Rianns Krog

5,0
2 betyg
$$
Kvarterskrog
Europeisk restaurang
Rianns Krog
5,0
2 betyg
Rianns Krog i en mening: Kvarterskrog på Bergsunds Strand med familjär atmosfär och en solig uteservering.
Kort om maten: En blandning av svenska klassiker, europeiska rätter och inslag från Asien.
Kort om drycken: Cocktails, vin, öl, alkoholfritt.

Hjärtlig Söderkrog vid vattnet

Alldeles intill Liljeholmsvikens vatten ligger denna familjära kvarterskrog. På Rianns Krog serveras rätter från både när och fjärran i såväl klassiskt som nytänkande stuk, sida vid sida om ett gediget dryckesutbud. Noga utvalda råvaror, en nyfikenhet att utforska nya smaker och genuin matglädje är grundpelarna som restaurangen stadigt balanserar på.

Sedan hösten 2023 hittas Rianns Krog intill vattnet på Bergsunds Strand, men restaurangens historia sträcker sig en bra bit längre tillbaka än så. Efter många år på Gotland bestämde sig ägarparet för att flytta krogen till Stockholm, där den efter att ha huserat på såväl Östermalm som Lilla Essingen till sist landat på Södermalm. 

I den luftiga lokalen har man skapat en hemtrevlig känsla med retroinspirerade trämöbler, krukväxter och ett generöst ljusinsläpp, och på sommaren blir uteserveringen en oas som lockar soltörstande gäster från Stockholms alla hörn. 

På menyn hittas allt från svenska klassiker till europeiska rätter och inslag från Asien, serverade i både mindre och större format. Även det gotländska arvet har satt sin prägel, bland annat i form av öns traditionella dessert saffranspannkaka som är stående på menyn. I dryckesväg finns något för de allra flesta smaker: fruktiga cocktails, vin, öl och alkoholfria alternativ. Både mat och dryck präglas av ägarnas vördad för kvalitet och bra råvaror, och i största möjliga mån arbetar man med lokala producenter och importörer som – precis som gänget på Rianns Krog själva – jobbar med hjärtat.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Rianns Krog Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
2
Google-logo
Google
4,4
74

Recensioner av Rianns Krog

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Går inte att begära mer än så här. Mat, dryck och i kombination. Det oväntade är underbart, vi bara gled in och blev bemötta av självförtroende och grym mat.

En fantastiskt trevlig och genuin restaurang med otroligt god och vällagad mat. Har ätit här i flera års tid och är en av mina absoluta favoritrestauranger i Stockholm.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
2
Google-logo
Google
4,4
74

Representerar du Rianns Krog?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Rianns Krog?

På Rianns Krog serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Husmanskost
  • Skandinaviskt
  • Svenskt

Vad kostar det att äta på Rianns Krog?

Rianns Krog ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av stämning är det på Rianns Krog?

Vi skulle beskriva stämningen på Rianns Krog som mysig och lite lugnare.

Har Rianns Krog uteservering?

Ja, Rianns Krog har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Rianns Krog?

Rianns Krog ligger på Bergsunds Strand 11, 117 38, Södermalm, Hornstull. I närheten ligger Långholmen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Hornstull (ca 400m).