Guiden till helglunch i Uppsala

Att luncha ute under arbetsveckan är en vanlig företeelse, men det kan också vara riktigt härligt att göra det under helgen. Ibland behövs ett avbrott i shoppingen - eller varför inte göra det till ett trevligt utflyktsmål? Till skillnad från på vardagar har man oftast lite mer tid till att sitta länge och äta, men det är inte alltid man vill ha en hel brunchbuffé. Då är det extra tacksamt när det serveras à la carte. Här får du koll på vilka ställen i Uppsala som ger dig bästa helglunchen, det vill säga när du inte vill ha en hel brunchbuffé.

Magnussons

Uteservering med citypuls

Magnussons serverar trendig mat med inspiration från världens alla hörn. Vällagat med fina råvaror. På lördagar äter du från lunchmenyn och på söndagar från à la carte-menyn. Under sommaren kan man känna citypulsen från uteserveringen som är som gjord för ett glas vitt vin till lunchen.

Restaurang Magnussons
Hambergs Fisk

Phil's Burger

Lunch och sport

Med burgare av högrev och bringa samt dagsfärskt bröd kan du njuta av helglunchen samtidigt som du tittar på någon av helgens matcher på storbildsskärmarna. Rocka till burgaren lite extra med tryffelmajonnäs eller karamelliserad lök. Eftersom du förmodligen kommer att sitta ett tag så gör du rätt i att njuta av en milkshake efter maten med flera härliga smaker.

Kardemumma

NĂ€rproducent

I Stadsbiblioteket gömmer sig mer än bara böcker. Här kan du äta enklare luncher med stor känsla för råvaror som mestadels är närproducerade. Ingen isbergssallad så långt ögat kan nå, utan matiga lyxiga sallader, pajer, grillade mackor och soppa. En helglunch på stan som måste avslutas med deras goda fikabröd.

  • Adress:

Uppsala konsert & kongress

Brunch eller lunch i kulturellt hus

Oavsett om man är i huset i ett kulturellt ärende eller bara har vägarna förbi så står matsalen enkelt till förfogande för hungriga lördagsgäster. Till dagens ingår dricka, imponerande salladsbord, kaffe och gott efter maten. Under lördagar är det även öppet för brunch för den som hellre vill ha det.

Ayakos Sushi

En resa till Japan

Vill du snabbt ta dig till Japan över helglunchen gör du det bäst på på Ayakos Sushi som erbjuder spännande menyer med rätter som är tillagade av färska och fina råvaror av högsta kvalitet. Välj mellan sushi, klassiska varmrätter eller varför inte teppanyaki som tillreds och steks direkt framför dig av en världsvan kock.

Ayakos Sushi Luthagen
Ayakos Sushi Fålhagen
Ayakos Sushi Tuna Backar

Stationen

London eller Paris?

Med en härlig puls precis intill järnvägen kan du i Stationens Londoninspirerade restaurang och bar äta dagens lunch eller välja från barmenyn som innehåller enklare rätter som fish & chips eller bondsallad. I stationens inre brasserie finns lite lyxigare Paris-inspirerade rätter från à la carte-menyn.

  • Adress:

Hambergs fisk

Lyxiga fiskrÀtter

Ett ställe för den som vill äta en lyxig lördagslunch från en meny med fisk, skaldjur och många andra råvaror. Här hanterar man fisken på ett proffsigt sätt och det är inte för inte som Hambergs Fisk under flera år har medverkat i White Guide. Väljer man att köpa med sig något hem från butiken möts man av kunnig personal och många bra tips till köket.