Recension av Pelikan – av My J.

Mina kollegor skrattade åt mig när jag inte visste vad ”isad gumma” var. Det är tydligen ett gammalt uttryck som man ofta hör på Pelikan.

Restaurangen är gammal och anrik och det speglas och i inredningen. Det är högt i tak. Bord, stolar och bardisk går i gammal stil i brunt trä. Det är väldigt, väldigt enkelt. Men ändå en trevlig stämning. Dock skulle jag inte direkt kalla det mysigt.

Vi beställde såklart isad gumma fick vi till maten. Det är helt enkelt valfri sprit som serveras i en fin liten vas som ligger på en bädd av is. Sedan häller man upp lite av spriten i ett shotglas och dricker. Det var en väldigt, väldigt trevlig liten rutin!

Till mat beställde jag en S.O.S-tallrik och sedan en råraka med tillbehör. Båda var väldigt goda! Rårakan var snäppet vassare dock.

Det är enkelt väldigt vällagad och god svensk traditionell husmanskost som finns på menyn. Det är gott men dessvärre alldeles, alldeles för dyrt. Priserna matchar helt enkelt inte maten och det känns som om man får betala mycket för att platsen har en tradition. Dessutom var servicen ganska dålig och virrig. Det blev mycket som blev fel.

Summan blir en trea. Värt ett besök, jag skulle kunna gå tillbaka, men det finns andra ställen jag tänker besöka först.