Vau De Ville

3,2
17 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Vau De Ville
3,2
17 betyg

I det hexagonformade huset mitt på Norrmalmstorg ligger Vau De Ville, en fransk bistro som bjuder på franska klassiker och en solig uteservering mitt i folkvimlet.

Det originella palmhuset mitt på Norrmalmstorg har huserat krog, café och kiosk i många decennier. Sedan 2012 hittas här Vau De Ville, ett avslappnat bistrokoncept med en meny fullspäckad av klassiker. Bortsett från exempelvis entrecote och ostron serveras en del svensk husmanskost, som köttbullar och toast skagen.

På övervåningen i huset ligger själva restaurangen, där du kan kika ut över folkvimlet genom de stora fönsterglasen och äta middag eller dagens lunch, plat du jour, och dricka ett glas vin. Inredningen är lika klassisk som menyn: grönt kakel, marmor och mässing ramar in de enkla bistromöblerna. Här kan man slinka in för såväl en fika eller en bit mat, som för en festlig drink.

Minst lika svår att ta miste på är uteserveringen som ligger mitt på torget. Även denna andas kontinental bistro och när solen tittar fram är den inte sällan full av besökare som får första parkett att kika på förbipasserade på ett av stadens mest fashionabla torg. Här kan det också hållas livespelningar mellan varven.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
17

Recensioner av Vau De Ville

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
·

Vau de Ville har inget som sticker ut, men är toppen att stanna till på och ta en drink eller två. Plockbrickan va bra med.

·

En lagom trevlig ställe att slå sig ner för ett enkelt gott glas av något slag, behöver verkligen inte vara avancerade än så! Blicka över biblioteketsgstans puls på deras främre uteplats, första parketten om man vill snitsa till sig med orde...

En god middag, en drink eller känner du för party? Här kan du verkligen få lite av varje och de trappas upp dra under kvällen.
Jag åt en laxsallad som var fräsch och god, värd priset! Och blev rekommenderad ett glas vitt som passade bra till. Blev en go...

Trillade in här på en lunch i lördags, solen sken och vi fick klä av oss jackor och tröjor. Avnjöt en god lunch med lite dryck i solen på uteserveringen, infravärmen var på så det blev dubbeltupp med värmen 💦 haha!

Köttbullarn...

Köttbullarna är absolut en favorit!

God mat, perfekt läge, härlig stämning - helt klart värt ett besök!!

Åt lunch här som bestod av lax och potatispuré med persilja och sparris... det var ljuvligt!!! Jag och min vän har lagt in i kalendern återkommande varje onsdag att gå dit och äta det. Kan tänka mig att resterande rätter inte smakar sämre! Bra l...

Var på Vau de ville för nån vecka sen och hade ett trevligt besök med vänner. Jag gillar lokalen som har en liten speciell utformning och läget på restaurangen är bra.

Maten var god men stod inte ut och personalen var trevlig. De som smaka bäs...

Ganska tråkig men klassisk meny. Maten ganska medioker. Jag åt en halloumi plateu som inte var värd nästa 300 pix. Trevlig personal och lyxig känsla/stämning.

Rätt kass personal och OK mat. Ingen finess!

Ett ställe i stockholm som alltid är ett säkert kort oavsett tid på dygnet eller årstid. Va där i maj åt en otroligt god lax som bara smälte i munnen! En absolut favoritlunch! Va även där under förra nyår och åt en fantastisk tr...

Fruktansvärt otrevlig personal.

·

VARNING!

Gå inte hit!!
Sämsta bemötandet jag har varit med om på många år när vi var där i går kväll för att fira min dotters 18-års dag!

Så fruktansvärt ointresserade och inkompetenta personer i perso...

Avslappnat ställe med lite speciell arkitektur. God öl, underbar soft musik med varierande artister och trevlig personal.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
17

Representerar du Vau De Ville?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Vau De Ville?

På Vau De Ville serveras bland annat:

  • Franskt
  • Skandinaviskt
  • Europeiskt

Vilken typ av bar är Vau De Ville?

Vi har klassificerat Vau De Ville som:

  • Cocktailbar

Vad kostar det att äta på Vau De Ville?

Vau De Ville ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Vau De Ville uteservering?

Ja, Vau De Ville har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Kan man beställa take away från Vau De Ville?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Vau De Ville. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger Vau De Ville?

Vau De Ville ligger på Norrmalmstorg 6, 11439, City, Norrmalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 200m).