Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Spanjorskan

3,4 • 7 recensioner
Spanjorskan

Spansk mat, dryck och kultur står i fokus för livfulla Spanjorskan som huserar några steg från syskonkrogen Nybrogatan 38. Här ska det kännas lite som att komma till en bakgata i Madrid, eller som att få uppleva matglädjen i San Sebastian eller Barcelona. 

Spanjorskan må ligga på Östermalm, men konceptet är spanskt så det förslår. Restaurangen - som ingår i den populära Bockholmengruppen (Nybrogatan 38, Nytorget 6, Österlånggatan 17) - har samlat efterlängtade ingredienser från sydligare breddgrader, både vad gäller smaker och atmosfär. Här kan man mötas upp i en mörkröd lädersoffa och festa loss på en hel måltid, eller hoppa upp i baren för en drink eller AW med pintxos efter jobbet. Hela lokalen präglas av den spanska känslan, med röda väggar, enkla träbord och stolar i Thonet-stil.

På menyn ryms både tapas och varmrätter från rotisseriet och grillen, men det går också att beställa in en ”fatservering” där ett stort fat fylls med mat som delas runt bordet - välj mellan het paella eller en spansk grisfest. För sällskap som verkligen vill festa loss erbjuds en hel ”fiesta”-meny med lite av varje. Spanjorskan serverar även lunch och sen lunch (här är det öppet utan avbrott från lunch till kväll) och lagom till helgen kan man avsluta veckan med en spansk brunch fylld med à la carte-rätter.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
22 maj 2018

Igår, måndag, var jag hungrig och orkade inte laga mat, så vi gick ner till Spanjorskan på uppstuds. Inga problem att få bord, både inne och ute. Efter det är det varmaste maj någonsin typ så var det givet att sitta på uteserveringen. Den ä... Visa hela »

11 okt 2017

Satan vad tråkigt det är när en restaurang som man förväntar sig ska bli nya favoritstället resulterar i något helt annat. Extra tråkigt med tanke på att Spanjorskans syskon är grymma och tillhör mina personliga favoriter.

Servicen... Visa hela »

10 aug 2018

Var här och åt tapas - riktigt god och supertrevlig personal med bra läge. Rekommenderas varmt!

7 nov 2018

Läget ligger jättebra på Nybrogatan och dom har en trevlig uteservering på somrarna.

Tyvärr så är maten samt servicen sisådär. Vissa rätter vara godare än andra så som en skivad oxfilé, överlag så var det in... Visa hela »

6 jan 2018

Trist, dyrt och för mycket konceptrestaurang.

13 okt 2018

Haft en fantastisk god middag! Förrätt med flera olika tapas alla superbra. Till varmrätt en jättegod och mör spädgris med ett vin som passade så bra. En special komponerad dessert bricka med en ljuvlig rom. Servisen helt underbar och duktiga! Tack alla syns snart... Visa hela »

9 nov 2017

Var på Spanjorskan med min fru och tycker verkligen att stället levererade. Vi började med pata negra som smälte på tungan. Vi testade några olika rätter, vilket är kul när man kan komponera sin egen måltid med flera smårätter, och sma... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

3 mar 2018

Ingen vidare mat och dålig service

Så tycker pressen

5 av 6 · Nöjesguiden · 2017-09-21

“Spanjorskans korv med bröd för 125 kronor kommer med grillad avokado, tidigare nämnda tomater samt lök och är så välsmakande att vi direkt tar in backning på den.”