Klassiskt, robust och utan krusiduller – Rolfs Kök presenterar ett okonstlat restaurangkoncept som bjuder in dig som gäst att delta från det att du hängt av dig rocken till dess att tallriken är skrapad. Här ligger fokus på servera högkvalitativ mat med svenska förtecken.
På samma sätt som det är tydligt, är det mjukt – sorlet som sprider sig till varje hörn av Rolfs Kök på Tegnérgatan 41. Men den nytra tonen är inte det enda som välkomnar när du gläntar på dörren. Det kanske mest framträdande är varenda märkande doft av hemlagat som hittar led från det öppna köket, till ditt luktsinne.
Vägen från ytterdörren till baren och det visibla köket är inte lång, men ändå hinner man snappa upp ett gäng karaktäristiska detaljer på vägen – dämpad belysning, utmärkande trästolar och en avslappnad möblering är kanske bland de mest centrala. Inredningen känns helt och hållet medfödd och inte alls överplanerad. Men kanske är det just en genomtänkt idé som bidrar till en hemmakänsla med en opretentiös ton. Hur som helst har Jonas Bohlin och Thomas Sandell lyckats mycket bra med miljön på Rolfs Kök.
Vid baren skymtar man en vaken publikskara som intensivt lyssnar på bartenderns öltips. Och om man som nyfiken restaurangbesökare sticker in huvudet lite längre, öppnar sig ett stilrent kök där lågor jobbar i samspel med kokkärl och massiva stekpannor. Resultatet blir rätter som lagas med omsorg och enkelhet. Något man redan får en försmak av genom att titta på tallrikarna servitören är på väg ut med. Vid första munsbiten står det klart, yttrandet om att Rolfs Kök bara lagar mat som de själva tycker om. En-, två-, trerätters i all ära, men den som känner att en avslappnad öl eller ett glas rött i baren passar bättre, är minst lika välkommen. Vinkunnandet är fantastiskt och här finns otaligt många olika sorter att prova på.
Stammisarna duggar tätt och bland besökarna syns mycket affärsfolk på luncherna, hungriga brunchgäster på helgerna och på kvällarna letar sig en medveten publik till restaurangen.
Se även Rolfs Hav