Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Ilse

3,9
12 recensioner
Restaurang Ilse

Glöm modeflugor och nischade koncept. Ilse, som ligger i BonBons gamla lokaler, satsar på att vara en modern klassiker där alla är välkomna. Slå dig ned inför öppet kök eller ta en plats vid den runda baren. Restaurangen håller öppet hela dagen, från förmiddag till kväll, och menyn är alltid densamma.

Bakom Ilse står Jonas Wigert, som tidigare drev Duck & Crab och BonBon. Med Ilse har han frångått alla koncept och valt att fokusera på det klassiska och tidlösa. Här möts man av vita dukar och öppet kök där man även kan sitta och äta mitt framför kockarna. Ambitionen är att erbjuda något för alla, utan att begränsa sig till en specifik trend. På menyn ryms framförallt europeiska kött- och fiskrätter i modern tappning, men det finns alltid utrymme för bredare influenser. Inredningen är både sober och hemtrevlig, med svart, vitt och beige kombinerat med gröna växter och originella tavlor.

Målgruppen sträcker sig över alla åldrar; hit hittar såväl affärsfolk som bargäster och småbarnsfamiljer. Under lunchtid kan du välja från deras "menu du jour" så väl som à la carte, men här finns inga tidsbegränsningar - ta en sen lunch eller sitt kvar hela dagen och fortsätt med drink i baren och middag. Skulle det vara fullt i matsalen finns det även drop-in-platser i baren som också varvar drinkar med viner som framförallt kommer från den gamla världen.

Användarbilder på Restaurang Ilse Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Restaurang Ilse av Erica E.
  • Amaretto sour – Bild från Restaurang Ilse av Erica E.
  • Ravioli – Bild från Restaurang Ilse av Erica E.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 jan 2017 · Uppdaterad

Edit: Nu har jag varit så många gånger på Ilse (kanske 3 gånger middag och 6-7 gånger på lunch) och varit nöjd att jag måste höja betyget till en 5:a. Det är kvalité rakt igenom, otroligt stabilt både vad gäller mat och... Visa hela »

Listad i: Lyxlunch
13 mar 2018

Har ätit lunch på Ilse två gånger och det är inget annat än grymt. Kanske lite dyrt men maten och service är riktigt bra.

12 feb 2018

Himla trevligt! Clean men mysig inredning och väldigt god och vällagad mat. Var där på lunch och det var väldigt lugnt, varför? Maten var magisk och har svårt att se att det blir stimmigt, så se till att hitta dit! Jag kommer absolut tillbaka. Nästa gå... Visa hela »

5 nov 2018

Inredningen är klassisk elegant nordisk stil, vit kakel, ljust trä. Massa myshörn. Underbar rund bar i ingången. Restaurangdel med vita dukar och levande ljus. Finns flertal plaster vid öppna köket. Fin miljö men inte stel, intim.
Smakerna var full pott, sagol... Visa hela »

12 feb 2018 · Uppdaterad

Jag besökte restaurang Ilse för lunch. Vi var ett större sällskap som delade på några smårätter först, en supergod ost med tomat och smörstekt bröd samt sniglar i någon fantastiskt dressing. Detta var supergott!! Sen beställde jag... Visa hela »

26 maj 2019

Vårt nya favvoställe! Wow! Precis ett sådant ställe som saknats i Stockholm. Inga 90- minuterssittning utan 2,5 timme. Fantastiskt bemötande,underbar feeling. Kvarterskrog och fine dining i ett. Kunnig o påläst servis. Vi åt råbiff,ostron,ravioli bel... Visa hela »

7 mar 2018

Var mkt mysigare än jag trodde, vi var ett stort gäng så vi fick det stora bordet. Beställde pilgrimsmusslorna och de var magiska! Gillar att de hade lite olika etapper med olika bord så man också kan sitta lite avskilt om man är där med en dejt eller bara... Visa hela »

29 nov 2016

Tummen upp för Restaurang Ilse👍👍

25 maj 2019

Superbra och fantastiskt gott med påpasslig och personlig service ❤️

9 jun 2018

Tyckte maten var fantastiskt bra men drar av en stjärna för att vinlistan innehöll på tok för stor tonvikt på dyra viner. Vi var tvungna att få hjälp av servisen för att hitta i bra prisklass. Lägg in ett gäng av dessa i menyn när de ä... Visa hela »

19 nov 2017

Vi skulle fira vår dotters födelsedag på Restaurang Ilse, men det blev en stor besvikelse. Ett samlat intryck är att köket saknar finess och då är det svårt att driva finkrog. Köket kanske hade en dålig dag, men redan menyns kompositions gav anl... Visa hela »

10 dec 2017

Väldigt bra upplevelse från början till slut. Bra drinkar, trevligt vin, bra mat och super fin och personlig service. Vacker inredning! Hit går jag jag gärna igen när jag besöker huvudstaden!

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2017-04-13

“Ambitionen är hög och serveringen generös.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2017-02-24

“Restaurang Ilse på Kungstensgatan är ett ljust och fräscht nytillskott i den stockholmska krogfloran.”