Recension av Spanjorskan – av My J.

Jag hade hört gott och mindre gott. Och det stod och vägde mellan en trea och en fyra. Men tillslut landar det ändå på en fyra.

Vi besökte Spanjorskan en varm sommarkväll i juni och trots att vi inte bokat bord ute så ordnade de en plats till oss medan vi väntade i baren. Jag tog en cava-sangria som var god. Läget är ju helt perfekt, mitt på Östermalm med en underbar uteserveing på sommaren. Det kändes nästan som att vara utomlands.

Många har klagat på personalen, och ja, en av kvinnorna var inte jättetrevlig men vår servitris var hur gullig som helst och vi har inget att anmärka på där. Däremot så ”märkte man ju av” den andra kvinnan så där finns det ju lite att jobba på.

Det är ju tapas men det är faktiskt väldigt goda tapas! Tonfisken var dock fryst så den var inte så trevlig. Mitt sällskap sa till och de tog genast bort den från notan. Så även om det var trist att få en rätt som inte höll så kändes det trevligt att det åtgärdades så snabbt och på så bra sätt. Men övriga rätter var jättegoda! Avokadotacosen var god och även bläckfisken om man får tro mitt sällskap. Vi åt kroketter som var så fantastiska att vi tog in ytterligare ett fat. Och även Spanjorskans carnitas fick komma in ytterligare en gång bara för att det var så gott! Till maten drack vi en sangria som var precis så som en sangria ska vara.

Läget är således perfekt, och maten och drycken god. Det har en tvist från klassisk tapas som är trevlig och härlig. Den får en fyra i kategorin ”Tapas” men kanske inte en fyra om jag jämför med andra restauranger som jag gett en fyra. Hur som; Ett härligt ställe för häng och god mat. Kan absolut tänka mig att gå tillbaka!