Sjätte Tunnan

3,2
6 betyg
Redigera Sjätte Tunnan

Sjätte Tunnan

3,2
6 betyg
Redigera Sjätte Tunnan

På Sjätte Tunnan i Gamla Stan kan du få dig ett riktigt krus mjöd i medeltida miljö. Här serveras en blandning av gammal rustik svensk husmanskost och gourmeträtter med inspiration från sydligare breddgrader.

Syftet med menyn, som är inspirerad av böcker från riddartiden, är att maten ska vara så autentisk som möjligt för att ta dig ännu närmare hur det verkligen kan ha smakat år 1435.

I källarvalven kan man boka in stora banketter à la medeltiden där man själv kan vara med och komponera rätterna till menyn. Vill man ha något extra erbjuder Sjätte Tunnan olika former av underhålling, bland annat i form av eldslukare, magdans och trollkonstnärer.

Här finns även en uteservering som är trevlig på sommaren, samt bakfickan Axess med bar och klubb. Någon kväll varje vecka är det syntkväll och i övrigt är temat rock och rockabilly.

Sjätte Tunnan är restaurangen och baren som fungerar likt en tidsmaskin och tar dig tillbaka till medeltiden på nolltid. Dessutom det enda stället i Stockholm som serverar mjöd.

Användarbilder på Sjätte Tunnan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Sjätte Tunnan av Jesper Å.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 feb 2020

Tyvärr genom åren har ja alltid prisat tunnan högt.
Men....
Nu. Hamna på shitlisten innan halv 9 utan att ngn ens var full eller att ngn betedde sig.
Seg leverans på mat. En blåbärspaj med smak av citron som enligt personalen skulle avnjutas med et... Visa hela »

12 apr 2020

Trevlig och tillmötesgående personal, underbart god mjöd och mat (kan även rekommendera groggarna på övervåningen).

7 nov 2019

Underbart ställe med trevlig personal!

27 aug 2017

Fantastisk mat, något av det godaste jag ätit. Servicen är perfekt. En riktig upplevelse!

Listad i: Sthlm
29 jun 2019

Var stammis från 2005-2012, hade alla födelsedagsfester och aw:s där. Nu har jag på de sista åren noterat att menyn försämrats, få varmrätter, känns mer som en alldaglig restaurang nu. Till och med porslinet har blivit alldagligt. Förr så... Visa hela »

23 jun 2019

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Vi beställde flera rätter och alla av dem var 1/5. Servicen var löjligt dålig. Den sämsta platsen någonsin. En sådan skam!

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

29 mar 2019

Vad hände med Tunnan!?

Kommer ihåg året 2007. Jag gick hit för första gången med förväntningarna på topp, hade hört från säker källa att de inte hade några vakter och att man kunde dricka mjöd . Väl dä... Visa hela »

Så tycker pressen

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2009-08-11

“I baren erbjuds en rad olika ölsorter, främst sådana med rustika och ålderdomliga etiketter som till exempel Gambrinus, men framför allt förstås mjöd (69 kr). Går man hit är det den som drar.”

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2005-11-05

“Vem kan avstå från en förrätt som heter 24 karats gyllene saffranssoppa? Dekorerad med äkta bladguld, minsann!”