R.Asia

5,0
2 betyg
$-$$-$$$
Kinesisk restaurang
Bufférestaurang
Asiatisk restaurang
R.Asia
5,0
2 betyg

I Solna centrum har man samlat hela Kinas matkultur samt det bästa från Thailand, Japan och Korea under ett och samma tak. Med hög ambitionsnivå och noggrant hantverk lagar kockarna på R Asia såväl autentiska familjefavoriter som internationella klassiker.

Varma toner av rött och brunt och material som skinn, trä och sammet, samt klassiskt kinesiska detaljer är vad som skapar känslan av att befinna sig på en restaurang någonstans i Kina när du kliver in på R Asia. Här erbjuds inte enbart en bredd av smaker från Asiens alla hörn, utan också flera olika koncept – buffé, à la carte och chambre séparée. I köket tillämpar man vad som i Kina kallas huo huo, vilket ordagrant betyder ”kontroll av elden” och refererar till precisionen och ambitionsnivån i tillagningen. 

Under lunchen dukar man upp buffén med allt från sushi till woker, grytor och kinesiska klassiker som pekinganka och biff i sötsur sås. Kvällstid kan du utöver buffé också välja bland rätterna från den kinesiska à la carten, vars utgångspunkt är Hunan och Sichuan-köken, med inslag av kinesisk BBQ och rätter från det kantonesiska och Zhejiana- och Huaiyang-köken. Trots de långväga smakerna strävar man efter att i största möjliga mån använda sig av svenska råvaror och miljövänliga leverantörer. 

Det större gänget som vill ha en autentisk kinesisk upplevelse kan boka R Asias chambre séparée. Där tar kockarna ut svängarna rejält och tar er med på en smakresa i många serveringar på råvaror ni troligtvis aldrig tidigare stött på. Till detta erbjuds ni traditionell kinesisk dryck såsom starkspriten baijiu, men också viner och kinesisk öl. Målsättningen är att skapa en helhet enligt talesättet ”För folket är mat himmelen, för maten kommer smaken först”. 

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från R.Asia Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
2

Recensioner av R.Asia

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Otroligt mycket kärlek i maten. Superhärlig personal som verkligen vill att man ska få en trevlig upplevelse. :)

Very very good and interesting place, exactly the same taste as China, and you can also taste different Chinese drink.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
2

Representerar du R.Asia?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på R.Asia?

På R.Asia serveras bland annat:

  • Buffé
  • Asiatiskt
  • Japanskt
  • Kinesiskt
  • Thailändskt

Vad kostar det att äta på R.Asia?

R.Asia ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$)/Budget ($).

Serverar R.Asia lunch?

Ja, R.Asia har lunchserveringar.

Serverar R.Asia sushi?

Ja, R.Asia har sushi på menyn.

Kan man beställa take away från R.Asia?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från R.Asia. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger R.Asia?

R.Asia ligger på Postgången 59, 171 45, Solna. Närmsta tunnelbana är Solna Centrum (ca 100m).