Burgare eller burritos? På The Border är det bara att välja. Här möts Mexiko och USA, två världar i ett och samma koncept. Restaurangen drivs av Jihan Yacoob som själv har bott i Kalifornien (nära mexikanska gränsen) och tagit med sig influenserna till Stockholm.
The Border öppnade först på Söder och sommaren 2018 slog de upp dörrarna till filialen på Kungsholmen. Oavsett om man föredrar en amerikansk hamburgare eller en mexikansk burrito så kan man få det här. Både lokalen och menyn är en återspegling av den heta gränsen mellan USA och Mexiko. Väggarna pryds av mexikanska affischer, vägskyltar och horn, i taket hänger färgglada industrilampor, och självklart finns det plats för en och annan kaktus. Hit kommer du både för lunch och middag.
Menyn innehåller flera olika hamburgare, allt från cheeseburgare till falafelburgare, samt burritos med både kött- och vegofyllning. Hamburgarna kan fås med glutenfritt bröd, tortillabrödet är hembakat och salsa och dressingar hemgjorda. Köttet, det är ekologiskt och kommer från en gård i Sverige. Kombinera med en milkshake eller beställ in en läsk, öl eller ett glas vin från bardisken.
Se även The Border Södermalm