Ta'ameya

4,6
7 betyg
Falafelrestaurang
Restaurang med mat från mellanöstern
Hemsida
Instagram
Ta'ameya
4,6
7 betyg
Hemsida
Instagram

Ta'ameya hittar du på Tegnérgatan i Vasastan. I den ljusa lokalen serveras smaker från Mellanöstern till både lunch och middag. På menyn hittar du bland annat nygräddade pitabröd med ta'ameya, falafel på bondbönor, och ett stort utbud av naturviner. Du kan både äta på plats och ta med dig maten hem.

Ta'ameyas historia började med kärleken till falafel. Här kommer inspirationen från Kairo och Alexandria, där falafeln görs på favabönor istället för kikärtor. Den här typen av falafel, som kallas ta'ameya, sägs vara originalet. På Ta'ameya är menyn naturligt vegansk, och allt tillagas från grunden. Man bakar sitt eget pitabröd i den napolitanska pizzaugnen, och maler och rostar sina egna kryddor. Ta'ameyan görs på ekologiska favabönor och friteras i rapsolja som är helt fri från tillsatser och byts ut på daglig basis. Förutom pitabröd med ta'ameya finns även sallader och hummus på menyn – även de fyllda med smaker från Mellanöstern.

Den minimalistiska inredningen får liv i form av väggdekorationer med gröna växter, handskrivna menyer och en liten bar fylld till brädden av vinflaskor. På dryckesfronten har man nämligen valt att satsa på naturviner, med ambitionen att erbjuda goda naturviner som inte behöver kosta skjortan. Vinerna kommer mestadels från små producenter och är fria från onödiga tillsatser. På dryckesmenyn, som byts ut med jämna mellanrum, hittar du även flera olika sorters öl.

Vill du hellre äta hemma går det bra att beställa online och antingen svänga förbi och hämta upp maten eller få den levererad till dörren.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Ta'ameya Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Ta'ameya

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
2 sep 2023 · Uppdaterad

om du gillar falafel, då måste du gå hit! Pitabrödet är fantastiskt smakar väldigt färskt. Falafeln är mycket smak på och färsk och otroliga tillbehör! Skulle kalla detta mer ”fin falafel”, bra råvaror och mer fräsch ä... Visa hela »

19 mar 2022

Riktigt bra. Är inget fan av falafel egentligen men denna var supergod. Enda jag har att anmärka på var att portionen var på gränsen till lite för liten om man inte äter brödet som serveras till.

Kommer tillbaka och det är mycket möjligt... Visa hela »

16 dec 2022

Så gott🤩 Pitabrödet och falafeln är magisk!

1 jul 2022

Stockholms bästa falafel helt klart!

29 mar 2022

Fantastisk falafel!

12 dec 2022
15 dec 2022