Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Nytorget 6

4,0 • 19 recensioner
Nytorget 6

I 18 år har Bockholmen-gruppen serverat mat till oss Stockholmare. Först på "skärgårdskrogarna" Bockholmen Hav & Restaurang och Djurgårdsbrunns Värdshus, och sedan 2012 även i innerstan i form av Nybrogatan 38. I maj 2013 öppnade syskonkrogen Nytorget 6 på Södermalm.

Succén på Nybrogatan 38 var omedelbar, och den gemytliga kvarterskrogen står nu full dagligen från tidig morgon till midnatt. Att det skulle öppna en syskonkrog med liknande koncept både hoppades och trodde många på länge. I maj 2013 blev förhoppningarna till verklighet och Nytorget 6 blev adressen och namnet denna gång.

Konceptet påminner om Nybrogatan 38. En kvarterskrog med ett 70-tal platser, öppet kök och rotisseri. Och självklart en stor bar, både för hungriga och törstiga. Dessutom finns, precis som på Nybrogatan 38, en undervåningen med plats för ett 30-tal personer.

På menyn står blandade rätter med sydeuropeiska influenser. Priserna ligger i linje med Nybrogatan 38, det vill säga riktigt prisvärt. Öppet alla dagar i veckan från frukost till nattmat och om vädret tillåter går det bra att sitta på uteserveringen som vetter mot Nytorget.

Bockholmengruppen:
Djurgårdsbrunns Värdshus
Bockholmen Hav & Restaurang
Nybrogatan 38
Nytorget 6
Meatballs - For the People
Le Rouge
Österlånggatan 17
Dalarö Skans
Vinköket

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Tillhör en av mina favoriter då den fyller många kriterier. Lokalen, inredningen, stämningen, servicen och maten är grym, men det sistnämnda kan svaja lite vilket gör att dom får en 4:a. Superbra meny med mycket variation och härligt läge mitt på... Visa hela »

Shit vad gott!!! Ankhjärtan till förrätt och Iberico-sallad till varmrätt. Såå himla gott och prisvärt. Mer än mätt.

prisvärd krog som alltid håller jämn kvalité. Bilder nedan är från två olika tillfällen.

Charmig kvarterskrog som håller samma bra nivå som sitt syskon. Bra mat till bra priser och härlig stämning.

Trevlig miljö, god frukost, lunch och middag! Mysigt att ta en frulle vid deras lilla ''bar''-uteservering längs väggen.

Ett förbeställt bord och ett levande ljus vid fönsterplats i en ren trivsam resturang miljö. Vackra sköna möbler, detaljer och textilier och valmöjlighet till soffa eller stol, en mycket rimlig ljudnivå i lokalen dessutom.

En noggrant tilltalande men... Visa hela »

Om man vill ha ett säkert kort i Sthlms restaurangliv så ska man till Nytorget 6. Mysigt läge med bra vibe, fantastisk mat och service. Och priserna såklart, det har ingen missat. Än så länge tycker jag snäppet bättre om nybrogatan 38 och österlå... Visa hela »

Supergod mat till helt okej priser. Älskar inredningen och servicen! Hit återkommer jag gärna.

God mat, både för en festligare kväll och en liten enklare mitt-i-veckan-middag. Fungerar bra både för kompisgänget, kärleken eller jobbet. Trevliga lokaler! Bra att boka bord. Ofta fullt.

Mysig lokal och trevlig personal men framförallt hög nivå på maten. Alla middagsrätter ligger under 200 kr och det finns ett bra urval på rätter.

Tips är också att pröva deras frukost.

Grymt att komma hit för frukost på vardagar, både själv, med sällskap eller möte

Alltid bra service och bra mat. Ta långbordet i källaren.

Jag älskar Nybrogatan 38 och detta är ju i princip samma sak. Liknande miljö och meny. Ett trevligt ställe med bra priser, trevligt folk och god mat. Frukosten är grym, älskar deras omelett.

Härlig kvarterskrog med mycket folk, jag rekommenderar att boka... Visa hela »

Alltid skön avslappnad stämning och bra mat! Smårätterna behöver man dock äta 10st av inte 3st. Rekommenderar Flankstek-salladen!

Riktigt god mat till bra priser!

Åt kycklingfajitas och efter första tuggar hittade jag en plastbit maten. Som svar från servitrisen fick jag "sånt som kan hända", ingen ursäkt eller ett försöka på bra service. Tråkigt tycker jag eftersom jag tidigare ätit på... Visa hela »

Rena kaoset och mayhem känslan. Mer klubb än resto och därmed lika trångt vid bordet. Borta var den förr så mysiga stämningen Hur kunde det bli så här? Glömde jag nämna maten? Ok

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-09-27

“Smakrådet lämnar Nytorget 6 med hjärtklappning. Både av skoningslös mättnad, och av kärlek till konceptet.”

3 av 5 · Metro · 2013-06-14

“(...)plötsligt har jag allt jag vill ha av ett vardagligt krogbesök: jag har en god tallrik kyckling med smakrikt saftigt kött och frasigt skinn serverad i en vänlig miljö med en god öl i glaset och trevligt sällskap rakt över bordet.”