Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Spanjorskan

3,2
17 recensioner
Spanjorskan

Spansk mat, dryck och kultur står i fokus för livfulla Spanjorskan som huserar några steg från syskonkrogen Nybrogatan 38. Här ska det kännas lite som att komma till en bakgata i Madrid, eller som att få uppleva matglädjen i San Sebastian eller Barcelona. 

Spanjorskan må ligga på Östermalm, men konceptet är spanskt så det förslår. Restaurangen - som ingår i den populära Bockholmengruppen (Nybrogatan 38, Österlånggatan 17 m fl) - har samlat efterlängtade ingredienser från sydligare breddgrader, både vad gäller smaker och atmosfär. Här kan man mötas upp i en mörkröd lädersoffa och festa loss på en hel måltid, eller hoppa upp i baren för en drink eller AW med pintxos efter jobbet. Hela lokalen präglas av den spanska känslan, med röda väggar, enkla träbord och stolar i Thonet-stil.

På menyn ryms både tapas och varmrätter från rotisseriet och grillen, men det går också att beställa in en ”fatservering” där ett stort fat fylls med mat som delas runt bordet - välj mellan het paella eller en spansk grisfest. För sällskap som verkligen vill festa loss erbjuds en hel ”fiesta”-meny med lite av varje. Spanjorskan serverar även lunch och sen lunch (här är det öppet utan avbrott från lunch till kväll) och lagom till helgen kan man avsluta veckan med en spansk brunch fylld med à la carte-rätter.

Användarbilder på Spanjorskan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Spanjorskan av Veronica F.
  • Bild från Spanjorskan av My J.
  • Bild från Spanjorskan av My J.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 okt 2017

Satan vad tråkigt det är när en restaurang som man förväntar sig ska bli nya favoritstället resulterar i något helt annat. Extra tråkigt med tanke på att Spanjorskans syskon är grymma och tillhör mina personliga favoriter.

Servicen... Visa hela »

22 maj 2018

Igår, måndag, var jag hungrig och orkade inte laga mat, så vi gick ner till Spanjorskan på uppstuds. Inga problem att få bord, både inne och ute. Efter det är det varmaste maj någonsin typ så var det givet att sitta på uteserveringen. Den ä... Visa hela »

29 sep 2019

Lunch recension 🌼
Satans god autentisk fisk tacco.

Jag arbetar kring Stureplan och Spanjorska levererar alltid bra dagens för bra priser - vilket inte alltid är så lätt att hitta häromkring. Minus för stökig lokal och stressig servis.

10 aug 2018

Var här och åt tapas - riktigt god och supertrevlig personal med bra läge. Rekommenderas varmt!

7 nov 2018

Läget ligger jättebra på Nybrogatan och dom har en trevlig uteservering på somrarna.
Tyvärr så är maten samt servicen sisådär. Vissa rätter vara godare än andra så som en skivad oxfilé, överlag så var det inget s... Visa hela »

10 jun 2019

Jag hade hört gott och mindre gott. Och det stod och vägde mellan en trea och en fyra. Men tillslut landar det ändå på en fyra.

Vi besökte Spanjorskan en varm sommarkväll i juni och trots att vi inte bokat bord ute så ordnade de en plats till oss... Visa hela »

28 jan 2020

Godaste maten. Ta tillbaka er förra desert meny please

22 maj 2019

Första gången jag hamnade här var då en av mina vänner - spanjor - tyckte vi skulle gå till stället han går till när han saknar Spanien. Vi hamnade fyra pax vid bardisken påSpanjorskan och klämde en del riktigt bra tapas samt kallskuret och... Visa hela »

6 maj 2019

Bockholmengruppen har satt ribban högt i krogstockholm med N38 och N6 så man förväntar sig magi på alla deras krogar, Spanjorskan håller tyvärr inte, tråkiga smaker, jobbig inredning som för tankarna till en bierstube, servicen inte dålig men in... Visa hela »

6 jan 2018

Trist, dyrt och för mycket konceptrestaurang.

19 feb 2019

När jag besökte restaurangen för lunch var matsalen långt ifrån fullsatt. God vegetarisk dagens till rimligt pris. Servitrisen var trevlig. Kanske inte värt att åka genom halva stan för en lunch på Spanjorskan, men har man vägarna förbi ä... Visa hela »

9 jul 2019

Riktigt riktigt gott! Dessutom trevlig personal och mysig uteservering. De höga priserna drar dock ner betyget något- notan sprang verkligen iväg....

18 okt 2019

Dom har missat hela grejen. Man går ut för att äta och uppleva nå't. Det gör man INTE på Spanjorskan. Om man köper en Paella för 250 kr och får en räka, två små musslor, en pytteliten bit tonfisk, bläckfisk som man fick leta... Visa hela »

13 okt 2018

Haft en fantastisk god middag! Förrätt med flera olika tapas alla superbra. Till varmrätt en jättegod och mör spädgris med ett vin som passade så bra. En special komponerad dessert bricka med en ljuvlig rom. Servisen helt underbar och duktiga! Tack alla syns snart... Visa hela »

1 jun 2019

The food is good but the service is terrible. Some women beside our table were really drunk and shouted like crazy but the waiter didn’t react to our complaints. He was laughing and flirting with the screaming ones ;) on the top of that he asked us if we were Russian or polish and we had to ex... Visa hela »

9 dec 2018

Oerhört dålig service, vi beställde en extra cola som vi aldrig fick, och blev inte erbjudna dessertlistan. Dyra priser för väldigt små portioner, rent sagt en besvikelse som förstörde vår födelsedagsfirande.

9 nov 2017

Var på Spanjorskan med min fru och tycker verkligen att stället levererade. Vi började med pata negra som smälte på tungan. Vi testade några olika rätter, vilket är kul när man kan komponera sin egen måltid med flera smårätter, och sma... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

3 mar 2018

Ingen vidare mat och dålig service

Så tycker pressen

5 av 6 · Nöjesguiden · 2017-09-21

“Spanjorskans korv med bröd för 125 kronor kommer med grillad avokado, tidigare nämnda tomater samt lök och är så välsmakande att vi direkt tar in backning på den.”