Movitz

3,8
4 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Movitz
3,8
4 betyg

Såväl turister som lokala stammisar brukar hitta till denna restaurang och pub med äkta Gamla Stan-atmosfär. Att Movitz ligger i Bellmans klassiska kvarter skvallrar inte minst källarens typiska 1600-talsvalv om.

Letar du efter en modern och stilren krog så har du kommit helt fel. Movitz är döpt efter en känd karaktär från Bellmans visor, och här består mycket av känslan från gamla tider. Restaurangen finns att hitta bland de historiska små gränder som leder ner till Mälartorget, och lokalen rymmer såväl en klassisk matsal längst ner bland källarvalven som en genuin pub en trappa upp på markplan. Hit kommer en blandad publik bargäster och middagssällskap för att äta, dricka och umgås i avslappnad miljö.

Om du är ute efter någonting att äta så serveras både svensk husmanskost och medelhavsinspirerade rätter i restaurangen. Här hittar du allt från toast skagen och bruschetta till en salig blandning fisk- och kötträtter med tillbehör, samt olika pastarätter. Oavsett om du föredrar svenska eller kontinentala smaker kan du räkna med att få en traditionell klassiker prydligt serverad på vit duk. Är du istället sugen på en öl och lite mer Bellman-känsla så är det den stimmiga puben en trappa upp som gäller. Slå dig ner i vid bardisken eller bland något av de enkla små borden för en pint eller två och mingla med stammisarna. Öppettiderna är ovanligt långa under helgen, då baren stänger först kl 03 (fre-lör).

För den som planerar fest kan källaren bokas till enskilda sittningar, och under vintern erbjuds även ett klassiskt julbord bland källarvalven.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Movitz Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
4

Recensioner av Movitz

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Åt julbordet här och var faktiskt positivt överraskad. Trevlig personal, helt okej mat för det priset och familjär atmosfär.

Åh, älskade Movitz! Din tjänare vilar här, jag alltså.
Blir upprörd över det låga betyget som satts här. Chilinötter, plankstek och bärs! Vad är det för fel på det? Hit kommer jag för att skratta och gråta, prat...

Satan i gatan så mysigt ställe jag hittade på en AW!

Här kan man ju sitta och bara ta det lugnt, förundras av den blandade musiken och kolla runt på detaljer i dekoren, prata om hur livet är och bör vara.

Jag hade inte hört nå...

Fin miljö men lite kallt...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
4

Representerar du Movitz?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Movitz?

På Movitz serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Europeiskt
  • Husmanskost

Vad kostar det att äta på Movitz?

Movitz ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av bar är Movitz?

Vi har klassificerat Movitz som:

  • Pub
  • Ölbar

Vilken typ av stämning är det på Movitz?

Vi skulle beskriva stämningen på Movitz som mysig och lite lugnare.

Var ligger Movitz?

Movitz ligger på Tyska brinken 34, Gamla stan. I närheten ligger Slussen. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 150m).