På Söderkrogen Tabberaset är tanken att hämta inspiration och smaker från det traditionella svenska köket. Här kan du bli serverad svensk husmanskost i modern tappning, antingen genom att beställa in flera rätter, eller festa loss på en förkomponerad meny.
Man behöver inte vara traditionalist för att äta svensk husmanskost på Tabberaset, som slog upp portarna 2018 på Folkungagatan. Inspirationen kommer från barndomen och det gamla svenska köket, men rätterna presenteras på ett lite mer innovativt vis. Här är tanken att bjuda på en fest där allt går åt. Namnet, Tabberaset, kommer mycket riktigt från det gammalsvenska ordet ”tabberas” – att bokstavligen göra rent bord och äta upp allt som har dukats fram.
Kvällsmenyn består av mindre rätter som kan kombineras till en hel måltid och delas med hela sällskapet, men det går även att beställa in en förkomponerad meny. Här serveras allt från matjesill till klassiska desserter på gammeldags porslin. Även till lunch hittas flertalet husmansklassiker där alla kan hitta något som faller en i smaken. För den som snarare är sugen på ett glas efter jobbet så har restaurangen även en liten bar fylld med drinkar med svenska bärsmaker, IPA, vin och andra drycker.