Piren Restaurang & Bar

3,1
14 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Hemsida
Instagram
Piren
3,1
14 betyg
Hemsida
Instagram

Piren lockar både familjer och vänner med sitt öppna läge på Hornsbergs strand. Här hittar du modern kvarterskrogskänsla och "lagomlyx" med sjöutsikt året om. Missa inte den badvänliga uteserveringen till sommaren.

Under senare år har kroglivet blomstrat i nya stadsdelen Hornsberg på bortre delen av Kungsholmen, och först att slå upp dörrarna i området var Piren. Krogen, som ligger på en pir intill Kristineberg med glasväggar och trätrallor mot väst, har blivit ett populärt tillhåll oavsett säsong. Många kombinerar besöket med ett dopp från badstegen eller stranden på sommaren, som en "after beach", eller med en långpromenad på vintern.

Tanken är att Piren ska vara lite som en trevlig granne som passar alla, och stor vikt läggs både på atmosfär och mat. Publiken är blandad - här samsas barnfamiljer med afterworkare, affärslunchare och vänner i alla åldrar. Med ledorden "lagomlyx i vardagen" kombineras opretentiös stämning med rustika rätter som ligger någonstans mellan lyx och vardagskulinariskt. Influenserna sträcker sig från det franska till det amerikanska med rätter som pulled pork sandwich, moules, råbiff och entrecote. Ett nytt inslag på menyn är restaurangens tapas i fusion-stil som fungerar som förrätt. En mindre barnmeny serveras också, bland annat bestående av grillat och pommes.

Småbarnsföräldrar kan känna sig välkomna med kidsen. I restaurangen finns en pysselhörna där barnen bland annat kan sysselsätta sig med att rita och läsa, och vid bordet ställs färgglada barnstolar fram när det är dags att äta.

 

Föreslå ändringar

Recensioner av Piren

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 nov. 2020

Har länge velat gå hit då jag hört massa bra om stället och blev inte missnöjd! En helg brunch blev de, grått och ruggigt utomhus så vi satte oss inne. Mysig lokal men härlig stämning.
Brunch menyn hade lite av allt i olika prisklasser och s... Visa hela »

3 nov. 2020

Vi var här en kall och regnig novemberlördag för lunch.
Man ser snabbt att Piren gör sig bäst en härlig sommardag. Läget direkt vid (eller kanske till och med på) vattnet, utsikten och den stora uteserveringen gör den perfekt för en härlig... Visa hela »

23 apr. 2020

Klarblå himmel med varm vårsol och knappt någon vind gjorde valet av plats för lunch självklar. Stor härlig uteservering med glasväggar mot vattnet. Vi blev trevligt bemötta av servitören och fick ett bord direkt. Gott bröd och knaprigt knäck... Visa hela »

8 maj 2016

Lokalen är grymt placerad, men det känns som om nåt saknas. Maten är ordinär. Känns som ett ställe som är okej men som kunde vara helt awesome.

13 juli 2022

Hit borde man verkligen gå under sommaren och sitta på deras uteplats!

20 mars 2019 · Uppdaterad

Superfint läge men servicen behöver förbättras.

Restaurangen ligger perfekt vid vattnet med en härlig uteservering med bar längst ut och loungestolar. Tyvärr så är bartendrarna som jobbar där så extremt omotiverade att det blir trå... Visa hela »

18 apr. 2017

Bra läge, god mat och trevlig personal! Bästa stället för en riktigt sommar-middag!

7 apr. 2020

Ganska bra, väldigt fint läge vid vattnet

23 mars 2018

Bra utan att vara fantastiskt. Lokalen är väldigt fin särskilt under den ljusa delen av året och när solen lyser.

24 maj 2017

Beställde idag broccolisparrisen med svamp och gnocci. I särklass den bästa vegetariska rätten jag ätit i Stockholm. Min pojkvän beställde moulen vilken var som vanligt gudomlig. Rekommenderas till alla som njuter av en vacker utsikt, underbara drinkar och fantasti... Visa hela »

26 maj 2016

Bra mat men otrevlig personal. Vilket gör att man väljer en annan resturang nästa gång.

27 apr. 2017

Vi var där idag & åt lunch. Servitrisen hade en otroligt tråkig attityd redan från början. Vi kände oss ovälkomna från start. En i sällskapet hade strulig mage och kunde enbart äta soppa. servitrisen rekommenderar en variant av en soppa. Tjej... Visa hela »

7 juli 2015

Ett bra läge och en trivsam miljö. Caessar sallad med räkor satt bra. Bon apeti.....och det var gott kaffe föresten. Saknar lite mer smaken av det genuina italienska/franska köket. (3+).

15 apr. 2023