Rolfs Kök

Top 100
3,9
41 betyg
$$$
Restaurang
Rolfs Kök
3,9
41 betyg

Klassiskt, robust och utan krusiduller – Rolfs Kök presenterar ett okonstlat restaurangkoncept som bjuder in dig som gäst att delta från det att du hängt av dig rocken till dess att tallriken är skrapad. Här ligger fokus på servera högkvalitativ mat med svenska förtecken.

På samma sätt som det är tydligt, är det mjukt – sorlet som sprider sig till varje hörn av Rolfs Kök på Tegnérgatan 41. Men den nytra tonen är inte det enda som välkomnar när du gläntar på dörren. Det kanske mest framträdande är varenda märkande doft av hemlagat som hittar led från det öppna köket, till ditt luktsinne.

Vägen från ytterdörren till baren och det visibla köket är inte lång, men ändå hinner man snappa upp ett gäng karaktäristiska detaljer på vägen – dämpad belysning, utmärkande trästolar och en avslappnad möblering är kanske bland de mest centrala. Inredningen känns helt och hållet medfödd och inte alls överplanerad. Men kanske är det just en genomtänkt idé som bidrar till en hemmakänsla med en opretentiös ton. Hur som helst har Jonas Bohlin och Thomas Sandell lyckats mycket bra med miljön på Rolfs Kök.

Vid baren skymtar man en vaken publikskara som intensivt lyssnar på bartenderns öltips. Och om man som nyfiken restaurangbesökare sticker in huvudet lite längre, öppnar sig ett stilrent kök där lågor jobbar i samspel med kokkärl och massiva stekpannor. Resultatet blir rätter som lagas med omsorg och enkelhet. Något man redan får en försmak av genom att titta på tallrikarna servitören är på väg ut med. Vid första munsbiten står det klart, yttrandet om att Rolfs Kök bara lagar mat som de själva tycker om. En-, två-, trerätters i all ära, men den som känner att en avslappnad öl eller ett glas rött i baren passar bättre, är minst lika välkommen. Vinkunnandet är fantastiskt och här finns otaligt många olika sorter att prova på.

Stammisarna duggar tätt och bland besökarna syns mycket affärsfolk på luncherna, hungriga brunchgäster på helgerna och på kvällarna letar sig en medveten publik till restaurangen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
41
Google-logo
Google
4,5
2 198

Recensioner av Rolfs Kök

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
·

Definition av kvarterskrog. Låt mig förtydliga, definition av kvarterskrog man VILL ha

Maten: oxkind och Nybakade madeleinekakor med kolagrädde får gärna vara mitt sista måltid i livet. man får bröd innan maten
Service: great, trevlig och uppm...

·

En av Stockholms moderna klassiker är Rolfs Kök. Lunchen har jag ätit ett par gånger nu, och har varit nöjd eller väldigt nöjd varje gång. Soppa och bröd ingår i priset (139 kr har jag för mig). Jag har ätit middag här två gå...

Rolfs kök har alltid varit en av mina favoriter, så ock fortfarande, sedan början av 90-talet!! Det känns som ett säkert kort att komma hit, man kan ofta slinka in spontant och då få en plats i baren, precis som vi gjorde förra veckan. Det är full rull...

Vi alla gillar väl steak & fries. Här hittar du enligt mig en av de bättre i Stockholm. Härlig brusig miljö i kvarterskrogs-stuk. Ett säkert kort och jag kommer garanterat tillbaka igen.

Helt ok restaurang. Lite stökigt o högljutt vid middagstid. Verkar va en blandning mellan drinkhak och restaurang! Beställde deras entrecote men var tvungen att byta då den va riktigt seg. Fick väldigt bra bemötande då och det var inga problem att byta rätt.

Älskar rolfs kök. Tog deras räksallad till lunch som var jätte god och generös. Stimmig lokal (vilket jag älskar) och jätte trevlig personal

Var här och tog en drink en lördagkväll och stämningen är Trevlig och stimmig. Åt super goda marconamandlarna, och ser fram emot att komma tillbaka och testa maten.

Jag hade, inte superhöga förväntningar så...men ändå lite högre än vad stället nådde upp till.
Kanske för att det är så välkänt och har funnits länge och kändes som ett bra och tryggt ställe med vä...

·

Jag har nog aldrig blivit besviken på "Roffes". Inte när jag bodde på Kungstensgatan i tio år 1992-2002 och inte när jag nu, mer sällan, någon gång då och då ätit här.

Det är något tröstande att kom...

Klockrent lunchställe. Ofta svårt att få bord/plats under lunchtid.

Käkat här några gånger nu och som relativt nybliven vegetarian är jag inte helt övertygad. Om ni äter kött är det verkligen toppen. Aldrig gått härifrån missnöjd som köttätare men kvällens pasta var verkligen inte i...

Har var här flera gånger och maten är alltid välbehandlade och smakar bra. Ett ställe som levererar.

AW med jobbet, helt klart godkänd kvarterskrog i city!

Jag gjorde mitt första besök här under en lunch, och det var en väldigt positiv upplevelse. Vi fick ett bra bord en bit in i lokalen, så det var väldigt lugnt och man kunde samtala med varandra utan problem. Servicen var på topp, och vi blev rejält uppassade...

Jag var här och åt lunch en dag och det var en väldigt vällagad lunch med goda och fräscha smaker. Dessutom mycket bra service för lunchservering. Lunchen är i den dyrare prisklassen men absolut värt det utifrån kvalitén på maten! Vi kommer...

En klassiker som alltid levererar på hög nivå. Traditionell meny som man aldrig tröttnar på.

Åt lunch här med jobbet, det var gott och bra service, men tyckte inte det var wow! Skulle dock vilja testa komma hit på kvällen.

Vällagad middag med Familjen. Då är Rolfs Kök absolut ett bra alternativ för dig.

Varmrätten med Oxkind vad 5 av 5. Så otroligt gott. Alla i sällskapet tog olika varmrätter och alla var supernöjda.

En klassiker att gå hit. Ganska trångt och nära mellan borden, men den har sin charm. Maten är suverän och deras oxkinder med tryffel och potatispuré bör prövas om man gillar nånting mustigt.

Kanske stans bästa lunchställe! Konceptet soppa med riktigt vällagad mat är suveränt! Är så nära 5 av 5 det går utan att nå dit, det faller på volatiliteten i lunchmenyn som gör att det lite för ofta inte lever upp till absolut top...

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 5 av 6 · 2015-05-13

“Rolfs kök är stället som bara finns där. Det var länge sedan det rådde någon hajp. Men borden fylls till sista plats – nästan varje kväll. Och kvalitén håller.”

Metro

· 4 av 5 · 2014-04-25

“Rolfs Kök är fortfarande relevant.”

Mitt i Gourmand

· 4 av 5 · 2013-12-06

Mitt i Gourmé

· 4 av 5 · 2013-12-06

“Sedan de var här sist har det blivit gott om ställen som serverar chosefritt och kompetent tillagade klassiker med twist. Men Rolfs kök står sig väl i konkurrensen.”

Aftonbladet

· 4 av 5 · 2009-11-06

“Rolfs kök har blivit en modern klassiker, en av de där Stockholmsattraktionerna man tar som självklar. Varje gång vi återvänder påminns vi om varför stället blivit så långlivat och fyller 20 i år.”

Metro

· 5 av 5 · 2009-08-27

“Alla gånger jag ätit middag på Rolfs kök har varit betydelsefulla.", "Personalen och den berömda inredningen är så proffsig och liksom dynamiskt töjbar att krogen tycks forma sig efter gästens dagsform: dejt med flickvän, skådis eller mormor – som arrangör till sådana möten är en Rolf en rörande pålitlig krögare.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
41
Google-logo
Google
4,5
2 198

Representerar du Rolfs Kök?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Rolfs Kök?

På Rolfs Kök serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Glutenfritt
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Rolfs Kök?

Rolfs Kök ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av bar är Rolfs Kök?

Vi har klassificerat Rolfs Kök som:

  • Vinbar

Kan man beställa take away från Rolfs Kök?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Rolfs Kök. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Har Rolfs Kök uteservering?

Ja, Rolfs Kök har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Rolfs Kök?

Rolfs Kök ligger på Tegnérgatan 41, 111 61, City, Vasastan, Norrmalm. I närheten ligger Observatorielunden, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådmansgatan (ca 250m).