Guiden till Uppsalas bästa snabbmat

Guiden till Uppsalas bästa snabbmat

Snabbmat förknippas inte längre bara med "sunkmat" och onyttigheter. Uppsalas snabbmatställen erbjuder ett allt större utbud för alla som inte har så mycket tid att lägga på lunchen eller som måste äta middag i farten. Oavsett om du befinner dig mitt på stan eller i utkanten av Uppsala finns flera bra ställen som erbjuder god mat på snabbast möjliga sätt. Den här guiden tar dig genom Uppsalas bästa snabbmatsrestauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa snabbmaten i Uppsala
  1. Ayakos Sushi – Kreativ sushi
  2. PriMaten Deli – Ekologiskt grottkök
  3. Phil's – Kvalitetshamburgare i bistromiljö
  4. Panini S:t Persgatan – Pålitlig snabblunch
  5. Jalla Kebab – Kebab som den ska smaka
  6. Zócalo – Mexikanskt och hälsosamt
  7. American Steakhouse Burgers – Populär foodtruck nordost om stan
  8. Dr.Falafel – Egyptisk, libanesisk och irakisk falafel
  9. Dylan's Grill – Stans bästa burgare och en snackis

Bästa snabbmaten i Uppsala

Här beställer du riktigt bra snabbmat i Uppsala

Kreativ sushi

På Ayakos Sushi serveras såväl sushi som japanska varmrätter lagade på fina råvaror och med hänsyn till miljön. Är man sushifantast och vill överraskas kan man låta kocken sätta ihop en unik sushitallrik med "kockens val". Även take away erbjuds.

PriMaten Deli

Hemsida

Ekologiskt grottkök

På Primatens delibutik ett stenkast från centralstationen serveras och säljs mat för ditt välbefinnande. Närodlat och ekologiskt, fritt från gluten och raffinerat socker. Här går det snabbt att beställa färdigsallader och andra rätter, såsom pizza på halloumibotten, från den varierade menyn. Många köper med sig, men lokalen erbjuder även några få sittplatser.

Phil's

Kvalitetshamburgare i bistromiljö

Här serveras hemmagjorda burgare i en lite lyxigare, ljus lokal. Allt från dressing till hamburgerbröd lagas på plats, och brödet finns även som glutenfritt. Med variationsrika "extras", som halloumi, tryffeldipp och Phil's bearnaise, kan man enkelt rocka till hamburgaren till sin egen favorit. Friterade pommes med coleslaw ingår. Som alternativ till en enkel eller dubbel finns även vegoburgare.

Panini S:t Persgatan

Pålitlig snabblunch

Hit har Uppsalaborna gått i många år för den goda pizzan. Menyn är pålitlig och levererar Paninins klassiker som bakad potatis med olika röror, sallad, revbensspjäll och pastarätter som görs på den egengjorda pastan. Efter maten kan man avnjuta en kopp Maurokaffe och deras hemlagade cheese cake på hemligt recept. Take away erbjuds.

Jalla Kebab

Hemsida

Kebab som den ska smaka

Precis vid busstorget serveras klassisk kebab med ett stort urval av såser. Här finns även kycklinggyros, mezetallrik, pizza och salladsbar. Salladen med grillad kycklingfilé är en stående favorit och här är brödet alltid färskt och nybakat. Då och då överraskar Jalla Kebab sina gäster med att lotta ut en gratis måltid.

Zócalo

Hemsida

Mexikanskt och hälsosamt

"Fresh Happy Mex" – hälsosam, näringsrik och välsmakande snabbmat i Svavagallerian med ett mexikansk/kaliforniskt utbud av burritos, quesadillas, tacos och sallader. Här kan man i riktig Mexiko-anda även beställa inhemskt öl och margaritas. Zócalos serverar "ärlig" mat och på din nota kan du se innehållsförteckningen av maten som beställs.

American Steakhouse Burgers

Populär foodtruck nordost om stan

I utkanten av Uppsala, på Mariebergs parkering, serveras kolgrillade hamburgare av 100% svenskt nötkött med briochebröd. Hamburgarna är variationsrika men innehåller alltid ställets egengjorda dressing. Flera tillbehör går att beställa extra och som sideorders finns nyfriterade pommes av både potatis och sötpotatis. Till det serveras deras egen cole slaw som även går att dippa i.

Dr.Falafel

Egyptisk, libanesisk och irakisk falafel

De utger sig för att ha stans bästa falafel och drivs av det korta budskapet "Mera falafel - Mindre rasism". Nedanför foten av Uppsala domkyrka kan man beställa falafeln i olika former som i rulle, pitabröd eller box. Perfekt att äta i farten. Falafeln går att få i flera variationer från olika länder och falafelkulturer.

Dylan's Grill

Hemsida

Stans bästa burgare och en snackis

Till den lilla foodtrucken i utkanten av Librobäck åker folk långväga för att ta del av, enligt ryktet, de godaste burgarna i stan. På Dylan's Grill serveras ett smalt utbud i amerikansk stil som gjort sig känt för sina fantastiska smaker och komponeringen av ingredienser.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta