Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Konsthallen

0,0
0 betyg
Redigera Konsthallen

På Konsthallen kombineras kärleken till mat, dryck och konst. Fastigheten med samma namn stod klar 1880 och har restaurerats varsamt för att återfå sin forna glans. Nu huserar restaurang, bageri och butik med ett hjärta som bultar för konsten i den historiska Djurgårdsbyggnaden.

Den gamla Konsthallsbyggnaden har åter kommit till liv och bjuder in gäster till enkelt samkväm med god mat, dryck och förstås – konst. I restaurangen lever man efter säsongerna, men med fokus på skaldjur och en kurerad vinlista. Här känner man historiens vingslag och konstarvet med lekfulla målningar på glasfönster och konst på både väggar och i fönsternischerna samt klinkergolv, skinnsoffor och bistrostolar.

I butiken, inredd i Djurgårdsgrönt med träbord, klinkergolv och kaklade väggar, kan man slå sig ner för frukost eller lunch. Plocka med dig en frukostpåse eller testa frukostbuffén. Det går även att köpa bullar och bröd från bageriet samt ekologiska specerier som gör gott för både människa och planet.

Som namnet antyder har konsten en särskild plats i Konsthallens hjärta. Här ordnas utställningar och görs plats för kultur, mat och gemenskap, utan pekpinnar och krusiduller. "Current Forms" kallar de sitt utställningsformat där konsten får ta plats i restaurangmiljön. Här visas grupputställningar med aktuella samtidskonstnärer, både i mer hybrida inriktningar och renodlade utövare inom måleri, grafik, fotografi, skulptur och digitala arbeten.

Man kan också boka Konsthallens intima chambre séparée för en kväll i bubblets och skaldjurens tecken. Då utlovas skaldjur på Konsthallens sätt: avskalat och personligt, med det lilla extra.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Konsthallen!

Användarbilder på Konsthallen Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Konsthallen av These S.
  • Bild från Konsthallen av These S.
  • Bild från Konsthallen av These S.
  • Bild från Konsthallen av These S.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.