Plåtparken Skanstull

4,5
4 betyg
$
Restaurang
Restaurang med streetfood
Plåtparken
4,5
4 betyg
Plåtparken i en mening: Stockholms första boxpark, belägen intill vattnet i Skanstull.
Typiska rätter: Streetfood, hamburgare, bao buns

Stockholms har fått sin första boxpark, Plåtparken, som såg dagens ljus 2022 och numera är en given sommaroas belägen vid Årstaviken i Skanstull. Parken är uppbyggd av dussinet containrar som inhyser bar, kök, soldäck och häng – ett koncept som blivit populärt i storstäder världen över.

Med utsikt över vattnet i Årstaviken kan du tillbringa hela dagen på Stockholms första boxpark. Här vill man skapa sommarens skönaste häng, med vällagad streetfood, bra stämning och musik som nyckelingredienser. 

Idén med parkerna, som förutom i Skanstull även finns i Kista, är att erbjuda välproducerad kultur i ett annorlunda format på nya platser. Den charmigt ruffiga miljön består av gamla containrar som förvandlats till en dynamisk plats i flera nivåer, med barer där det serveras både mat och dryck. Välj bland streetfood som hamburgare och bao buns, och para ihop med dryck som vin, öl, drinkar och alkoholfritt.

Kombinera vistelsen med ett dopp i Årstaviken, kom in för en bit mat och dryck i skönt avslappnad atmosfär, stanna på en AW eller hela kvällen och dra vidare ut i sommarnatten. Här händer det något för det mesta – är det inte dj-spelning så kan det vara loppis, eller bara schysst bakishäng. Plåtparken håller öppet veckans alla dagar.

Bakom det kontinentala initiativet står Peter Schröder från Bleck och Göran Svartengren från Svartengrens.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
4

Recensioner av Plåtparken

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Som om en liten bit av Köpenhamn ÄNTLIGEN kommit till Stockholm! Laid back, opretentiöst, kul dryckesutbud, otrolig utsikt över årstaviken, god mat i form av Baos eller Burgare. Inget är perfekt men det är också hela grejen och som gör detta ställe...

Så härligt ställe, här har jag varit några gånger i sommar och det kan vara svårt att få en plats. Det är främst platser ute men det finns en del sittplatser inne, parasoller att fälla upp och en del ytor med tak om det börjar dugga oc...

Grym idé. Stockholm är heaven & hell för restauranger tänker jag. Här är lösningen för en levande stad. Ställ dit på våren, ta bort när folk går i ide. Hoppas kommunen inser värdet av mobil restaurangverksamhet. Estetiskt...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
4

Representerar du Plåtparken Skanstull?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Plåtparken Skanstull?

Plåtparken Skanstull ligger i prisklassen Budget ($).

Vilken typ av mat serveras på Plåtparken Skanstull?

På Plåtparken Skanstull serveras bland annat:

  • Snabbmat
  • Hamburgare
  • Streetfood

Har Plåtparken Skanstull uteservering?

Ja, Plåtparken Skanstull har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Serverar Plåtparken Skanstull lunch?

Ja, Plåtparken har lunchserveringar.

Är det billigt att äta på Plåtparken Skanstull?

Plåtparken ligger inom kategorin Budget ($), vilket innebär att det är billigare än en genomsnittlig restaurang.

Var ligger Plåtparken Skanstull?

Plåtparken Skanstull ligger på Hammarby Slussväg, 118 60, Södermalm, Skanstull. I närheten ligger Eriksdalsbadet, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Skanstull (ca 550m).