Rosetta's

4,2
6 betyg
Amerikansk restaurang
Hemsida
Instagram
Rosetta's
4,2
6 betyg
Hemsida
Instagram
Rosetta's i en mening: Inbjudande kvarterskrog med inspiration från amerikanska 60- och 70-talskrogar.
Typiska rätter: Musslor och växtbaserade rätter

Rosetta's är en inbjudande kvarterskrog i Hornstull inspirerad av 60- och 70-talets krogar i LA, med tidstypisk inredning och en meny bestående av soulfood och comfort food. Ett besök här ska vara bra för både själen och planeten, därav en meny med mycket växtbaserat och musslor.

Träpaneler, heltäckningsmattor, dämpad belysning och galonklädda bås är att vänta på Rosetta's, Hornstulls egen kvarterskrog. Inspirationen kommer från LA-krogar och beskrivs som en kombination av det bästa från Peppes Bodega och italiensk gangsterkrog i Brooklyn 1975, kryddat med känslan från vardagsrummet hos Anita och Åke i Åkersberga 1982. En krog där alla ska kunna trivas, med andra ord.

I den säregna miljön serveras mat som gör gott för både själen och planeten, med fokus på växtbaserat och musslor. Gänget bakom restaurangen gillar enligt utsago “spicy och greasy mat” med smaker från hela världen, något de vill föra vidare med en meny med heta tacos, flottiga vegoburgare och ångande heta musslor. På samma sätt som de vill skapa en inbjudande atmosfär för olika typer av sällskap och häng, vill de erbjuda en bred meny med något för alla. Till maten serveras allehanda dryck, som cocktails, öl, vin och alkoholfritt.

Den charmiga Hornstullskrogen har fått sitt namn efter den amerikanska sångaren och gitarristen Rosetta Tharpe, som kallas “the original soul sister” och “the godmother of rock'n'roll” – inte bara för att det låter coolt, utan för att man gillar tanken på att döpa restaurangen efter en stark kvinnlig förebild.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Rosetta's Användarbilder

Recensioner av Rosetta's

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 sep 2023

Jätte gott, tog in 4 smårätter, alla var goda. Trevlig personal

7 aug 2023

Jag visste att maten skulle vara vegetarisk men var inte god. Slarvigt upplagd. Personal trevlig.

15 aug 2023

Super trevligt , fantastisk meny och härlig personal !

13 jul 2023

God mat, bra priser, trevlig personal

10 jun 2023
1 jun 2023