Guiden till Uppsalas bästa nationsluncher

Det är aldrig enkelt att välja var man ska äta lunch, men när löningen närmar sig kan det kännas extra viktigt att hitta ställen som passar budget såväl som smaklökar. Ett populärt alternativ är att äta lunch på nation i Uppsala. Öppna för alla som har vägarna förbi, oavsett om de studerar eller inte, erbjuder nationsköken allt från sopplunch till salladsbar. Vi guidar dig till Uppsalas bästa nationsluncher, där hemlagad mat till goda priser är räddningen för den som håller extra hårt i slantarna - eller bara är sugen på nylagad husmanskost...

Se även:
- Lunch: Här hittar du bästa lunchen i Uppsala

Västgöta nation (artikelbilden): Hembakad foccacia till soppan
Sopplunchen är en klassiker bland Uppsalas studenter, och det med all rätta. Vegetarisk soppa med tillhörande sallad serveras varje dag i stadens äldsta nationshus, men det är den hembakta foccacian som gjort Västgöta nations lunch till en institution bland såväl studerande som stadsbor.
Lunchtyp: Soppa med sallad och bröd
Pris: ca 35 kr för medlemmar, övriga ca 40 kr
Tid: Kl 12-14

Mer information: Västgöta nation, Västra ågatan 18

Västmanlands-Dala nation: Husmanskost med en twi
På V-Dalas Carl Larssons Café som ligger beläget i salongen med samma namn högst upp i huset finns matigare pajer, sallader och smörgåsar för en billigare peng. I anslutning till fiket finns bibliotek och studieplatser. Här behöver du inget nationskort för att äta.
Lunchtyp: Paj, sallad, smörgåsar
Pris: Okänt
Tid: Kl 11-17

Mer information: Västmanlands-Dala nation, S:t Larsgatan 13

Stockholms nation: Fräsch salladsbar
Lunchrestaurangen på "Stocken" serverar varm mat varje dag med två olikahemlagade  rätter att välja på, men det är salladsbaren som får den att utmärka sig. Fräscha grönsaker och möjlighet att välja till allt mellan kräftstjärtar, kyckling, keso och salladsost gör salladsbuffén till ett säkert kort för den som är sugen på något lite lättare.
Lunchtyp: varmrätter och Salladsbuffé.
Pris: 50 kr
Tid: Kl 11.30-13:15

Mer information: Stockholms nation, Drottninggatan 11

Norrlands nation: Mysig lunch med möjlighet till fika
Dagens är alltid pålitlig på Norrlands nation, oavsett om det är ärtsoppa eller butter masala som står på menyn. Portionerna är dessutom alltid generösa. Då lunch serveras i Majs Café glider lunchen gärna över i kaffe och fika, särskilt då möjlighet finns till att avsluta med en våffla eller två.
Lunchtyp: Dagens varma lunch, vegetariskt alternativ
Pris: Okänt
Tid: Kl 11.30-13.30

Med information: Norrlands nation, Västra ågatan 14

Andra guider du kanske är intresserad av
- Burgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Vegomat: Den gröna guiden till Uppsalas vegetariska kök
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Espressocafé:
Caféerna för oss espressomissbrukare

Om guiden till Uppsalas bästa nationslunch
Guiden över de bästa nationsluncherna i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra nationslunch i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår guide till Uppsalas bästa nationslunch. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den nation du nu väljer.

Foto: Västgöta nation

Visa på karta