Salta Pizza

5,0
1 betyg
$-$$
Sydamerikansk restaurang
Pizzaställe
Hemsida
Instagram
Salta Pizza
5,0
1 betyg
Hemsida
Instagram
Salta Pizza i en mening: Argentinsk pizzeria med fokus på autentiska smaker
Typiska rätter: Pizza, empanadas

En autentisk matupplevelse från Argentina

På Salta Pizza vill man dela Argentinas tradition och äkthet i form av mat – närmare bestämt argentinska pizzor och empanadas. Med generösa lager mozzarella, hantverk och utvalda kvalitetsråvaror bjuder man in till en smakrik resa genom Argentinas matkultur, som allra helst upplevs tillsammans med nära och kära. 

Det ord som kanske bäst beskriver argentinsk pizza är “ostig”. Det är nämligen den generösa mängden äkta argentinsk mozzarella som ger pizzan dess unika karaktär, tillsammans med färska grönsaker, kryddat kött och andra smakrika ingredienser. På Salta Pizza serveras såväl klassiska som egna varianter, alla i en storlek tänkt att räcka till två personer – här är filosofin nämligen att pizza inte bara är en maträtt, utan en upplevelse att dela tillsammans med andra. Ambitionen är att erbjuda något för alla smaker och preferenser, varav samtliga pizzor går att få glutenfria och flera vegetariska alternativ hittas på menyn. Den som inte cravar just pizza kan istället utforska utbudet av handgjorda empanadas, en slags sydamerikansk pirog som fylls med allt från kött till grönsaker och toppas med chimichurrisås.

I de rustika lokalerna vid Hornsbergs strand, där grå betong kombineras med färgklickar i form av stora frimärken, råder familjär stämning oavsett om du kommer hit för en snabb lunch eller för en middag med vänner och familj. Vill du hellre ta med maten hem går det lika fint att beställa takeaway, och för festligheter av det större slaget erbjuds pizzacatering. 

Föreslå ändringar

Recensioner av Salta Pizza

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 okt. 2023 · Uppdaterad

Salta Pizza har introducerat Stockholm till den argentinska pizzans och empanadornas förtrollande värld. Deras Fugazzeta, en oemotståndlig kombination av rikligt ost och aromatisk lök, och de smakfulla empanadorna, är inte bara utsökta utan ett tydligt tecken på... Visa hela »