Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Zum Franziskaner

3,8
8 betyg
Redigera Zum Franziskaner

På Skeppsbron i Gamla stan hittar du en av världens äldsta restauranger. Zum Franziskaner har anor från 1400-talet och här kan man än idag äta svensk och tysk husmanskost eller dricka malt i anrika lokaler. Inte nog med det – CNN har utnämnt Zum Franziskaner till en av världens bästa tyska krogar. 

Zum Franziskaner, som har legat på sin nuvarande adress sedan 1622, är en riktig Stockholmsinstitution. Interiören är delvis blåklassad och här finns många detaljer från början av 1900-talet. Sedan 2017 är det Stene Isacsson från ölkrogen Akkurat som driver restaurangen - och ölintresset är stort. Ölutbudet består endast av öl från små och oberoende bryggerier i Sverige och Tyskland, och den tyska ölen är för det mesta privatimporterad. Fatölen är alltid opastöriserad, och fokus ligger på lager och annan traditionell öl.

Men det är inte bara drycken som lockar. På menyn hittas både svenska och tyska klassiker, såsom strömming, isterband, Biff Rydberg och givetvis schnitzel. Hit kommer en blandad publik i alla åldrar och stilar för att ta sig en bägare eller en bit mat tillsammans. Trots läget i turisttäta Gamla stan har man haft som ambition att skapa en känsla av opretentiös kvarterskrog där stammisar får ta stor plats. Inga bordsbokningar tas emot (enbart drop-in gäller), men att få plats brukar inte vara några problem. En trappa upp finns även ”Lilla Zum” för den som vill ha lite lägre ljudnivå.

Användarbilder på Zum Franziskaner Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Zum Franziskaner av Hedvig A.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 jan 2023

Ett kult-ställe så var kul att testa denna restaurang. Vi tog deras wienerschnitzel och den var gudomlig. Saftig och krispig! Sen tyckte jag att det var kul att dom serverade den med lime istället för citron. Blev väldigt gott till! ☺️

Var mysig stämning och... Visa hela »

11 mar 2019

Stockholms mest klassiska, och nog enda, ölhall.

11 jul 2022

En sån uppsving sen de renoverade! Så trevlig personal, god öl och den bästa gubbröran jag smakat! 🥳

12 sep 2018

Grym service och vilka öl!

1 aug 2021

Mycket härlig lokal. Bra utbud av för lokalen och stilen passande öl på flaska. Tyvär sänktes besöket av arrogant hållning av manliga bartendern. Jag är ölnörd av främst Ipor som jag reser runt i världen och testar. Intresset ledde m... Visa hela »

27 okt 2016

Toppengott till låga priser! Trevlig personal bakom baren gör att de får 5 istället för 4. :-)

18 sep 2021

Mycket otrevlig personal i baren. Går aldrig dit igen.

22 jan 2020

Stockholm och troligtvis Sveriges bästa sortiment av tysk lageröl. Flertal fat på tapp men ibland även självrunnen öl från Franken.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.