland annat:

  • Hamburgare
  • Snabbmat
  • Streetfood
  • Smårätter
  • Amerikanskt

Vad kostar det att äta på Lådan?

Lådan ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av bar är Lådan?

Vi har klassificerat Lådan som:

  • Ölbar

Var ligger Lådan?

Lådan ligger på Luntmakargatan 63, 113 58, City, Vasastan. I närheten ligger Observatorielunden, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådmansgatan (ca 100m).