Österlånggatan 17

3,8
42 betyg
Redigera Österlånggatan 17

På Österlånggatan 17 i Gamla stan hittar du samma populära kvarterskoncept som på Nybrogatan 38. Här huserar nämligen Bockholmengruppen som satsar lika mycket på mat och dryck som på skön atmosfär och humana priser.

Österlånggatan 17 flyttade in i Le Bars gamla lokaler i december 2015 och precis som systerkrogen Nybrogatan 38 är restaurangen döpt efter sin egen adress. Här är tanken att både turister och inbitna stockholmare ska trivas, äta, umgås och ta någonting att dricka. Eller, som ägarna själva uttrycker det, ”berusa sig med livets goda”. Lokalen är inredd med lädersoffor, pinnstolar och mässingdetaljer, och menyn bjuder på rätter med inspiration från hela världen kombinerat med lite mer lokala råvaror.

Med den hängvänliga kvarterskrogen vill man även locka allt fler matintresserade och barsugna till Gamla stan. Stadsdelen har på senare år blivit allt hetare bland både krögare och krogbesökare, men Bockholmengruppens matkreatör Mathias Pilblad tycker att området förtjänar ännu bättre rykte.

- Många har känt sig lite för ”fina” för stadsdelen. Det är dags för stockholmare att inse hur härlig den är!, säger han och poängterar att det inte råder samma lokala prägel här som på exempelvis Södermalm eller Östermalm. Istället kan folk från alla stadsdelar känna sig lika hemma.

Se även Bockholmen Hav & Restaurang, Nybrogatan 38, Paraden Kvarterskrog & Barservering, Hötorget Kvarterskrog & Bar, Spanjorskan, Italienskan, Hornsgatan Kvarterskrog & Barservering, Meatballs for the People

Användarbilder på Österlånggatan 17 Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Österlånggatan 17 av Hanna H.
  • Min krämiga svampomelett  – Bild från Österlånggatan 17 av Annelie V.
  • Äggröra med kantareller och gruyere på smörstekt brioche  – Bild från Österlånggatan 17 av Annelie V.
  • Bild från Österlånggatan 17 av Catrin M.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
2 okt 2019

Inredningsmässigt älskar jag stället! Det är mysigt, men ändå stilrent. En härlig atmosfär sammanfattningsvis.
Av alla lunchställen runt Gamla Stan är det här helt klart favoriten. Här vill man njuta av maten, inte stressa iväg. Visa hela »

3 dec 2018

Över förväntan! Stället är väldigt fint. Atmosfären, inredningen, allt är bara stilrent, fräscht och lyxigt. Restaurangen är stor och har lite olika teman, eller inredning på olika delar av restaurangen men allt går ihop med varandra så... Visa hela »

17 jan 2019

Bockholmengruppen levererar verkligen med sin tydliga nisch och bidrar till ytterligare en favorit i Stockholm! Österlånggatan 17 knuffar ner syskonet Nybrogatan 38 ett steg på toppen, men kvarstår naturligtvis där uppe. Ett trevligt inslag inne i annars turistiga Gamla s... Visa hela »

Listad i: Stockholms bästa
21 sep 2019

Åt en himmelskt bra svampomelett på Österlånggatan 17 idag på brunchen. Lätt en fyra och jag vill snart tillbaka och äta min snubbes äggröra med kantareller som också var ljuvlig. Håller med att Bockholmengruppens restauranger gör en... Visa hela »

1 dec 2020

Trevlig liten restaurang/bistro ett kvarter in från Skeppsbron. Goda rätter och goda drinkar. 10-talet platser i bardelen och 10-talet platser i restaurangdelen. Uteservering på sommaren.

18 dec 2016

Österlånggatan håller samma kvalité som stora syskonen Nybrogatan och Nytorget. Värt ett besök

6 aug 2018 · Uppdaterad

Liak bra som Nytorget 6 och Nybrogatan 38. trevlig och avslappnad miljö, trevlig personal och god och prisvärd mat. Hög nivå på allt! Godaste förrättsbrödet jag någonsin ätit (tror det slank ner typ fyra stycken extra). Jättemysigt att sitta... Visa hela »

17 dec 2015

Härligt att se ombyggnationen utav gamla Le Bar Rouge som nu huseras utav Bockholmsgruppen. Man känner igen servetter, bröd och inredningen som alla har en röd tråd. Snyggt och gott med andra ord. Personalen är personlig och vänlig och trots att vi inte bokat bord... Visa hela »

14 feb 2019

Jag har besökt Österlånggatan 17 flertalet gånger, och har alltid gått därifrån nöjd och med en skön säkerhet i att jag kommer att komma tillbaka igen. Jag tilltalas verkligen av utbudet på menyn, de (hyfsat) plånboksvänliga pris... Visa hela »

10 jul 2017

Tillsammans med sina syskon hör Österlånggatan & co till mina favoriter i Stockholm. Det slår aldrig fel och passar perfekt för alla tillfällen. På österlånggatan har jag både ätit en stabil frukost, husman till lunch, gått på... Visa hela »

18 jun 2019 · Uppdaterad

Jag gillar verkligen Österlånggatan 17, prisvärd och god mat. Mysig restaurang som funkar både på sommaren som vintern.

Listad i: Favorit middag
11 jul 2022

Min favorit av Bockholmsgruppens restauranger. Brukar aldrig bli besviken när jag går dit. Deras råbiff är på min topp 3-lista i Stockholm.

29 okt 2018 · Uppdaterad

Bred meny och det jag har varit på lunch, middag och brunch. Allt från små serveringar, förrätter, huvudrätter och dessert. Massa vin.
Fräsch modern brasserie med ljus trä och sköna nyanser av ljusblått. Väldigt "rent" och beha... Visa hela »

Listad i: Brunch/Helglunch
13 maj 2020

Håller hög stabilitet och återkommit fler gånger. Får fyran framförallt för det men också att prisklassen är väldigt bra för det man får. Trevlig lokal och bra service!

Listad i: Chambre
12 aug 2018 · Uppdaterad

Jättetrevligt, jättegott och toppen service - ett ställe man går tillbaka till! Vi åt Entrecote och den var toppen. Ser fram emot att prova resterande rätter! Extra bra service då jag har allergier, de sa bara ”inga problem”. Kändes skönt a... Visa hela »

Listad i: Gamla stan
11 feb 2016

Har nu ätit på Österlånggatan 3 ggr. Helglunch en gång och middag två ggr. Det är världsklass. Att kunna erbjuda så här bra mat till de låga priserna är så sjukt nice. Både kvalitetsmässigt och framför allt miljö... Visa hela »

11 feb 2017 · Uppdaterad

Tyvärr bara beställt med mig mat men det jag fick var en helt fantastisk tonfiskburgare. Som bar är det fullträff i avslappnat häng med riktigt bra service.

Uppdatering: har varit tillbaka och ätit några gånger och fyran består.

Listad i: 🥃 Bra barer
6 feb 2019

Väldigt nöjd! Bra mat som smakade helt över förväntan. Förrätten med anklever överraskade allra mest och än idag kan jag ibland drömma om den. Rekommenderas!

25 apr 2017 · Uppdaterad

Snudd på 5a, både lunch och middag är riktigt bra!

26 apr 2019

Alltid gillat bockholmen gruppens krogar, den här krogen har jag haft lite svårt för ibland då alla hipsters som jobbar där saknar känsla, gäller både servisen och stökiga baren, maten har dock ryckt upp sig igen och är riktigt bra,
Hämt... Visa hela »

Sida 1 av 3